IDOS - Jízdní řády - bus, vlak, MHD[13.7.2011] (unsigned)

IDOS - Jízdní řády - bus, vlak, MHD[13.7.2011] (unsigned)

Příspěvekod Saros v sob říj 11, 2008 3:02 pm

IDOS v1.0.0
Tato aplikace slouží k vyhledávání autobusových spojů, přičemž potřebná data se stahují ze stránek IDOSu. Objem přenesených dat za vyhledání jednoho spoje je asi 1-2 kb v závislosti na počtu přestupů. Další informace a návod čtěte v nápovědě programu.
    :ld
v1.0.0. :CZ (edisk)
IDOS_v6.9.0.zip
(42.05 KiB) 628 krát

Mirror v6.9.0 na m.uloz.to
pozn.: nutný Python + MegaPack, nejlépe Python Plus
Naposledy upravil prokop dne stř lis 13, 2013 8:01 am, celkově upraveno 20
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod Hroch v sob říj 11, 2008 6:30 pm

Tak na tohle asi čekalo hodně lidí...a jestli to bere 1-2kb, tak je to skvělý
Hroch
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte led 02, 2007 4:43 pm
Bydliště: Moravský Krumlov
Model telefonu: Nokia N73

Příspěvekod Potkan007 v sob říj 11, 2008 6:43 pm

Jo, to je. Aplikace vypadá i docela přehledně, teď ještě jestli se do těch 1-2 kB opravdu vejde (těch 1-2kb je moc málo, mysleli jste kB, ne?)
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Příspěvekod Saros v sob říj 11, 2008 7:53 pm

Ano, opravdu 1-2 kb. Ale presne to nemuzu urcit. Beru to podle protokolu v telefonu a jak ten je presny to nevim. Pokud se ale bude stahovat nejaky primy spoj, nebo spoj s jednim, dvema prestupy, tak by to nemelo byt vic jak 2kb. Muze se stat ze pojedete z nejaky dediny do dediny pres celou republiku, kde budete prestupovat treba 10x, tak to potom bude samozrejme vic.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod Nyny v ned říj 12, 2008 11:47 am

Vyzaduje to certifikaci?
SONY CM-DX1000 > NOKIA 6110 > NOKIA 6150 > NOKIA 6210 > NOKIA 6310i > NOKIA 6230 > NOKIA N73 (4.0839.42.0.1) > Ještě nevím, ale už NIKDY Symbian.
Uživatelský avatar
Nyny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 106
Registrován: sob zář 23, 2006 11:36 pm

Příspěvekod Potkan007 v ned říj 12, 2008 12:05 pm

Já bych řekl, že to bude java, takže asi ne.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Příspěvekod .:Generic:. v ned říj 12, 2008 12:10 pm

Já bych zase řekl, že když je to v Pythonu a unsigned tak to certiifkaci bude vyžadoavt :lol:
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Příspěvekod Potkan007 v ned říj 12, 2008 12:36 pm

Sakra! Kam já to čumim! Sorry, v tom případě jak píše Generic. (sorry, .:Generic:.)
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Příspěvekod Nyny v ned říj 12, 2008 1:30 pm

Hmm, tak to asi nerozchodim, normalne to ocertifikuju, ale pri instalaci mi to vzdycky napise, ze certifikat je prosli, tak fakt nevim:-(
SONY CM-DX1000 > NOKIA 6110 > NOKIA 6150 > NOKIA 6210 > NOKIA 6310i > NOKIA 6230 > NOKIA N73 (4.0839.42.0.1) > Ještě nevím, ale už NIKDY Symbian.
Uživatelský avatar
Nyny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 106
Registrován: sob zář 23, 2006 11:36 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v ned říj 12, 2008 1:46 pm

Hele, co se podívat do FAQ. Prošlý certifikt prošel, ale co kdybys posunul datum v telefonu zpět na dobu, kdy ještě platil. Chvíli to zkoušej, trefíš se :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod Honzik v ned říj 12, 2008 2:12 pm

Tak jsem to ocertifikoval, nainstaloval, ale kdyz to spustim, tak to jen problikne a hned se to vypne :/
Honzik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned říj 12, 2008 2:10 pm

Příspěvekod marwen v ned říj 12, 2008 2:15 pm

máš nainstalovaý Python
http://forum.n73.eu/viewtopic.php?t=5345
Uživatelský avatar
marwen
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned kvě 18, 2008 12:35 pm

Příspěvekod novalu v ned říj 12, 2008 2:15 pm

Honzik: Budeš mít špatně nainstalovanej Python či balík modulů... Možná jsi Python instaloval na kartu, nebo ho nemáš nainstalovanej vůbec...
Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyEricsson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 ->

Nokia N73 Music Edition FW 4.0839.42.0.1 + 2GB Nokia miniSD
iPod nano 4G 8GB blue + Sennheiser CX 400 aqua

Linux Powered ;)
Uživatelský avatar
novalu
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 560
Registrován: pon pro 25, 2006 4:26 pm
Bydliště: /home/novalu/

Příspěvekod prokop v ned říj 12, 2008 2:15 pm

Mmt, u téhle app telefon nemůže hlásit prošlý certifikát :shock: .

Sároš jí přece necertifikoval a kdyby ano tak by certifikát byl čerstvý :shock: .
Zrada bude někde jinde ....

Hlavně ale stačí uvést telefon do jeho přirozeného stavu :D - tudíž hack a pak installserver a některé tyhle otravné hlášky se přestanou konat.


jjinak Sároši: zase jako obvykle GOOD WORK .

Obrázek

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Honzik v ned říj 12, 2008 3:05 pm

Dekuji vsem, funguje :D Jsem ho odinstaloval, dal novejsi verzi + packy a jede to :) jen jeste takova ta...mozna by se do toho programu hodilo, z ktereho stanoviste autobus odjizdi :oops: ale jinak uplne skvelej program, uz nekolik let jsem ho schanel :)
Nokia N73 Black
Honzik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned říj 12, 2008 2:10 pm

IDOS

Příspěvekod Saros v ned říj 12, 2008 3:24 pm

Honzik:

Stanoviste to zobrazovat nebude, vzdy jen hlavni zastavku v danym meste-obci. Takhle to ma IDOS a ja to nemuzu nijak ovlivnit.

Jinak jeste doplnim, ze je mozne vyhledavat i spoje na Slovensku a snad i nektere mezi hlavnimi mesty Evropy.
Naposledy upravil Saros dne ned říj 12, 2008 3:32 pm, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod Honzik v ned říj 12, 2008 3:31 pm

Skoda, ale nevadi, i tak to je dobrej program a urcite bude mit vyuziti :)
Nokia N73 Black
Honzik
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned říj 12, 2008 2:10 pm

Příspěvekod Saros v ned říj 12, 2008 3:38 pm

I kdyz mozna by tam slo dat funkci neco jako zobrazit celou trasu i s casy odjezdu a prijezdu, ale to musim nejdriv prozkoumat u IDOSu. Zrejme by to ale stahovalo o neco vic dat.

EDIT:
Pokud potrebujete odjezd/prijezd z konkretni stanice staci zadat mesto-obec ve tvaru napr. Praha,holesovice nebo napr. Jirikov/dc,koupaliste. Proste okres se oddeluje lomitkem a stanice carkou.

Edit2: IDOS v2.0.0

Nové funkce:
-nastavení připojení (přístupový bod)
-nyní lze vyhledávat autobusové, vlakové, kombinované (vlak+autobus) a letecké spoje
-funkce zobrazení posledně vyhledaného spoje (off-line)
-možnost uložit vyhledaný spoj do složky "c:/data/IDOS" v textovým formátu

Kód: Vybrat vše
mrtvý link



-možnost uložit vyhledaný spoj do složky "c:/data/IDOS" v textovým formátu
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod Tomis v sob říj 18, 2008 12:27 pm

Dobrej nápad na prakticky využitelnou aplikaci, respekt Sároš 8) .

Jinak verzi 2.0.0 jsem ocertifikoval a nainstalil na svou N95ku /mam Python i MegaPyModulePack/ bez problémů. Program se spustí, ale když si chci vybrat preferovanej přístup. bod, tak se nic neděje, když vyplním všechny data pro vyhledávání, aplikace zamrzne na obrazovce "Načítá se...". Při minimalizaci symbian ani neukazuje ikonku připojení.
Reinstal aplikace jsem už zkoušel a nezabírá.
Nokia N95 FW 20.0.015, 8GB microSDHC class 6 SanDisk
Uživatelský avatar
Tomis
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 183
Registrován: čtv srp 10, 2006 3:14 pm
Bydliště: Žamberk

Příspěvekod Saros v sob říj 18, 2008 1:01 pm

Tomis:
Zvolil jsi správný přistupový bod? Když tak zkus ještě restartovat telefon. To první načítání chvíli trvá. Zhruba 8s. Zadávej názvy stanic bez diakritiky. Jinak mě už nic nenapadá.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod Tomis v sob říj 18, 2008 1:59 pm

Právě že přístupový bod mi zvolit nešel, ale už vím v čem to bylo.

Stačilo zaktualizovat MegaPyModulePack z verze 1.3 na verzi 1.5.2, takže už valí bez problémů :), možná by nebylo na škodu dopsat, že MegaPack je potřeba verze 1.5.2 (třeba se tu ještě vyskytují nějací exoti jako já, kteří mají starou verzi 1.3 :wink: )

EDIT: Jinak aplikace si za dva spoje řekla o odeslaný 1 kB a přijaté 3 kB.
Nokia N95 FW 20.0.015, 8GB microSDHC class 6 SanDisk
Uživatelský avatar
Tomis
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 183
Registrován: čtv srp 10, 2006 3:14 pm
Bydliště: Žamberk

Příspěvekod kouba v ned říj 19, 2008 1:52 pm

Kolik bere peněz tak jedno hledání??? (tak ty 2 kb) a napište prosim i u jakého operátora. díky
Nokia n73 v 3.0705.1.0.31 + 2gb san disk + gps modul Nokia LD-3W + TomTom
Nokia n73 Music Edition v 4.0750.31.2.1 + 2gb san disk
Vydělávejte přes internet zaregistrujte se zde http://bux.to/?r=pesinaf a pak jen stačí klikat na reklamy
Uživatelský avatar
kouba
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 91
Registrován: stř led 09, 2008 8:44 pm

IDOS

Příspěvekod Saros v ned říj 19, 2008 4:48 pm

1) Vodafone karta
- minimální účtovací jednotka je 0.001kB (data se nezaokrouhlují)
- cena je 0.06Kč/kB
- cena se zaokrouhluje na 0.10Kč

2) Paušály Vodafone
- minimální účtovací jednotka je 1kB (každý přenos dat menší než 1kB se zaokrouhlí na 1kB)
- data nad 1kB se zaokrouhlují na celé kB nahoru při každém spojení
- cena dat je 0.05Kč/kB bez DPH
- cena se na faktuře sečte a pak přičte DPH

3)T-mobile-Twist i paušály
- minimální účtovací jednotka je 5kB (každý přenos dat menší než 5kB se zaokrouhlí na 5kB)
- data nad 5kB se zaokrouhlují nahoru na celé násobky 5kB
- cena dat je 0.07Kč/kB

4) O2 karta
- minimální účtovací jednotka je 1kB (každý přenos dat menší než 1kB se zaokrouhlí na 1kB)
- data nad 1kB se zaokrouhlují nahoru na celé kB
- cena dat je 0.06Kč/kB
- cena se zaokrouhluje na 0.05Kč oběma směry
- k tomu se připočítává poplatek za spojení 0.60Kč/hod -účtováno po 0.10Kč za každých započatých 10min spojení

5) Paušály O2
- minimální účtovací jednotka je 1kB (každý přenos dat menší než 1kB se zaokrouhlí na 1kB)
- data nad 1kB se zaokrouhlují nahoru na celé kB
- cena dat (je trochu složitější) -viz ceník paušálů O2 (platný od 15.8.2008)
- o zaokrouhlování ceny nejsou informace, ale dá se předpokládat podle ceníku O2, že cena jednotlivých spojení se zaokrouhluje na 0.001Kč, čili na desetiny haléře a ke konečnému zaokrouhlení dochází až u celkové ceny faktury
Základní dat.tarif WAP/MMS (je aktivován automaticky):
- dat.paušál je zdarma
- cena dat je 0.20Kč/kB bez DPH = 0.238Kč/kB včetně DPH
- poplatek za spojení není účtován
- cena se na faktuře sečte a pak přičte DPH

Takže vítězem se stává Vodafone předplacená karta.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod cardi v pon říj 27, 2008 7:37 am

Dobre tak pres co je lepsi tuto sluzbu provozovat kdyz mam pausal vodafonu a chci aby to zralo oc nejmin penez.Pres GPRS wap je to nej?dik za odpoved...
Nokia N5800XM fimware v.40.0.005

http://www.bonsai-dnes.cz
cardi
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 168
Registrován: pon úno 04, 2008 8:48 pm
Model telefonu: Nokia 5800XM

Příspěvekod Saros v pon říj 27, 2008 2:08 pm

Urcite pres GPRS Internet. Pres WAP by to bylo o hodne drahsi a myslim ze by to ani neslo.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod cardi v pon říj 27, 2008 2:51 pm

No stejne mi to neficelo vsechno provedeno podle bavodu a pri hledani spoje to hleda strasne dlouho a nic no jak vidim zustanu u stareho MHD++ :/

edit:Pristupovej bod je spravne ale kdyz se na neho podivam znova je tam zadane uplne neco jineho nvm proc :/

edit2:vyreseno uz to fici stacil rr telefonu zajimave :X
Naposledy upravil cardi dne úte říj 28, 2008 9:29 am, celkově upraveno 2
Nokia N5800XM fimware v.40.0.005

http://www.bonsai-dnes.cz
cardi
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 168
Registrován: pon úno 04, 2008 8:48 pm
Model telefonu: Nokia 5800XM

IDOS

Příspěvekod Saros v pon říj 27, 2008 3:43 pm

Prvni vyhledavani trva asi 8s, protoze se program musi spojit se serverem. Dalsi hledani je uz pak asi 2s. Myslim si ze u jinych podobnych programu to nebude jiny. Zrejme bude problem nekde u tebe, protoze ostatnim (i na jinych forech) to slape. Pokud ti bezi jen "nacita se" a nic se nedeje, tak mas asi spatnej pristupovej bod, anebo zadavas nazvy mest s diakritikou. Uz delam na novy verzi kde se bude moct zadavat prave s diakritikou hlavne kvuli presnejsimu vyhledavani.

Edit:
Pises ze se vratis k MHD++. Tak v tomhle bude asi ten problem. Ze ty hledas prave MHD spoje? Pokud ano, tak bohuzel to Idos-jizdni rady zatim neumi.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Příspěvekod res66 v pon říj 27, 2008 6:13 pm

me to taky funguje bez problemu...diky za tu apps.. ;)
E51 (hack)
FW:200.34.36
res66
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 79
Registrován: úte črc 15, 2008 2:05 pm

IDOS v3.0.0

Příspěvekod Saros v čtv říj 30, 2008 9:19 pm

IDOS v3.0.0

OPRAVENÁ CHYBA se zobrazením a zadáváním času (po změně na zimní čas aplikace zobrazovala nesprávně čas).

Nové funkce:
-nyní lze vyhledávat i spoje MHD u 69. měst ČR.
-funkce "Poloha vlaku": je možné vyhledat aktuální polohu vybraných vlaků (viz. nápověda).
-názvy je teď možné zadávat i s českou diakritikou.
-vyhledaný spoj je možné zkopírovat do schránky.

Podrobnosti v nápovědě programu.


Kód: Vybrat vše
mrtvý link


Edit:
DŮLEŽITÉ
Pokud se vám tato verze nechce spustit, nebo se vyskytují jiné problémy, zkuste v "c:/system/apps" smazat celou složku "IDOS-data" a znovu pak spustit program.
Naposledy upravil Saros dne sob lis 01, 2008 10:56 am, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

:)

Příspěvekod cardi v pát říj 31, 2008 4:38 am

dik moc Sarosi :)

edit: Po malich diskuzich ze Sarosem prisel Saros na chybu ktera byla zapricinena nainstalovani verze 3.0.3 na verzi 3.0.2 a chyba byla takova.Pri vyhledani spoje MHD se vyhledavani nedovedlo do konce (nacitam a konec).Pokud to nekomu bude delat smazte ze slozky C:/system/apps slozku IDOS celou a vse by melo fungovat jak ma :) zatim hoj
Nokia N5800XM fimware v.40.0.005

http://www.bonsai-dnes.cz
cardi
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 168
Registrován: pon úno 04, 2008 8:48 pm
Model telefonu: Nokia 5800XM

Další

Zpět na Python Aplikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron