Port/Emulator PlayStation 1 (nefunkční - jen diskuze)

Moderátor: Game Moderátor

Port/Emulator PlayStation 1 (nefunkční - jen diskuze)

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v stř srp 05, 2009 8:27 pm

Rozmyslal som ze by bolo super zahrat si stareho dobreho crasha bandicoota na mobile chcem sa spytat ci nieco take na symbian existuje popripade ci by to bolo aspon mozne rozbehat. Vdaka za info
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v stř srp 05, 2009 8:57 pm

To určitě ne.. Na mojí N97 sotva rozběhnu plynule Gameboy Advance hry a to je N97 zatím z Nokii nejrychlejší.. Ale tak jako tak, žádný PSX emulátor pro Symbian není..
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v čtv srp 06, 2009 4:43 pm

mne gameboy advance ide perfektne az na gta advance to je dost spomalene.. Skoda no :D
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod bazdesh v čtv srp 06, 2009 6:43 pm

zkuste se podívat sem:
Kód: Vybrat vše
http://www.nokiasoftware.net/symbian-applications-os-9-1/25910-hot-playstation-one-s60v3.html

možná je to fake... nezkoušel jsem... ale pro n73 to není (asi 32 mb free ram neseženete... :) )
Loučím se s vámi, bylo mi tu dobře..

RIP, Symbian OS
Uživatelský avatar
bazdesh
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 131
Registrován: sob čer 06, 2009 9:33 am
Bydliště: 布羅烏莫夫
Model telefonu: Nokia 5320 cfw 06.203

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Smith.F v čtv srp 06, 2009 9:01 pm

Vypadá to dost reálně. Emulovat PalmOS a použít palmáckej emulátor PS? 32MB RAM? To zní věrohodně.
Budu teď pár dní mimo, ale jestli to do úterý nikdo pořádně neotestuje, ozkouším to sám.
Dřív Symb-magor, nyní Androiďák.
Uživatelský avatar
Smith.F
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 833
Registrován: čtv pro 25, 2008 9:12 pm
Model telefonu: Samsung Galaxy S

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Ace v čtv srp 06, 2009 9:35 pm

Dvojnásobná emulace stáhne výkon cca o 4 řády, takže z 220MHz procesoru máte najednou 0,022MHz... plus playstation měla i nějakej primitivní grafickej čip, což se emulovat nedá(dá, ale veeeeeelmi pomalu).
Ve výsledku - jde o fake, neuvěřím dokud neuvidím video:P
Naposledy upravil Ace dne pát srp 07, 2009 6:40 pm, celkově upraveno 1
Migroval jsem na 5800XM :P
Uživatelský avatar
Ace
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 141
Registrován: ned črc 30, 2006 4:14 pm

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod martin.101 v pát srp 07, 2009 6:33 pm

Ace video na youtube uvidíš určitě ale nějakej fake natočenej kamerou a nahranej do telefonu a taky ňáký dvě ruce který podle toho videa mačkají klávesy !!! :wink: :!:
Web:Můj web stačí kliknout sem
Když nevíte kam napsat příspěvek tak to napište do Hovadin http://www.forum.n73.eu/viewtopic.php?f=9&t=10330&start=60
Nokia 6230 -> Nokia N73 -> Sony Erricson Xperia X10 Mini Pro
Uživatelský avatar
martin.101
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 195
Registrován: úte črc 14, 2009 2:54 pm
Model telefonu: N73

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v ned srp 09, 2009 7:52 pm

Tohle se to už řešilo.. Prostě emulátor v emulátoru.. Až bude Nokia dávat do svejch telefonů 1Ghz CPU, 256MB Ram, tak se o tom dá uvažovat...
Jinak ten palm emulátor dokáže aplikaci, která je spuštěná pod ním přidělit maximálně 2MB Ram.. Což PSX určitě nestačí.. :wink:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v pon srp 10, 2009 12:49 pm

uz sa tesim na tie casy ked bude nokia davat do mobilov 1Ghz procak a 256 ram :D aj ked si este zrejme trosku pockame (trocha dost)

ps: este graficka karta a notebooky skrachuju :D
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Ace v úte srp 18, 2009 12:36 pm

