pyOskárek [26.9.2012], (CZ, unsigned)

pyOskárek [26.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v úte zář 04, 2012 5:04 pm

pyOskárek v1.3.0 - 1.9.2012

Oskárek v pythonu

Zprávy se odesílají přes server http://m.mobilecity.cz kde je potřeba se zaregistrovat a nastavit vše potřebné. V aplikaci se pak zadají jen přihlašovací údaje. Pro odesílání na O2 čísla je možný odesílat přes bránu 1188.cz. 60 znaků bez registrace, 160 s registrací. Opisování kodů je někdy porod (google nám zase něco znepříjemňuje), ale pro mě (tedy pro ty, kterým píšu) to je přijatelnější než zpráva rozdělená po 40 znacích jako mobilní email (java veze). To je taky důvod proč jsem si udělal tuhle aplikaci, no a taky ovládání je jednoduchší než u java verze, zejmena u FP1. Dat na jednu odeslanou SMS se samozřejmě přenese víc, takže kdo nemá tarif, nebo wifi, zůstat u javy. :D

Klávesy:
Zelená - přepínání odesílání na O2 - mobilecity.cz/1188.cz
Červená - po odeslání zprávy na pozadí s odpojením od internetu (jen pokud je nastavenej přístupovej bod)
Klávesa nahoru - zobrazení čísla pokud je v poli pro zadávání jméno

Obrázek Obrázek

:arrow: stáhnout v1.3.0 z m.uloz.to
Naposledy upravil prokop dne ned zář 29, 2013 7:19 am, celkově upraveno 4
Důvod: datum v hlavičce
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod N560 v stř zář 05, 2012 8:17 am

Velice šikovný prográmek. Škoda, že na Nokia E72 jde pouze verze 1.0.0 :-( Novější verze po startu jen probliknou a nic. I tak díky autorovi!
N560
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 02, 2010 8:13 pm
Model telefonu: Nokia E72, FW 91.003

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v stř zář 05, 2012 1:27 pm

Na ctyrech founech s Pythonem plus v9 mi to jede bez problemu. Pouziva to nektery novy moduly jako napr. msgquery, soundsystem, statuspane, txtfield. Je mozny ze nejakej nemas. Jakej modulepack mas nainstalovanej?
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod prokop v stř zář 05, 2012 8:04 pm

>N560:
jj, myslím, že chyba není ani v aplikaci, ani v E72.
Podle mě máš buď Python + nějaký ModulePack nainstalovaný disku E:/ (pyOskárek jen problikne a nespustí se), nebo ti chybějí moduly (pyOskárek se spustí, ale po načtení spadne).
Nainstaluj Python Plus 9 na disk C:/ , a jsem si na 99 % jistý, že pyOskárek ti pak fungovat bude :wink: (Python + moduly + pythonská aplikace musejí být vždycky na stejném disku, nejlépe na C:/. A pyOskarek i většina pythonských aplikací jsou psané pro instalaci na C:/ :wink: )

pro Sároše:
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:S PP8 taky pyOskárek taky nejede (ale to je ti asi jasný, že po načtení druhýho textu spadne). Horší je to s capabilities některejch modulů (nebo i jen funkcí modulů) v PP9 vs SymbExec :? . Pár mejch scriptíků s PP 9 přes SymbExec nejede. Např. blues.on() hlásí KErrPermissionDenied.
To samý myslím hlásí rkeypress.press() (nebo možná obdobná funkce v keypresss? :t ) a ještě pár dalších na který si teď nevzpomenu.
Což o to, o mě nejde - já mám v každým telefonu sice jinej Module Pack,ale upravil jsem si to. Jenže ty scriptíky bych jednou chtěl konečně dodělat a zveřejnit. Takže by měly fachat v PP9 :?
Jestli s tím budeš chtít něco dělat, tak se mi prosímtě ozvi. Udělal bych pár překladů a mám taky nějaký nový moduly. A taky zkusím přesně zjistit všechny moduly u kterejch jde o to oprávnění. Moc jich nebude, řek bych že max. tak 5. Jenže zjisti který to jsou, když jich je v PP9 takovej kopec, a někdy jde jen o jen o jednu funkci toho modulu, že jo? :D

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod N560 v čtv zář 06, 2012 12:14 pm

Děkuji za radu, s Pythonem 9.0.0 již pyOskárek 1.3.0 funguje! Předtím jsem měl Python Pack IV...

Pokud bych mohl poprosit, tak by bylo možná dobré, nastavit při opisování kódů přes Tmobile, aby se psaly automaticky číslice (momentálně se mi píšou písmena). Jestli je to tedy vůbec možné nějak rozlišit. Díky.
N560
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 02, 2010 8:13 pm
Model telefonu: Nokia E72, FW 91.003

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v čtv zář 06, 2012 1:15 pm

Jo to určitě půjde, jen při zadávání bude vždycky nula, ale to je detail. A jak to vůbec chodí na E72. Dělal jsem to hlavně na rozlišení 240x320.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: pyOskárek [6.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v čtv zář 06, 2012 3:24 pm

pyOskárek v1.3.1 - 6.9.2012

Číselný "input mode" při opisování kódu na T-mobile.

:arrow: stáhnout z m.uloz.to
Naposledy upravil prokop dne čtv zář 06, 2012 3:59 pm, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod N560 v čtv zář 06, 2012 7:39 pm

Děkuji za bleskové zpracování připomínky ;-) Se správným Python Packem pyOskárek funguje na E72 naprosto v pořádku, nikde není vidět žádný problém s "grafikou" (landscape). Díky moc, a až si zase něco vymyslím na vylepšení, tak se ozvu :-) - třeba jestli by šlo udělat v nastavení volbu "Pozadí - Skin" tak, jak to je u IDOSu. Ta zářivá bílá na syté černé v poli s tělem zprávy se špatně čte...

Díky autorovi!
N560
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 02, 2010 8:13 pm
Model telefonu: Nokia E72, FW 91.003

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v čtv zář 06, 2012 8:50 pm

Taky bych byl radeji s pozadim ze skinu, ale tady kvuli tomu zadavani cisla to je udelany jinak nez idos. Zkusim to poresit aspon zmenou barvy pozadi, pisma.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Turek v čtv zář 20, 2012 10:26 am

sároši, také se přimlouvám za změnu pozadí, bať by mohla funkovat i na S^3. Lze aplikace nastavit, ale psát nelze jen černá obrazovka. Když vtom budeš šla by prosím přidat brána vodafone ? ;)
Turek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 825
Registrován: pát bře 11, 2011 7:14 pm
Model telefonu: MOTO E4 plus

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v čtv zář 20, 2012 2:44 pm

Myslis klasickou vodafone branu s opisovanim kodu? Neni lepsi vodafonepark? Staci se zaregistrovat a sms jsou bez jakyhokoliv omezeni. Prihlasovaci udaje pak vyplnis na m.mobilecity.cz. Jinak zmena pozadi neni problem, ale na dotykacich nejsem schopnej takovouhle aplikaci udelat. Nevim jak udelat vkladani textu, taky musim nejak vypocitat velikost a pozici textovych poli a k tomu potrebuju znat nejaky hodnoty. Nestaci mi jen rozliseni displaye. Uz u s60v3 mezi FP1 a FP2 jsou nejaky rozdily. Kdybych mel nejakej takovej foun na chvili v ruce, tak bych neco vymyslel. Tedy pokud by pres pouzity knihovny sel psat text. Ale jsem chudy a na placacku (kterou bych pak vzteky rozdupal) nemam chechtaky. No ale muzes vyzkouset novou verzi, ale nevim, nevim...

pyOskárek v1.4.0 - 20.9.2012

Zmeny:
- dialogy - preruseni operace
- vzhled - 3 pozadi
- oraveno dost chyb
- 2x zelena klavesa prepnuti brany mobilecity/1188
- zelena klavesa + klavesa "1" - vlozeni smajlika :) (beta)

Obrázek Obrázek

:arrow: Stahnout z m.uloz.to
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Turek v čtv zář 20, 2012 4:13 pm

Jj používám vodafonepark, nic jiného mi ani nejzbývá, klasika oskárek padá :( PyOskárka zřejmě nerozchodím, stále černé pole i při změně tématu. Tak to neřeš, díky za snahu :class: S^3 mašinek bych se nebál s refresh belle je i n500 použitelný mobil, co kecám skoro spokojenost, jen se musí počítat s pomalejšín psaním, než si člověk zvykne, naučí :) O proti s60v5 dost markantní rozdíl, přesnost na dotyk ohromující, a až nokia to dotáhne tak daleko tak to zabalej blbci :dolu:
Turek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 825
Registrován: pát bře 11, 2011 7:14 pm
Model telefonu: MOTO E4 plus

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod N560 v čtv zář 20, 2012 9:28 pm

Díky za novou verzi, volbou témat se pro mě vyřešil problém s čitelností textu :class:
Našel jsem ale ještě jeden problém (možná týkající se jen E72 a dalších 320*240) - pokud píšu dlouhou SMS, která zabírá více než jednu obrazovku, neposunuje se text správně nahoru, ale poslední řádek, na který píšu, je skrytý jakoby mimo display. Takže nevidím, co píšu. Šlo by tohle nějak opravit?
N560
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 02, 2010 8:13 pm
Model telefonu: Nokia E72, FW 91.003

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v čtv zář 20, 2012 9:42 pm

To je prave ten problem o kterym jsem psal vys. Ani pro tyhle founy neznam vsechny parametry a v tomhle pripade se musi vypocitat kolik radku se vejde do pole, ale zkusim to nejak udelat.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Turek v pát zář 21, 2012 1:01 pm

Saroši - ta verze 1.0.0. co je v moddingu jede i na s^3. Má klasický editor na psaní textu, tak jak je běžně dostupný i u obyčejných sms atd. Tím by se dal vyřešit i problém s 3rd 320x240 :t Tak by stačilo, přidat bránu 1188, ukládání sms, a kontakty z mobilu, tam je jen možnost zadání čísla pouze ručně. Nebo se pletu a ta volba tam je ?
Turek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 825
Registrován: pát bře 11, 2011 7:14 pm
Model telefonu: MOTO E4 plus

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v pát zář 21, 2012 1:38 pm

Nepletes. U 1. verze to je jinak se zadavanim cisla a je pouzita knihovna appuifw2. A u 1.4 ti jde aspon v hornim poli psat cislo? Pokud jo, tak bych to snad mohl poresit. Jak uz jsem psal, tak tuhle vec delam jen pro zjednoduseni odesilani oproti java.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Turek v pát zář 21, 2012 2:28 pm

saroši - ne u 1.4 je jen celá černá obrazovka. Muselo by se to udělat tak jak u 1.0 přes volby, jak je to u zadávání telefoního čísla. Neřeš to, já rozchodil klasického oskárka. Já to psal, jen že by to šlo, a také skrz 3 rd 320x240. Jinak jsem vůl problém s bránou vodafone, byl na mé straně, bať jsem na m.mobilecity reglej, ale neměl jsem tam na webu vyplněné nastavení :(
Turek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 825
Registrován: pát bře 11, 2011 7:14 pm
Model telefonu: MOTO E4 plus

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod N560 v pon zář 24, 2012 9:25 pm

Je nějaká šance, že se (např. s novou verzí pythonu) opraví ten nemilý bug, kdy je nutno zvolit v nastavení jeden konkrétní bod pro připojení na internet a nelze navolit skupinu bodů připojení (vytvořené např. SmartConnectem nebo přímo Nokií v "Připojení")? Pokud se zvolí skupina, tak poprvé se to vždy připojí OK, ale jak program zavřu a znovu pustím, už zahlásí chybu připojení. Mám jen wifi, takže jakmile přejdu od jedné sítě k druhé, musím před použitím do nastavení a nastavit konkrétní bod připojení (pyOskárek, IDOS).Díky za info.
N560
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 02, 2010 8:13 pm
Model telefonu: Nokia E72, FW 91.003

Re: pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v úte zář 25, 2012 1:37 pm

No kdybys mel symbian os 9.2, tak bych tvuj dotaz pochopil. U FP1 jsem se s timhle dost natrapil a treba u idosu se to dost resilo. Na n79 (os 9.3) mam v Idosu, pyOskarkovi nastaveno pristupovy bod "Zadny" a pripojeni mi pak ridi aplikace "Cile" kde mam slozku s deviti wifinama. Nemam s pripojenim zadnej problem. Na starsim symbianu to takhle nejde a bod musi byt nastavenej, protoze jinak by ses uklikal. Nepomuzou ani aplikace jako treba Smartconnect, ta mi delala taky bordel v pripojeni. Takze nevim jak to mas u e72, ale myslim ze to bude stejny jako u n79.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod N560 v úte zář 25, 2012 10:29 pm

Mám to stejně jako ty na N79, tj. "Cíle" obsahují několik známých Wi-fi sítí a k tomu mám ještě zvlášť skupinu vytvořenou SmartConnectem. I když dám přístupový bod v pyOskárkovi nebo IDOSu "žádný" případně ten ze SmartConnectu, tak spojení funguje jen při prvním spuštění programu. Jakmile ho vypnu a znovu zapnu, už to hodí "Nelze se připojit" a pomůže jen nastavit konkrétní bod, nebo restart :-(
N560
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 02, 2010 8:13 pm
Model telefonu: Nokia E72, FW 91.003

Re: pyOskárek [26.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v stř zář 26, 2012 2:47 pm

pyOskárek v1.5.0 - 25.9.2012

Nové v této verzi:
- přidány brány poslatsms a odorik
- pravidla pro odesílání
- šablony
- opraveno dost chyb (problém s kopírováním/vkládáním textu zatím nevyřešen)

Brána poslatsms.cz
Přihlašovací údaje jsou nepovinné. S přihlášením přidává brána do zprávy "Odepište na >vaše číslo<" (číslo musí být ověřené).

Brána odorik.cz (garantované sms za 1 Kč)
Heslo musí být pro API, které vám odorik vygeneruje. Odesílatel - číslo musí být ve tvaru "00420xxxxxxxxx", pokud necháte prázdné, použije se 5517.

Pravidla
Pro jednotlivé operátory je možné nastavit jinou bránu (přenesená čísla nelze nijak ověřit)

Klávesové zkratky
Pole pro zadávání čísla:
Zelená => přepínání Výchozí brána/pravidla
Pole pro psaní zprávy:
Zelená + zelená => přepínání Výchozí brána/pravidla
Zelená + "C" => smazání celého textu
Zelená + "1" => vložit poslední zprávu (i po restartu aplikace)
Zelená + "2" => vložit smajlíka :-)
Zelená + "3" => vložit smajlíka :-(
Zelená + "4 - 6" => vložit šablonu
Zelená + "*" => zobrazení brány, která se použije pro odeslání pokud jsou aktivní pravidla
Zelená + "#" => odorik - zjišténí stavu kreditu.

:arrow: Stáhnout z m.uloz.to
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [4.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod flibor v stř zář 26, 2012 5:09 pm

Luxusní verze se spoustou funkcí, odesílání přes poslatsms.cz a Odorik.cz je bez chyb.
Díky :class:
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

Re: pyOskárek [26.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v stř zář 26, 2012 5:19 pm

Dik. No uz vim proc mi ten odorik (i jine brany) obcas hodil chybu. Pokud je nastaveno ukladani zprav a vlozi se do zpravy smajlik, tak se zprava sice odesle, a le zahlasi chybu. Dela mi to jen FP2 a to mi je zahadou. Je to teda kodovanim nekterych znaku, uz to mam opraveny. Nevite jestli poslatsms (registrace) dava do zpravy "Odepište na >vaše číslo<" u T-mobile? Mam vyzkouseno jen vodafone.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

pyOskárek [26.9.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod flibor v stř zář 26, 2012 6:27 pm

U O2 to "Odepište na..." brána poslatsms.cz vkládá, u T-M těžko říct...
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

Re: pyOskárek [8.10.2012], (CZ, unsigned)

Příspěvekod Saros v pon říj 08, 2012 5:53 pm

pyOskárek v1.5.1 - 1.10.2012

- opravena chyba s ukladanim odeslanych zprav
- v nastaveni volba velikost ikon (pro nektere telefony u kterych se spatne zobrazuji smajlici a ikona telefonu)

:arrow: Stahnout z m.uloz.to


PoslatSMS v1.0.0 beta

Plugin pro pyOskarka (v1.5.0, 1.5.1) na odesilani sms zprav pres server poslatsms.cz ze systemoveho editoru sms zprav (funguje i samostatne - nepouzije se nastaveni)
Obrázek

Pozadavky: Python 2.0 (Python plus 10) a plny pristup do systemovych slozek (Open4All)
Nastaveni: login, heslo, podpis, pristupovy bod, O2 WAP proxy se nastavuje v pyOskarkovi - vse nepovinne (zprava se odesle bez "Odepiste na ˂vase cislo˃")

Funguje to tak, ze po spusteni se otevre editor zprav, nejdrive se ale prepise soubor s nastavenim sms (cislo strediska zprav), aby nedoslo k odeslani zpravy pres gsm sit. Zada se cislo, nebo se vybere z kontaktu a odesle. Po odeslani, nebo zruseni se soubor s nastavenim strediska zprav prepise na puvodni (neukoncovat cervenou klavesou!!!). Cisel se muze zadat nekolik, ale tohle zatim moc spolehlive nefunguje. Vse mam odzkouseny na s60v3, na vyssim nevim. Znama nevyhoda aplikaci pro 2.0 - pomaly start, ale da se to prezit. Pro 1.4.5 nejsou na tohle knihovny :(

Soubor mceextraitems.r25 muzete nakopirovat do "C:\resource\apps" - integrace PoslatSMS do menu zprav. (mozna bude potreba aktivace patche c2z)
Obrázek

:arrow: Stahnout z m.uloz.to
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79


Zpět na Python Aplikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron