PY2sis [29.4.2008]

PY2sis [29.4.2008]

Příspěvekod hanni v úte led 01, 2008 10:06 am

Aplikacia, ktora z Pythonskeho skriptu vytvori plnohodnotnu aplikaciu s ikonkou v menu.

Verzia 1.0:



Predtym je potrebne nainstalovat Python 1.4.1 a megaPyModulePack.

:arrow: http://forum.n73.eu/viewtopic.php?t=5345

Aplikaciu instalujte do pamati telefonu, ale je mozne instalovat aj na kartu. Ale je bohuzial iba v ruskom jazyku.
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod scyl v pát led 04, 2008 7:03 pm

hanni: Nějak jsem nepochopil jak to funguje :-) mám to stejný jako na tom screenu, a můžu do toho něco psát :-D ale nevím co tam mám napsat....
scyl
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv lis 29, 2007 4:39 pm

Příspěvekod hanni v pát led 04, 2008 7:11 pm

Mas tam napisat cesty k pythonskym skriptom :wink:
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod prokop v pát led 04, 2008 7:51 pm

Protože je to aplikace kterou používám a taky jí chci přeložit, tak ve zkratce, spíš jen tak z hlavy:

-zadej cestu ke svému *.py scriptu
-chceš-li přidat soubory do projektu, stiskni y, jestli ne tak n
-verze aplikace
-název aplikace
-UID aplikace, pokud ho neznáš, stiskni a (vygeneruje se automaticky)
-zadej cestu k ikonce v formátu *.svf nebo *.mif, když nemáš ikonku, stiskni a, použije se standardní ikonka
-krátký a dlouhý název (To jsou ty názvy aplikací když jí spouštíte, instalujete... já píšu stejné)
-autor aplikace, copyright, kontakt...
-zadej cestu k *.txt souboru (který se bude objevovat na displeji při instalaci, jestli se nemá ukázat nic, dej a)
-když chceš aplikaci podepsat svým certifikátem - dej a, když všeobecným - dej s
-když chceš přidat možnost autostartu - dej y, když ne - dej n

exit, vytvoří se *.sis aplikace.

tohle je jednoduché, horší je napsat ten script :wink: :lol:

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Tuxx v pát led 04, 2008 11:59 pm

zaujimava aplikacia. A ono sa mi potom v mobile vytvori instalacka alebo uz nainstalovana app? (Napr. mam ten BT Terror a je to len script ale chcel by som instalacku aby som to mohol mat ako zalohu v kompe)
Momentalne iPhone 4 16GB
''Když už člověk neví kudy kam, je načase otevřít manuál'' ™ by prokop
MacBook Pro 13''
Tuxx
Krotitel šelem
 
Příspěvky: 977
Registrován: úte srp 28, 2007 7:50 pm
Bydliště: Tam kde sa vrany otacaju.
Model telefonu: iPhone 4 16GB

Příspěvekod prokop v sob led 05, 2008 12:53 am

Vytvoří se normální instalačka.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod hanni v sob led 05, 2008 12:54 am

Vytvori sa SIS subor, cize instalacka.
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod Tuxx v sob led 05, 2008 12:57 am

kurna skoda ze neviem po rusky :) je to super vec... alebo zeby sa zrazu jak blesk z neba objavila EN verzia ako v pripade Terroru? :P
Momentalne iPhone 4 16GB
''Když už člověk neví kudy kam, je načase otevřít manuál'' ™ by prokop
MacBook Pro 13''
Tuxx
Krotitel šelem
 
Příspěvky: 977
Registrován: úte srp 28, 2007 7:50 pm
Bydliště: Tam kde sa vrany otacaju.
Model telefonu: iPhone 4 16GB

Příspěvekod prokop v sob led 05, 2008 1:55 am

Tuxx: koukni výš: to ti tenhle narychlo vycucaný překlad nestačí? A jak tam píšu, předělávám to a ne do AJ ale do češtiny.
Jenže je to s tím překladem nestabilní, což nechápu. Původně jsem si myslel že je to jednou funkcí co jsem tam přidal, ale i pouhý překlad způsobuje nestabilitu, i bez diakritiky a ve všech možných kódováních. Několikrát to otevřu, pak se to zase několikrát otevřít nechce...
Špeciálne pre teba to urobím aj vo slovenčině :wink: kým sa mi podarí vyriešiť tú stabilitu. A budeš to mať aj s mým osobným venováním ktoré sa ti bude otvárať pri inštalácii aj napokon hore na konzole.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Tuxx v sob led 05, 2008 2:25 am

no ohladne tej rustiny...myslel som to tak vseobecne. Uz 2 programy z pythona su rusky. Dokonca allnokia.ru mi je nanic pokial sem hanni alebo niekto iny nesoti priamy link :) (tymto chcem hannimu podakovat :) )

ohladne slovenciny..heh no je celkom dobra aj ked par malych chyb sa najde :P Kludne to moze byt aj v EN (s tou nastastie nemam problemy) len nech to funguje :)
Momentalne iPhone 4 16GB
''Když už člověk neví kudy kam, je načase otevřít manuál'' ™ by prokop
MacBook Pro 13''
Tuxx
Krotitel šelem
 
Příspěvky: 977
Registrován: úte srp 28, 2007 7:50 pm
Bydliště: Tam kde sa vrany otacaju.
Model telefonu: iPhone 4 16GB

Příspěvekod pelda v pon led 14, 2008 8:45 pm

Tak sem tam napsal cestu k tomu pythonskému scriptu ale co s tím dál? na levé potvrzovací klávese mám volby->exit a na pravé exit. Když mačkám prostřední tlačítko tak to nic nedělá. Když chci dát Y aby se ten skript upravil tak se to napíše do konzoly jako znak a nic se nestane. Buď můj telefon nemá rád python nebo sem totální lama. Můžete udělat pár screenů jak se to má dělat prosím?
edit: mám Nokii N80 ale snad by to na ní taky mělo valit
pelda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: pát led 04, 2008 5:57 pm

Příspěvekod prokop v pon led 14, 2008 9:08 pm

To že máš N 80 určitě vadit nebude.
Příkazy se v pythonu potvrzují entrem - já mám enter na E61 jako samotnou klávesu; vyvolej tu tabulku jako když zadáváš třeba hranaté závorky a tam máš taky enter. Příkaz se potvrdí a jsi na dalším řádku kde můžeš psát další příkaz. A nezapomínej že v pythonu se lomítka píšou doleva. Někdy fungují i doprava, ale určité příkazy se pak chovají jinak.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Hroch v pon led 14, 2008 9:39 pm

Mně celá ta aplikace nefunguje, mám nainstalovaný Python i Megamodule pack i Py2sis, ale vždycky, když to spustím, tak mi problikne bílý okno a nic se nespustí. Instaloval jsem to na kartu a potom i do paměti a nic.

EDIT: to samý mi dělá bt terror, prostě to nainstaluju a problikne, ale nespustí se.
Hroch
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte led 02, 2007 4:43 pm
Bydliště: Moravský Krumlov
Model telefonu: Nokia N73

Příspěvekod prokop v stř bře 19, 2008 12:02 am

Verze 1.04 (final):
horká novinka, ještě jsem v tom nic nezkusil napsat, ale vypadá to že bude OK, má nový interface a několik dalších věcí co musím prubnout.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod hanni v úte dub 29, 2008 3:56 pm

py2sis v.1.08
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod vasikk v ned črc 20, 2008 9:32 pm

Pochopil nekdo jak se stim zachazi??, At delam co delam ( i podle prokopova navodu) tak nic....
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Příspěvekod prokop v ned črc 20, 2008 10:23 pm

Snad brzy tady bude verze 1.92, udělal jsem do ní i částečný překlad tak by to mělo být srozumitelné. Jen to má s tím překladem zatím ještě nějaké mouchy, hlavně stabilita je na pendrek.

V podstatě stejná funkce je ve SmartSIS ale tuhle smostatnou py2sis mám radši. Ve Smartsis je to ale jednodušší, moc s tím nedělám ale myslím že tam stačí jen nazvat pythonský script "HelloWorld.py " (v py2sis musí být nazvaný zase "default.py", vložit ho do adresáře SmartSis, Ikonka se musí jmenovat "simplepythonlogo" a musí být ve formátu *.svg, Smartsis *.mif nebere.
Jestli si dobře vzpomínám tak u Smartsis jsem měl potíže s názvem aplikace.
Jak ve SmartSIS tak v py2sis je nutné při pakování v podstatě nic s telefonem nedělat, dokonce i když naskočí screensaver nebo třeba dojde k přerušení dobíjení tak je po pakování - na chvíli zamrzne celý telefon a aplikace spadne (je to jako v X-plore při přesouvání velkých souborů) . Smartis má ale možnost v nastavení možnost kilnout screensaver, takže není problém ani u těch aplikací které se pakují třeba hodinu. U py2sis je potřeba buď screensaver vypnout ručně nebo ho nastavit na maximum a podle toho než by se měl screensaver spustit tak pohnout joystickem aby nenaběhl.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod vasikk v pon črc 21, 2008 12:33 pm

Ok odzkouším.

//prokop/:
nepiš co budeš dělat ale co jsi udělal a jak to dopadlo :wink: .

Nevím co dělám špatně,ale vždy zamrzne... Zadám cestu,potvrdím a nic se nědeje. :cry:
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: PY2sis [29.4.2008]

Příspěvekod amosito v pát úno 06, 2009 6:53 am

mno... prepisal som ten script na HelloWorld.py, dal do kaarty do SmartSIS, a aj tak mi ho neberie.... nechce ho tam najst.. co je lepsie teda py2sis alevo SmartSIS.. Ďakujem
amosito
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř úno 04, 2009 4:00 pm

Re: PY2sis [29.4.2008]

Příspěvekod pyler v stř úno 23, 2011 4:56 pm

prokop píše:Snad brzy tady bude verze 1.92


zatial nic tu nie je a to uz preslo 2,5 roka :lotpot

ale ja ju sem dam :D

py2sis_v1_9_2.zip
(157.02 KiB) 168 krát



//added by prokop/:
Díky.

Já jí sem tenkrát 100% dával, sice až po několika měsících, ale zato i s podrobným popisem a přeloženou. Dost jsem se s tím tenkrát natrápil :x Možná to zmizelo v souvislosti s přechodem na phpBB3, nebo s některou z pozdějších chyb v databázi :(
Zkusím se podívat jestli to nemámn na nějakém svém freehostingu, ale prokop.wen.ru už je passé a je dost možné že jsem to měl právě tam...
Mimochodem, už nějaký pátek je venku přepracovaná verze s podobným názvem a jiným UID pro s60v5 telefony, běží pod Pythonem 2.0. Zkusím po ní znova zapátrat, o tuhle jsem zas přišel s havárií jedné karty...

Len dve veci sú nekonečné - vesmír a ľudská hlúposť. Ale tou prvou si nie som istý.
Albert Einstein
Uživatelský avatar
pyler
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1166
Registrován: sob črc 31, 2010 10:03 am
Model telefonu: nokia n97 mini

PY2sis [29.4.2008]

Příspěvekod pyler v ned zář 16, 2012 4:30 pm

tu je upravena verzia co asi prokop myslel (ano, az teraz som ju nasiel)
py2sis 2.0.zip
(150.44 KiB) 153 krát
Len dve veci sú nekonečné - vesmír a ľudská hlúposť. Ale tou prvou si nie som istý.
Albert Einstein
Uživatelský avatar
pyler
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1166
Registrován: sob črc 31, 2010 10:03 am
Model telefonu: nokia n97 mini


Zpět na Python Aplikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron