POMOC...PROBLEM S FOTKAMA (rozmazane)

Fotoaparát v telefonu & jak s ním správně fotit ?

POMOC...PROBLEM S FOTKAMA (rozmazane)

Příspěvekod Pejzyjas v pát bře 23, 2007 1:54 pm

Ahoj tak jde asi o tohle: Vyfotím prvni fotku,a ta je v poradku ostra a posouvani mezi volbami na okraji disleje je taky v pohode(normalne rychle).

No,ale kdyz vyfotim druhou fotku, a chci si ty dve prohlidnou v prohlizeci obrazku(tim tlacitkem na boku telefonu se sipkou),tak je ostra jenom ta posledni fotka,a ta predchozi se vubec nezaostri a navic posouvani mezi volbami je taky nejake zpomalene. :cry:

Vubec netusim co se mohlo stat,protoze predtim mi to nedelalo a to mam n73 uz cca.tri tydny.Prosim pokud nekdo vi co stim dejte vedet!!!
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Pejzyjas
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 78
Registrován: úte bře 06, 2007 12:10 pm

Příspěvekod Chrasty v pát bře 23, 2007 4:57 pm

co máš za verzi FW?
Chrasty
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 67
Registrován: pon bře 05, 2007 5:41 pm
Bydliště: Liberec

Příspěvekod brejsa v stř kvě 23, 2007 6:39 am

mam problem s fotakem driv kdyz jsem fotil tak vsechno bylo ostre jeste do nedavna ale druhy den kdyz jsem chtel neco vifotit tak je vsechno rozmazani uz jen kdyz odkryju krytku mislel jsem ze mam spinavi sklicko ale to jsem vycistil a je to porad stejni prosim o radu
brejsa
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř kvě 23, 2007 6:32 am

Příspěvekod Dr. Nebolí to v stř kvě 23, 2007 11:33 am

hmm. Moje n73 umí spustu věcí, ale "vifotit" něco těžko. Sice umí něco vyfotit, ale vifotit fakt ne. No, ale k tomu problému. Možný příčiny: nedostatek volný paměti ram (dá se snížit restartem telefonu, pročíštěním sms, odstraněním aplikací, co se spouštěj při startu telefonu) nebo nenecháš mobil pořádně zaostřit nebo fotíš v blbejch podmínkách (špatný světlo, déšť) nebo s blbym použitim formátů focení (makro, automatika, krajina)...možností je spousta. Pokud seš si vážně jistej, že chyba není na tvojí straně, zkus si nechat přehrát firmware nebo mašinku reklamuj.

PS: rád bych viděl některý tvoje rozmazaný fotky. Jednak by se ti pak dalo líp poradit a jednak mě to osobně vcelku zajímá. Nahraj je někam pls
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod dvojka100 v sob říj 04, 2008 7:55 pm

cau
mam taky problem s ostrosti fotek
nechce to zaostrit na predmety ktere jsou vzdalenejsi vic nez 3cm
makro to fotit dobre,ale neco jineho proste vubec,tady mate ukazku jak to vypada
FW sem nemenil,stalo se to z niceho nic...proste sem po dlouhe dobe zapl fotak a udelalo to toto :(
http://i158.photobucket.com/albums/t110/dvojka100/proc.jpg
nechal sem to schvalne v puvodni velikosti
Uživatelský avatar
dvojka100
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: pát pro 15, 2006 7:18 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v sob říj 04, 2008 8:12 pm

Makro funguje až od 10 cm, to bys měl super mobil, kdyby to přes plat bralo i pod 3 :)

Každopádně přesně takhle to vypadá, když fotíš na makro. To je typická ukázka toho, že makrem se fotit na víc jak několik málo desítek cm nedá. Nechci tě obviňovat z toho, že všechno fotíš na makro, ale ten režim ti tam zjevně zakys. Já bych doporučil zazálohovat kontakty a sms a vrhnout se na flash. Ještě před tím méně drastické postupy, jako je vypnout mobil a na nějakou dobu vytáhnout baterku. Jinak vážně flash :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod dvojka100 v sob říj 04, 2008 8:20 pm

s tema 3cm sem to prehnal :oops: ale na makro nefotim ;) zkousel sem vsechno to nastaveni a nic... ;)
no nic zkusim co rikas kdyztak pak flash :(
Uživatelský avatar
dvojka100
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: pát pro 15, 2006 7:18 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v sob říj 04, 2008 8:24 pm

Jako, fakt tohle dělá makro. Zaostří na nějakejch 35 nebo 40 cm (beru konkrétně N73) a pak to dopadne přesně takhle, pro srovnání ti sem hodím fotku. Fotím piáno v obýváku, 3,5 metru ode mě na makro. Vidíš, že výsledek je prakticky totožný, takže mě jiný vysvětlení nenapadá.

ObrázekObrázek
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod dvojka100 v sob říj 04, 2008 8:25 pm

jj bude to nejspis tim... uz sem ho vypl a necham ho chvilu s baterkou venku kazdopadne dik za tip ;)
Uživatelský avatar
dvojka100
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: pát pro 15, 2006 7:18 pm


Zpět na Fotoaparát

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron