IDOS - Jízdní řády - bus, vlak, MHD[13.7.2011] (unsigned)

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Tweete v úte pro 07, 2010 1:00 pm

Používám Nokii 5800 a ta nemá hardwarovou klávecnici... Takže se tam k volbám na mazání nedostanu...
A jestli by to mělo padat se scrollem, tak to raději nech tak jak to je..
To byly jen takový nápady...
Tweete
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 03, 2010 7:43 pm
Model telefonu: 5800XM

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Saros v úte pro 07, 2010 1:12 pm

Dám to teda v příští verzi do voleb. Ani jsem netušil že to funguje na dotykáčích. Asi ale ovládání bude nic moc.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 07, 2010 1:28 pm

Tweete píše:Používám Nokii 5800 a ta nemá hardwarovou klávecnici... Takže se tam k volbám na mazání nedostanu...
A jestli by to mělo padat se scrollem, tak to raději nech tak jak to je..
To byly jen takový nápady...


Jak se ti to podařilo na dotykáči zprovoznit? :shock: Já jsem to už na svým Vivazu Pro vzdal...
Jakej Python + ModulePack?
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Tweete v úte pro 07, 2010 1:31 pm

Uplně v pohodě. Nainstaloval jsem Python plus.. Myslím, že tady někde je na tomhle fóru a pak IDOS. Samozřejmě jsem to musel nejdřív ocertifikovat..
Naposledy upravil prokop dne úte pro 07, 2010 3:03 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna nesmyslná citace předchozího postu. Používejte rozum, nebo aspoň laskavě dodržujte Pravidla fóra!!!
Tweete
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 03, 2010 7:43 pm
Model telefonu: 5800XM

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 07, 2010 1:46 pm

Můžu se zeptat jakou verzi?
Samozřejmě jsem Python Plus taky instaloval, leč nechodilo mi to... (a samozřejmě vše certifikuji, to je jasný)
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Tweete v úte pro 07, 2010 1:50 pm

Mám verzi 1.4.5 final
Naposledy upravil prokop dne úte pro 07, 2010 3:04 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna nesmyslná citace předchozího postu. Používejte rozum, nebo aspoň laskavě dodržujte Pravidla fóra!!!
Tweete
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 03, 2010 7:43 pm
Model telefonu: 5800XM

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 07, 2010 2:08 pm

Díky, a jakou máš verzi MegaPyModulePacku (nebo PythonRightPacku)?
Naposledy upravil prokop dne úte pro 07, 2010 3:05 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna nesmyslná citace předchozího postu. Používejte rozum, nebo aspoň laskavě dodržujte Pravidla fóra!!!
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Tweete v úte pro 07, 2010 2:16 pm

Víš co.. dej mě mail a já ti ten python co tam mám pošlu mailem. ...
Naposledy upravil prokop dne úte pro 07, 2010 3:07 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna nesmyslná citace předchozího postu. Používejte rozum, nebo aspoň laskavě dodržujte Pravidla fóra!!!
Tweete
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 03, 2010 7:43 pm
Model telefonu: 5800XM

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 07, 2010 3:00 pm

:class:
Neuvěřitelné! 1MB velký balíček "python plus.sis", který jsem obdržel od Tweete (moc děkuju :pray ) je konečně tím, co jsem na svém Vivazu Pro potřeboval pro rozjetí Sárošova IDOSu!

Opravdu to na S60v5 funguje a zatím neshledávám žádný problém (až na šipky pro další spoje, které nereagují na dotek, což je ovšem pouze drobnost, neboť tahle volba je jednak v menu, jednak mám na svém Vivazu Pro výhodu hw klávesnice, kde mi na tohle ty hw šipky reagujou).


Měl bych tu návrh na zlepšení:
Když někam jedu, obvykle se vracím i zpátky, takže by celkem pomohla volba k prohození ODKUD<->KAM.
Podobná voba by mohla být i v předvolbách. V ideálním případě by mohla provést přehození ODKUD<->KAM na té předvolbě, na které zrovna stojim.

Každopádně díky moc za skvělou aplikaci! Čekal jsem dlouho a konečně jsem se dočkal. :clap
Naposledy upravil prokop dne úte pro 07, 2010 5:52 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeno. Dodržujte laskavě ta Pravidla fóra!!!
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Saros v úte pro 07, 2010 3:55 pm

Myslím že taková funkce tam je a to na klávesový zkratce "2". Jde to jak v hlavním menu, tak i po zvolený předvolbě to jde jednoduše prohodit. Ovšem nepředpokládal jsem, že idos funguje na dotykáčích, protože někdo tady psal že ne a tak jsem to nedával do voleb. Nevýhoda těhleh telefonů, že nejdou využít klávesové zkratky a taky funkce u joysticku. Zrovna u týhle aplikace je to pro rychlou práci docela potřeba. Jak si zkratky zapamatuješ tak není potřeba lízt do voleb (menu). Do příští verze dám tedy všechny funkce i do voleb. A co týče toho scrollbaru, tak údajně do 2000 znaků by to mělo fungovat.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Tweete v úte pro 07, 2010 4:05 pm

To by bylo prima... Určitě bych to uvítal... Ale jako hlavní preferenci bych dal stabilitu... Ta je pro tu aplkaci zásadní... Tak jak to je teď je to skoro plně funkční na mý 5800XM. Netušul jsem že to nikdo neví, že to na tom jede... Já už to používám dlouho...
Naposledy upravil prokop dne úte pro 07, 2010 5:46 pm, celkově upraveno 2
Důvod: Opět odstraněna nesmyslná citace předchozího postu.
Tweete
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 03, 2010 7:43 pm
Model telefonu: 5800XM

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 07, 2010 4:10 pm

Pravda, nepřečetl jsem si nápovědu, tam se o klávese 2 opravdu píše.
Vzhledem k tomu, že mám hw klávesnici, prohazování přes "2" mi na hlavní stránce funguje.
Stejně tak mi šlapou i funkce joysticku, tedy až na potvrzovací tlačítko. Mám sice ENTER, ale to není ono, ani Ctrl+ENTER nefunguje. Ale to je vážně drobný detail.
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[7.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Saros v pon pro 13, 2010 4:45 pm

IDOS v6.2.0 - 13.12.2010

Nové v této verzi:
● přidány funkce do voleb (pro dotykové telefony)
● zobrazení zadání po startu aplikace - popup okno (volitelně v nastavení)
● posuvník (volitelně v nastavení)

Obrázek

Download
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod flibor v pon pro 13, 2010 7:59 pm

Při pokusu o vyhledání spojení aplikace vybalí hlášku "Nelze se připojit" (ale datové připojení na chvíli naváže, data neprotečou žádná). Přitom poloha vlaku je funkční, předchozí verze 6.1.0 šla bez problémů (operátor O2, Python plus VII).
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Tweete v pon pro 13, 2010 8:12 pm

Funguje bezvadně. Dík
Tweete
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 03, 2010 7:43 pm
Model telefonu: 5800XM

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Saros v pon pro 13, 2010 8:18 pm

Musí být funkční i tahle, protože ty nový věci se toho netýkaj. Na to jsem vůbec nešahal. Jestli to je jen připojením, tak zkus nastavit přístupovej bod a restartuj telefon. Jestli ale nemůže jen najíd spoj, tak to může být tím že se měnily jízdní řády a né všechny spoje jsou zanešený v idosu. Mě to třeba ráno nenašlo skoro nic, ale to ani na webu. Teď už je to ok.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod flibor v pon pro 13, 2010 8:27 pm

Restart mobilu pomohl, tohle mě nenapadlo. Dík i za tuhle skvělou aplikaci. :class:
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 14, 2010 12:49 pm

Díky moc za novou verzi. :clap

Měl bych tu pár návrhů, které se týkají předvoleb:

1. Rozšíření databáze předvoleb - bylo by možné, aby se kromě předvolby ODKUD-KAM uložil i dopravní prostředek a v případě MHD i město a následně zařídit, aby se při zvolení předvolby toto nastavilo (současně by bylo hezké tyto hodnoty v předvolbách zobrazit - např. drobným písmem pod každou předvolbou, nicméně to už je detail)? Důvod: pokud někam dojíždím a jezdím např. vlakem a současně využívám MHD (v obou městech), v současné chvíli si sice mohu uložit oba typy spojení do předvoleb, nicméně po zvolení předvolby nesmím zapomenout jít do nastavení a vybrat ještě dopravní prostředek a město ručně.

2. Možnost vyhledaný spoj uložit jako předvolbu. Důvod: Ne vždy se u předvolby strefím s názvem zastávky, někdy bývají názvy zastávek podobné a někdy se třeba jmenují trochu jinak, než si myslím. Takže abych si ověřil, že zastávku zadávám správně, spoj si nejprve vyhledám a potom jej znova předatluji do předvolby. Je sice fakt, že předvolby člověk nepíše každej den, nicméně pokud by to nebylo nějak obtížné tam tuhle voblbu přidat, bylo by to fajn.
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Sentinel v úte pro 14, 2010 2:04 pm

Ahoj, ja bych zareagoval na bod 2.

Jelikoz si aplikace pamatuje posledne zadane udaje (odkud - kam) bylo by spise vhodne, aby se po
vyhledani spoje objevila v nabidce volba ulozit zvolene hodnoty jako predvolbu.
Huawei u8800 Ideos X5, Custom ROM: Oxygen 2.3.1_r1, Android: 2.3.7
Uživatelský avatar
Sentinel
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 340
Registrován: pon čer 09, 2008 5:03 pm
Model telefonu: Huawei u8800 Ideos X5

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Saros v úte pro 14, 2010 2:43 pm

Takhle bych to taky udělal. Jako že po vyhledání přibude ve volbách u předvoleb něco jako "přidat poslední" anebo by se to nabízelo při zadávání jako už předepsaný. Jen s tím aby to bylo rozdělený zvlášť pro řády a MHD, tak to si nějak momentálně představit. A ani se tolik informací do tý lišty nevejde. Muselo by to být oddělený třeba na dvou kartách. Jde o to to udělat nějak přehledně, aby se v tom každej orientoval.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 14, 2010 3:17 pm

Sentinel: Přesně tak jsem to myslel, možná jen blbě vyjádřil. :)
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod skvrnda v úte pro 14, 2010 3:26 pm

Saros: K tomu rozdělení zvlášť pro řády a MHD - mě fakt nejde o to, aby to tam bylo nějak zobrazený. Já vim, že když tam mám předvolbu "Nádraží - Máj-Milady Horákové", že to bude MHDčko v Budějcích, a současně vim, že když tam bude "České Budějovice - Praha", že to MHDčko nebude. To zobrazení je fakt detail a vůbec to tam nemusí bejt (případně to může být v čemsi jako "detail předvolby" vyvolatelnej levým čudlíkem). Mě de jenom o to, aby když tu předvolbu vytvářim, aby se mi k tomu uložily aktuální hodnoty "Dopravní prostředek" a "MHD" (pokud dopravní prostředek = MHD) z nastavení a při výběru téhle předvolby se tyhle dvě věci automaticky nastavily. Žádné členění ani výběr při zadávání předvolby neočekávám - jen to uložení z nastavení.
skvrnda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 10, 2010 8:02 pm
Model telefonu: SE Vivaz Pro U8i

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod frank.... v stř pro 15, 2010 11:21 am

Zdravím, mohl by sem někdo prosím hodit odkaz na funkční verzi python plus.sis??? Děkuju moc
frank....
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte lis 27, 2007 9:55 pm

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod šulda v stř pro 15, 2010 11:45 am

:welcome: Tohle není dobrej začátek :tyty: Dá se tohle "Python + MegaPyModulePack [3.3.2010] " v této sekci přehlédnout :idea:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[13.12.2010] (unsigned)

Příspěvekod Saros v stř pro 15, 2010 11:57 am

skvrnda:
Dobrá já to nějak vymyslím. Jako u jízdních řádů to nebude problém. Tam vytáhnu 2. a 3. řádek toho co se vyhledá. Horší to bude právě u MHD. U nich když se zadá jen "odkud" (ostatní je nepovinné), tak to vyhledá odjezdy ze stanice. Možná by to chtělo nabídnout do předvoleb i linku, jenže zatím nemám představu jak to udělat.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[9.5.2011] (unsigned)

Příspěvekod Saros v pon kvě 09, 2011 9:19 pm

IDOS v6.3.0 - 9.5.2011

Zmeny v teto verzi:
- predvolby lze upravit, nebo prohodit
- pri pridavani nove predvolby se nabidnou hodnoty z vyhledaneho spoje

http://saros.wz.cz/soubory/IDOS_v6.3.0.zip
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[9.5.2011] (unsigned)

Příspěvekod flibor v úte kvě 10, 2011 4:48 am

Už v předchozích verzích se mi vytratila volba "Přidat předvolbu", není funkční ani klávesová zkratka (viz nápověda). Čím to?

Obrázek
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[9.5.2011] (unsigned)

Příspěvekod Sentinel v úte kvě 10, 2011 5:34 pm

Mne ta verze 6.3.0 na E51 funguje korektne vcetne zkratek. Mam Python Plus VII
Huawei u8800 Ideos X5, Custom ROM: Oxygen 2.3.1_r1, Android: 2.3.7
Uživatelský avatar
Sentinel
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 340
Registrován: pon čer 09, 2008 5:03 pm
Model telefonu: Huawei u8800 Ideos X5

Re: IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[10.5.2011] (unsigned)

Příspěvekod Saros v úte kvě 10, 2011 7:34 pm

IDOS v6.4.0 - 10.5.2011

Opraveno viz vise.

http://saros.wz.cz/soubory/IDOS_v6.4.0.zip
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

IDOS-Jízdní řády-bus,vlak,MHD[10.5.2011] (unsigned)

Příspěvekod flibor v úte kvě 10, 2011 8:05 pm

Díky za tvoji práci, už ta volba funguje. :)
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

PředchozíDalší

Zpět na Python Aplikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron