Nastavení úrovně JPEG komprese?

Fotoaparát v telefonu & jak s ním správně fotit ?

Příspěvekod Dr. Nebolí to v úte čer 10, 2008 6:00 pm

Tisíceré diky, určitě rád zkusím. Ta cesta ukládání je supr, to bde lepší :wink: Jinak to s tím videem je dobrý. Já si říkal, že se to nějak hrozně seká a když sem pak pustil video, tak ono perfektní. Proto :)

Jinak, asi furt CIF rozlišení, viď. VGA 220 mhz amr procesor nejspíš nezvládne :cry:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod TopGun v úte čer 10, 2008 7:27 pm

Pri komprimovani videa tam pomaha nejaky HW codec. Myslim, ze procesor sam by to nezvladol. Tie dve verzie sa lisia iba tym, ze inak inicializuju kniznicu na kompresiu videa. Ta N95 verzia sa snazi recordovat VGA@30Hz. Kto si trufa, moze ju skusit na svojom mobile a hned zisti, ci to jeho mobil podporuje.
Uživatelský avatar
TopGun
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát dub 25, 2008 8:22 am

Příspěvekod Dr. Nebolí to v úte čer 10, 2008 7:35 pm

Tak ta nová verze píše "fce není podporována", ale ani u jednoho způsobu kódování. Takže natáčet defakto nejde... :cry:

Dobrý, měl jsem tu verzi pro N95, tam byla chyba. Seš šikovnej, jen tak dál. Co se týče fotek, tak je ta aplikace bohužel zbytečná. Aspoň pro N73, která prostě narazí na strop plastový optiky... Zkrátka, přes kus plastu a s tímto procesorem to lepší nebude. Ani 9MB fotky nevypadaly vůbec líp, prostě ta Nokiácká aplikace fotoaparát je strop. Co mi ale udělalo velikou radost sou videa, který vypadaj skutečně super, vůbec se nesekaj a i když je to stejný CIF rozlišení, tak s 2M Bitratem to vypadá líp. Na videa si ji určitě nechám :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod Unown v úte čer 10, 2008 11:10 pm

N82 + FW 31.0.0.16 + 8GB SanDisc
Unown
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 233
Registrován: stř zář 05, 2007 9:53 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v stř čer 11, 2008 8:24 am

Tak na to že to v názvu má "unsigned" je to na 99 % jistý. A že sem to zkusil a certifikovat musel, tak už na 100 :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod TopGun v stř čer 11, 2008 2:40 pm

Dakujem za povzbudive slova. Ak by ste mali nejake napady ako vylepsit ten program, tak sem s nimi. Mimochodom - ten autofocus funguje OK ? Da sa autofocusovat aj pocas nahravania videa ?
Uživatelský avatar
TopGun
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát dub 25, 2008 8:22 am

Příspěvekod Dr. Nebolí to v stř čer 11, 2008 6:57 pm

Na N73 autofokus nejde. Nedovolí mi ho to ani nastavit, navíc při zmáčknutí klávesy foťák to rovnou spustí fotoaparát. Tak to funguje kdykoliv je otevřená krytka foťáku, no a to je docela nezbytný pro focení :D
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod TopGun v stř čer 11, 2008 7:10 pm

Dal som to otestovat kolegovi, ktory ma N73 a jemu to nejako islo. Parkrat bol problem s nadetekovanim autofocusoveho enginu, ale ked stlacil tlacitko fotaku do polovice, tak to autofocusovalo (vtedy sa este nespusti fotakova aplikacia N73). Kolko zelenych/cervenych koliesok mas hore na displayi ? Da sa ti menit v menu polozka autofocus ?
Uživatelský avatar
TopGun
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát dub 25, 2008 8:22 am

Příspěvekod Dr. Nebolí to v stř čer 11, 2008 7:12 pm

Položka autofocus se právě ani měnit nedá. Ty zelený čárky, sám sem si říkal co to je. Jestli detekce hladiny světla nebo co... No, pravidleně 4 zelený. Ale fakt sem nepřišel, na čem je to závislý :)
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod jlp v stř čer 11, 2008 9:10 pm

Autofocus fachci na N95. :)
Notebook: 13.3" LED 16:9; Mobile Intel Core2 Duo P8600, 4GB DDR3 1.066GHz RAM, 320GB 7200rpm SATA2 HDD, Intel GMA4500MHD
Mobil: Nokia 5800 XpressMusic
jlp
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 89
Registrován: stř říj 24, 2007 2:40 am
Model telefonu: Nokia 5800 XpressMusic

Příspěvekod Dreamer_ v stř čer 11, 2008 10:41 pm

... takže vyskúšal som na N82 ...

- autofocus v režime fotenia funguje

- autofocus v režime videa počas nahrávania nefunguje

- keď nastavím pixel format na čokoľvek iné ako exif, image size mám na výber len (0x0 0x0 0x0 1024x768 640x480)

- keď zvolím image size 0x0 je z toho jpg v plnom rozlíšení ale aj keď je nastavená kvalita na 100 je to moc komprimované (cca 0,5 MB)

-keď vyberiem rozlíšenie 1024x768 alebo 640x480, vyrobí miesto jpg nejaký mbm súbor :shock:

... toľko k prvým testom ...
Dreamer_
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pon led 22, 2007 10:44 pm

Příspěvekod TopGun v čtv čer 12, 2008 8:28 am

Dokumentacia spomina nieco take, ze system moze ponukat fotenie v rozliseni 0x0 (co by sa nemalo brat do uvahy), ale zatial som to este nikde nevidel, takze som to ani neosetroval a preto to moze blbnut.

Ked je pixel format nastaveny na EXIF (niektore mobily mozu ponuknut JPEG), vysledna fotka je *.JPG. V ostatnych formatoch sa fotka ulozi ako *.MBM, co je symbianovska bitmapa. V PC ju asi len tak nezobrazite, ale mobil sam ju zobrazit vie.

Tie zelene a cervene kolieska hore na displayi znazornuju uspesnost jednotlivych inicializacnych krokov. Fotak sa musi najprv zapnut, potom inicializovat, pripravit,...

A este jedna vec: Podporovane rozlisenie pre fotenie zavisi od nastavenia Portrait/Landscape. V portraite sa neda fotit v max. rozliseni, lebo kamera otaca obrazok o 90 stupnov, takze max. sirka obrazku je vlastne podporovana max. vyska.
Uživatelský avatar
TopGun
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát dub 25, 2008 8:22 am

Příspěvekod Dreamer_ v pát čer 13, 2008 1:44 pm

- mbm súbory idú na pc otvárať aj exportovať do bežných obrazových formátov napríklad cez XnView

- keď sa pokúsim prepnúť Portrait/Landscape program sa vždy vypne (bez zahlásenia chyby), urobí to aj keď vypnem automatické otáčanie displeja podľa polohy telefónu

- inak aj po ďalšom testovaní platí to čo som zmienil vyššie
Dreamer_
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pon led 22, 2007 10:44 pm

Příspěvekod Hroch v pát črc 04, 2008 10:17 pm

Před pár dnama mi program začal na boku psát červeně DEMO a nejde ani fotit ani natáčet...škoda, na natáčení to bylo dobrý.
Hroch
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte led 02, 2007 4:43 pm
Bydliště: Moravský Krumlov
Model telefonu: Nokia N73

Příspěvekod TopGun v úte srp 05, 2008 12:49 pm

Sorry, to DEMO je len taka pracovna deformacia (ze nesmiem spravit nic, co by bolo vecne).

Je tu dalsia verzia, kedze som zmenil telefon, trochu som rozsiril podporu. Je tam vylepseny autofocus, kompatibilita pri nahravani videa a trochu je osetrene automaticke spustanie fotakovej aplikacie pri otvarani objektivu.

myCamera 1.3

Ak ma niekto napady na dalsiu funkcionalitu, sem s nimi !

Bohuzial, podpora kamery sa v kazdom modeli Nokie velmi lisi, mnohe veci akoby Nokia nedokoncila, takze neviem predpovedat, na ktorych modeloch to bude fungovat idealne.
Uživatelský avatar
TopGun
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát dub 25, 2008 8:22 am

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pát srp 08, 2008 7:16 pm

To se mi stalo taky, škoda, to 2MBit natáčení je super. Díky za novou verzi, hned odzkouším.

Co by bodlo novýho? Režimy, ty v Nokiáckým foťáku chyběj. Režim vycházející slunce, proti slunci atd. Na HDR čočka asi mít nikdy nebude, ale to je jedno. Trochu obohatit ty režimy no, jestli to svedeš a především jestli se ti bude chtít :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod jlp v pát srp 08, 2008 7:45 pm

Neviem preco, ale aj pri 100% kvalite mi to robi mensie fotky ako original fotak. A zda sa mi, ze zle ostri.
Notebook: 13.3" LED 16:9; Mobile Intel Core2 Duo P8600, 4GB DDR3 1.066GHz RAM, 320GB 7200rpm SATA2 HDD, Intel GMA4500MHD
Mobil: Nokia 5800 XpressMusic
jlp
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 89
Registrován: stř říj 24, 2007 2:40 am
Model telefonu: Nokia 5800 XpressMusic

Re: Nastavení úrovně JPEG komprese?

Příspěvekod K0Z3L_43V3R v pon bře 09, 2009 7:55 pm

zdravim, mam N73 najnovsi firmware, nejde mi fotenie ani nahravanie videa v myCamera 1,3 a tie stvorceky co su hore, niesu vsetky zelene, posledny je cerveny :( , sem tam mi hodi aplikacia KernelExec ale nezavrie sa :D, robim niekde chybu, alebo v tej demo verzii, uz nefunguje fotenie ani nahravanie videi?
Naposledy upravil K0Z3L_43V3R dne pon bře 09, 2009 8:58 pm, celkově upraveno 1
K0Z3L_43V3R
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon bře 09, 2009 7:50 pm

Re: Nastavení úrovně JPEG komprese?

Příspěvekod Tomas P. v pon bře 09, 2009 8:03 pm

Zdravím, to Vám vůbec nejde focení ani nahrávání videa "klasicky"? Ne přes přídavný SW, ale přes interní...
My mobile history:
Motorola T2288>Siemens C25>Nokia 3510i>Nokia 5300>>>
Nokia N82 (black) - 2GB Sandisk - fw 31.0.016 - GPS: Nokia Maps 2.0 + Nokia 3120-FW 5.91
Tomas P.
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon bře 02, 2009 4:41 pm
Bydliště: Ostrava-Koblov

Re: Nastavení úrovně JPEG komprese?

Příspěvekod K0Z3L_43V3R v pon bře 09, 2009 8:23 pm

Tomas P: "klasicky" funguje vsetko 100%, aj cez MyCamera 1.00 vsetko funguje ako ma, len novsie verzie nic ...

sulda: Ahoj, věnuj prosí pár minut >>Pravidla psaní příspěvků<< :wink: citace odstraněna
K0Z3L_43V3R
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon bře 09, 2009 7:50 pm

Předchozí

Zpět na Fotoaparát

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron