Stránka 1 z 2

GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 12:10 pm
od cihato
Prosím poraďte jak mám rozchodit tento modul na Nokii N73.Rád bych používal mapy bez placení, tak budu vděčný za každou radu. předem díky za odpovědi;-)

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 12:24 pm
od .:Generic:.
Ahoj, vítej u nás na fóru.
V návodu k modulu by měl být postup, jak spárovat telefon s GPS zařízením, pokud návod nemáš, tohle by Ti mělo pomoci
Kód: Vybrat vše
http://diplodocs.cz/uzivatelska-prirucka-navod-k-obsluze/NOKIA/WIRELESS%20GPS%20MODULE%20LD-3W-_E

No a až spáruješ telefon s GPS modulem, budeš potřebovat nějakou Navigaci (aplikaci + mapy), pokud ji nemáš, koukni sem :arrow: viewtopic.php?f=4&t=8239
Jinak GPS je zdarma ;)

Jo a jakožto nový uživatel koukni na Pravidla fóra, Seznam aplikací a FAQ...předejdeme tím zbytečným problémům :pivo

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 7:36 pm
od cihato
tak jsem z roho uplne v lese:( jo ještě dotaz, jak zjistím jaký mám symbian? ať vím po jakých aplikacích se mám koukat..

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 7:50 pm
od .:Generic:.
Nehledej v tom vědu ;)
Zapni GPS krabičku, zapni Bluetooth v telefonu a v nabídce Bluetooth dej "Hledat nová zařízení" (nevím doslovný znění), až Ti to najde GPS krabičku, dej něco ve smyslu "Připojit" nebo "Spárovat" a na dotaz kódu dej 0000

Co se týče navigační aplikace, doporučil bych NDrive

Symbian máš S60 3rd 9.1, takže tady u nás jsi správně a pojede Ti převážná většina her a aplikací co si odsud stáhneš :wink:

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 7:59 pm
od cihato
no sparovane uz je mam. prave me trapi co tam dat za aplikaci a za mapy? potebuji s tim helpnout. s tou verzi symbianu moc dekuji;-)
Prosim prosim...

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 8:34 pm
od .:Generic:.
Vyzkoušel bych NDrive, ale je unsigned a pokud nemáš certifikát nebo hack, tak ji nenainstaluješ. Sygic nevím jak je pro N73 vhodný, to by Ti poradil někdo, kdo má N73 taky..

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 8:37 pm
od cihato
no hacknout mobil asi nezvládnu:( proste potrebuji nkoho, kdo ma taky n73 a rad bych tam mel navigaci abych nemusel nic platit. jako uz nekolik hodin brouzdam po netu a nic:(

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 8:39 pm
od .:Generic:.
Ale tak společnými silami si myslím, že ten hack zvládneme, nic na tom není....jinak za tu navigaci se vážně neplatí :wink:

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 8:44 pm
od cihato
tak můžeme začít? dneska jsem přehral SW na mobilu, takže je čistý:-D a šlape lépe než předtím:) mám tu kabel, gps modul ld-3w, PS Suit, co vice si prat:-D

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 8:49 pm
od .:Generic:.
Fajn, takže máš předpokládám nejnovější firmware, ale pro klid v duši mi jej sem napiš (na klávesnici vyťukej *#0000#)
Jinak k tomu hacku, N73 má výhodu v tom, že jde hacknout velice snadno za pomocí jedné jedinné aplikace, kterou je QuickHackKit
:arrow: viewtopic.php?p=73329#p73329
Stačí stáhnout aplikaci (odkazy tam jsou dokonce dva a postupovat podle návodu), když budeš nejdřív číst a potom hackovat, nemáš co pokazit :wink:

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 8:52 pm
od cihato
oka, jdu na to
EDIT:
V 4,0839,42,
25-09-2008
RM-133
Nokia N73(06)

to mi to vypsalo

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:05 pm
od .:Generic:.
Jo, tak tady by podle mě neměl být problém v tom hackování, vyzkoušej ten QuickHackKit, s tím by to mělo jít :wink:

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:08 pm
od cihato
ten mi nejde nainstalovat : chyba certifikatu. co ted?

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:10 pm
od .:Generic:.
Jaká chyba certifikátu? Kontaktujte výrobce nebo Certifikát je prošlý..... ?
Jo ještě sem zapomněl na jednu věc, jdi do Správce aplikací, dej Volby->Nastavení a nastav takto
Instalace softwaru: Vše
Ověření Online: Vypnuto
Pokud tak nastaveno nemáš

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:22 pm
od cihato
tak skončil jsem tímto bodem: 3.2 Poté ještě jednou spusťte SecMan a zvolte "Install root certificate", tím se v C:/resource vytvoří složka SwiCertstore/dat se souborem 00000001 který umožňuje instalaci BiNPDA i jiných aplikací.
mám pokračovat dále?

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:26 pm
od .:Generic:.
Vidíš to, zvládl jsi to ;)
No spusť ten SecMan, dej Install a až se to doinstaluje, tak vypni a zapni telefon...tím by měl být hack hotov :) Potom už jen stačí stáhnout NDrive a postupovat podle návodu co u něj je

..kdybych plácal nesmysly, tak mě opravte...já už nehackoval dlouho a už vůbec ne N73 :D

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:33 pm
od cihato
no tak to už jsem udělal, takže teď "pouze nainstalovat NDrive"..hmmm když jsem dal vyhledat NDrive, tak to našlo hooodne odkazu na ruzne temata. poradis mi tedy kde to presne stahnout, nebo kde je ten postup?...

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:35 pm
od .:Generic:.
Dával jsem Ti sem odkaz ;)
viewtopic.php?f=4&t=9631
Hned první příspěvek by měl pomoci

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:38 pm
od cihato
jj díky, už jsem to našel ;-)

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:54 pm
od cihato
Skopíroval jsem NDrive na pam. kartu ted chci nainstalovat pips_nokia_1_3_SS.sis a nejde to pise hlaseni- soubor je poskozen.

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 9:56 pm
od .:Generic:.
Toho jsme se obávali s kolegou. Podle nás jsi nechal nakopírovat špatný installserver. Doufám, že jsi SecMan neodinstaloval a máš nějakého správce souborů, kromě toho vestavěného...
Vypni ochranu v SecManu (Turn.Plat security oFF) a smaž installserver.exe z C:\sys\bin

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:01 pm
od cihato
C:\sys\bin - asi se tam nemohu dostat, nebo nevím jak na to, jinak ochranu v SecManu jsem vypl.

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:03 pm
od .:Generic:.
Co používáš za správce souborů? X-Plore? Pokud vypneš v secmanovi ochranu, mělo by to jít bez potíží...za předpokladu že máš v X-Plore nastaveno zobrazení skrytých a systémových složek :wink:

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:04 pm
od cihato
nepoužívám žádného jiného správce souborů, nikdy jsem tam nic takového neměl a npoužil...:( to je špatné co?

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:09 pm
od .:Generic:.
Sám jsi si odpověděl...to je přesně to co se stát nemělo
Nezbývá než provést trojhmat...

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:10 pm
od cihato
co to pro mne znamená?

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:13 pm
od .:Generic:.
To znamená, že budeš všechno dělat znova...paměť telefonu se kompletně smaže.
Postup... vypnout telefon, zavolat sourozence/manželku/dědu... držet klávesy "3" , "zelený telefonek" , " * " a říct spolupracovníkovi, ať zapíná telefon (ty stále držíš ty tři tlačítka)...držíš do doby než se telefon zptá na časový pásmo

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:15 pm
od Zdenek444
Počkej, ještě mě něco napadlo, ale nevím, jestli to půjde - jsi schopný dát kartu do čtečky v PC nebo připojit mobil ve Velkokapacitním režimu?

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:19 pm
od cihato
no ten trojhmat jsem provedl . ano mam tu moznost.

Re: GPS a LD-3W

PříspěvekNapsal: pát srp 14, 2009 10:21 pm
od cihato
muzu se pripojit kablem s moznosti velkokapacitni pamet nebo strcit pametovku do ctecky a do compu