Xnovic píše:....
Jinak ten palm emulátor dokáže aplikaci, která je spuštěná pod ním přidělit maximálně 2MB Ram.. Což PSX určitě nestačí.. :wink:


A možná by ses divil, PS1 měla 2MB ram:) ale dál je tam 1MB videoram a další věci, takže to už ne. Každopádně je to zcestný řešit, tohle prostě nepůjde dokud někdo neudělá nativní C++ symbian emulátor:)

LeUKopLaSt3: Najdi si googlem Qualcomm Snapdragon, už se normálně používá))
Migroval jsem na 5800XM :P
Uživatelský avatar
Ace
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 141
Registrován: ned črc 30, 2006 4:14 pm

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v úte srp 18, 2009 1:20 pm

no tak ked bude dalsia eNkova nokia vybavena tymto procesorom tak neni o com idem do toho :D ten novy dualcore qualcomm snapdragon ma vykon 1,5GHZ pri malom prikone aby dlho vydrzali baterie. Pecka na tom by som rozbehal pomaly warcraft 3 :D
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v úte srp 18, 2009 11:07 pm

Takže pánové asi tak..
Zkoušel jsem PSX emulátor na HTC Touch pro 2 (528MHz) a na Asus P750 (520MHz - takt. na 620MHz)..
Ani na jednom nebylo nic hratelné.. Jediné co šlo v poho bylo Dest. Derby a občas i GTA, ale to je asi všechno.. Třeba Driver 2 se neseká, ale jde šííííleně pomalu..
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Dr. Nebolí to v stř srp 19, 2009 6:59 pm

Výborně, děkujeme Xnovici :radost Myslím to vážně, teď jsi alespoň doufám už všem dokázal, že nemají hledat GTA_Vice_City.sis ani debatovat o týhle hovadince :)
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v stř srp 19, 2009 8:47 pm

Stejně se někdo najde..
Hlavně jsem zvědavej, kdo se jako první zeptá, jak taktovat N73..

A ještě doplním jednu věc..
Hodně lidí zajíma, jak rozjet PSX na symbianu.. Kromě výkonu, vám ještě schází podstatná věc : EMULÁTOR!!! Ten pro symbian NENÍ!!!
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v čtv srp 20, 2009 12:36 pm

osobne si myslim ze konzoly su spravene tak aby sa tie hry dali velmi tazko emulovat na inych zariadeniach... Lebo v podstate je to piratstvo ked sa to tak vezme. Dost pomaly mi ide aj emulovana hra gta na gameboy advance a neverim tomu ze gameboy ma vacsiu vypocetnu silu ako n95 ci n97.
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Dr. Nebolí to v čtv srp 20, 2009 9:05 pm

Samozřejmě, že nemá. V době PS1 snad nikdo ani nečekal emulaci v budoucnosti. Není to pravda, konzole jsou udělány tak, aby poskytovaly co největší výkon a komfort při co nejnižších nákladech výrobce, jako prakticky všechny výrobky. Že samotná emulace žere hodně výkonu není zlomyslnost výrobce, to je prostě realita emulace jinýho prostředí. Leda že bys nazýval zlomyslností fakt, že všechny zařízení od všech výrobců nemají stejnej OS se stejným kódem :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v čtv srp 20, 2009 9:24 pm

Asi tak..
To, v čem je problém je to, že vy musíte přesvedčit onu hru, že se nespouští v symbianu, ale na PSX..
Zde je jen problém s náročností emulátoru..
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Smith.F v čtv srp 20, 2009 10:03 pm

Já teda nevím, asi budu za blba, pořád ale nejsem přesvědčenej o tom, že je ten odkaz s dvojnásobnou emulací kravina.
Třeba takový Quake III Arena - oficiální minimální HW nároky - 233MHz procesor Pentium + 8MB grafická karta, nebo 266MHz P2 procesor + 4MB GK nebo AMD 350MHz + 4MB karta a k tomu 64MB RAM. No a mě to hratelně (teda mít myš) běží, se všemi efekty. Když se člověk podívá na ta čísla, tak tam ta emulace nemůže žrát v podstatě nic.
Srovnání s WM zařízením taky neberu. Viz tohle video:
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=qxf4oTaxPv8

Chlápek to hraje na 400MHz procesoru, seká se mu to naprosto příšerně a grafika je jedním slovem hnus, dvěma slovy totální hnus, proti tomu, jak to vypadalo u mě (to dělá nejspíš to druhý jádro).

Kromě toho, když se člověk do toho postu o dvojemulaci PSX podívá, taky tam je napsaný, že většina her z PSX dělá problémy a hodně se kouše (1-3FPS a taak). Takže si myslím, že teoreticky to možný je.
Prakticky to nejspíš otestuju, až budu mít nějakej ten zbytečnej čas, tak za týden a půl :wink:
Dřív Symb-magor, nyní Androiďák.
Uživatelský avatar
Smith.F
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 833
Registrován: čtv pro 25, 2008 9:12 pm
Model telefonu: Samsung Galaxy S

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v čtv srp 20, 2009 10:48 pm

Quake III je opensource hra, tzn. že pokud je někdo zdatnej v programování, může si hru upravit k obrazu svému..
Hra podporuje OpenGL, který i podporují některé symbian telefony..
Symbian má několi společných rysů, který umožňujou hrát QIII i na symbianu..

PSX je úplně jiná platforma, u které je potřeba emulovat úplně jiný operační systém..
Kdyby to bylo tak jednoduchý, jak si všichni myslí, tak se z několika miliónů zdatných lidí najde hrstka, která by PSX emulátor vytvořila..

Pokud si myslíte, že si to cucám z prstu, tak použijte Google!!!

Smiřte se s tím!!

Edit : Na N82 (332MHz) mi QIII bežel v poho a na HTC Touch pro 2 (528MHz) se seká jak sviňa.. Proč?
N82 podporuje OpenGL a HTC TP2 taky, tak v čem je problém? N82 má druhé samostané jádro, které funguje jako 3D akcelerátor, takže má hlavní procesor veget a druhé jádro má jen starost o grafické výpočty, ale u HTC (jako drtivá většina WM zařízení) ho nemá..!!!
U QIII nic neemuluješ!!! U PSX jo!!
kdybys chtěl hrát hry z PSX, tak by prvně někdo musel vypustit zdrojový kód, aby hru bylo možné upravit a hlavně by se musela každá hra upravovat zvlášť, ale i zde by byl pravěpodobně velký problém, protože PSX je dost odlišný od jiných zařízení..

Elvis umřel a na současných symbian telefonech nelze hrát PSX hry!!!

Edit 2 : Teď se vrátím do doby, kdy jsem měl P166MMX, 64MB Ram a 8MB 3D akcelerátor 3Dfx voodoo 2...
Quake III mi běžěl v rozl. 640x480 na vysoké (ne maximální) detaily celkem v poho.. Zkoušel jsem tehdy i emulátor Sega Megadrive (tehdy byl spolu s romka na CD u časopisu Klan) a to bylo něco, co toto PC nedokázalo!!! Většina her byla naprosto nehratelná!!! Jediný, co se nachalo hrát, byly hry pro MAME!!!
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pát srp 21, 2009 2:56 pm

Asi tak, můj stařičkej P1 s 100mhz procesorem a VGA grafickou kartou bez 3D akcelerace nedokázal rozchodit gameboy advance hry na emulátoru. Je to přesně jak píše Xnovic, Quake je výjimka protože je open source. No a co dělá to druhý jádro v N93, N95 a N82 můžete vidět i tady. Procesor s 369mhz a s 323mhz. Jenže ten s 323mhz má druhý jádro pro grafický výpočty, vždyť N82 má zvládnout i na svým QVGA display antialiasing. Přestože je 369mhz procesor rychlejší, vidíte ten (řekl bych tak 20ti násobnej rozdíl) v rychosti? Zkrátka grafickej čip, ať už v sebeprimitivnější podobě, je nezbytně nutnej pro věci, co požadujete. Jaký jsou minimální požadavky win XP? Moc vysoký nebudou. A dvoujádrovýmu procesoru 2x1.9 ghz dalo přesouvání oken po ploše tak zabrat, že framerate byl kolem 5fps. Proč? Nebyly nainstalovaný ovladače ke grafický kartě. Proto jsou telefony s OMAP 2420 tak unikátní na herní výkon, přitom kdo nehraje nepozná rozdíl.
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Smith.F v pát srp 21, 2009 5:21 pm

Dost dobrý video :)
Právě z toho důvodu si myslím, že by endvaaosmdesátka měla zvládnout to co tam píšou, čili hodně trhaně, ale rozběhnout to. A možná se někde mezi tím vším najde hratelná zajímavá hra.
Však vy kluci víte, jak to je - na 90% to naprosto nepůjde hrát a na zbývajících 9% to stejně hrát nebudu - ale vrtá mi to hlavou..
A že mi teď zrovna jde o krk, tak na nějaké testování a shánění her není čas - ale mám v plánu to někdy testnout, abych si mohl říct "Jo, byla to blbost.." :lol:
Dřív Symb-magor, nyní Androiďák.
Uživatelský avatar
Smith.F
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 833
Registrován: čtv pro 25, 2008 9:12 pm
Model telefonu: Samsung Galaxy S

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v pát srp 21, 2009 8:39 pm

fuha no padly tu super argumenty... V podstate suhlasim so vsetkym co ste napisali... V konecnom dosledku mi to je jedno ci to pojde alebo nie ja som chcel len crasha :D ... Ale zas som o par veci mudrejsi... Mimochodom k tomu zdrojovemu kodu... Neexistuje ziadny iny sposob ako sa k nemu dopatrat bez toho aby to do sveta vypustil vyrobca? Alebo by sa to teoreticky dalo ibaze by za tym bolo prilis vela roboty?

Edit: btw Dr. Neboli to skvele prirovnanie s tym padanim fps windowu - mam podobne skusenosti :D

Edit2: mimochodom pokial viem n95 ma tiez podporu openGL ale ak nainstalujem quake I s jeho podporou tak pri vacsich priestoroch framerate tak neskutocne pada ze je to nehratelne... Pritom je pisane ze by to malo slapat aj na n95... Je to sposobene nedostatkom RAM(resp. Starym fw)? Verzia bez podpory openGL slape v pohode a navyse mi ostava takmer 15mb ram volnej... No pri verzii s podporou mi ostava sotva 3.5mb...
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v pát srp 21, 2009 9:18 pm

Podle mě, až bude Nokia dávat do svejch telefonů nějaký slušný CPU, tak se určitě někdo najde..
Ale co se týče výkonu, tak Nokie dost zaostává za telefony s Win. mobile..
Dnešní N97 má CPU cca stejně rychlý, jako měli HTC před cca dvěma lety..

U tý N95 a Quake je možná problém jen ve verzi fw.. Těžko říct, ale stejně není o co stát, protože bez myši a klávesnice je to nehratelný :wink:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v pát srp 21, 2009 9:41 pm

no tak zas s god modom je to celkom haluz (inak by som to nepresiel :D) hrat sa to da quake 1 bol povodne spraveny tak aby sa dal hrat aj bez mysi len s klavesnicou( co je v podstate velmi podobne aj mobilu staci si dobre namapovat vsetko potrebne :) ) aj q2 ide v pohode hrat (samozrejme god mode) ale nie je to take akcne ked sa polhodinu snazis trafit jedneho emzaka :D s q3 nemam skusenost ale to myslim ozaj nejde hrat bez mysi a klavesnice (uz len pre to ze je to multiplayerovka kde su potrebne rychle reakcie)

A podla tych hornych poznamok by nokia mohla pokracovat v pouzivani dualcorov namiesto singlov... Podla moznosti s co najvacsim taktom... Mozno nechcu z mobilov urobit herne konzoly ale mali by mysliet aj na tych co to dokazu :mrgreen: a na nas ktori sme posadnuti myslienkou napchat do mobilu absolutne maximum a skusat vsetko :wink:
Mal by som im napisat list... :lol:
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod libca v pát srp 21, 2009 10:07 pm

Tak jsem si to celé přelouskal a oči mám jak svářeč bez krytu. každopádně se tu hlavně píše o výkonu telefonu. Za pár dní by měla být představena nová Nokia N900 s op. systémem Maemo. Co chci ale říct, že by měla disponovat 1GHz procesorem a ramkou 1Gb (ramka není stoprocentní, jen 80procentní :) ). Pokud by se našel nějaký nadšenec, tak myslím, že emulace ps1 her na tomto stroji, by neměl být tak velký oříšek, jelikoz Maemo je na bázi linuxu, takže plně otevřený a HW telefonu by si s tím mohl poradit.
Nokia 3200, N70 black+2Gb, N73 black+2Gb,
5700 red+1Gb, N82 silver +2Gb Nokia
Fw: 30.0.019
libca
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 205
Registrován: sob říj 13, 2007 8:58 pm
Bydliště: Opava
Model telefonu: 5800XM, N96

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Smith.F v pát srp 21, 2009 10:35 pm

Jenže to už není Symbian a my jsme Symbianoví magoři :lol:

Jinak z Q2 jsem na mobilu prošel snad 6 levelů, pochopitelně bez cheatů (jen nevím, co jsem dal za obtížnost, řekl bych, že normal, ale ruku do ohně bych za to nedal) - bomba hra s úžasnou grafikou, kam se na to hrabou mobilní hry. A ještě k tomu to při hraní parádně zahřálo ruce :lol:
Akorát pak jsem jednou musel formátovat kartu a zapomněl si zazálohovat savy :cry:
No, Q3A už je spíš takové techdemo, co z toho jde vytáhnout (některé efekty stály za to), ale hrát se to bez myši nedá - snad jen na nejnižší obtížnost a to už snad ani protivníci nestřílí.. :roll:

(děláme tu z toho pořádný offtopic, jenže tu nějak chybí nějaký téma na kecání hovadin..)
Dřív Symb-magor, nyní Androiďák.
Uživatelský avatar
Smith.F
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 833
Registrován: čtv pro 25, 2008 9:12 pm
Model telefonu: Samsung Galaxy S

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v pát srp 21, 2009 10:57 pm

mne to tu tiez chybalo :D ale nevadi snad sa na nas nik nenahneva ( v istom zmysle to tu spolu vselijak suvisi :D popripade premenujeme temu na "hovadiny" :D )
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Ace v sob srp 22, 2009 12:02 am

LeUKopLaSt3 píše:osobne si myslim ze konzoly su spravene tak aby sa tie hry dali velmi tazko emulovat na inych zariadeniach.........Dost pomaly mi ide aj emulovana hra gta na gameboy advance a neverim tomu ze gameboy ma vacsiu vypocetnu silu ako n95 ci n97.


Nejde o absolutní výpočetní výkon, kdepak. Jde o to, že jakkoliv je GB nebo PSX slabší, má zcela jinou instrukční sadu a hardware. Například v jedné sadě může být instrukce "načti do registru a přičti k registru AX", zatímco v druhé jde o dvě samostatné "načti do registru" a "přičti k AX". Přestože to takhle vypadá jako miniaturní rozdíl, pro počítače je to naprosto neslučitelná skutečnost a tak emulátor musí vytvořit virtuální registry v paměti a překládat jednotlivé instrukce do nativní instrukční sady (tohle je EXTRÉMNĚ zjednodušeně, ve skutečnosti se toho dělá víc), což je výpočetně dost náročné - z toho plyne ta potřeba cca 100 násobnýho výkonu. Nejde o zlomyslnost výrobce, ale o přizpůsobení HW konzole na maximum tomu, co se od ní očekává, tj grafika a hry, zatímco PC musí být všeobecný.

Co se týče Quaka, ten se neemuluje, ale někdo ho musel upravit a překompilovat pod symbian, tudíž jede jako nativní aplikace naplno.

Jakákoliv diskuze o emulátoru PSX je tudíž zcela zcestná do příchodu aspoň 1GHZ symbian telefonů, který už by mohly aspoň jednodušší aplikace zvládat. (Mimochodem, hráli jsme s kamarádama PS1 hry v PC emulátoru, a až kolem 3GHz Athlonu to šlo úplně plynule)

//Omluvte chyby, teď jsem došel z hospody :D
Migroval jsem na 5800XM :P
Uživatelský avatar
Ace
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 141
Registrován: ned črc 30, 2006 4:14 pm

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod Xnovic v sob srp 22, 2009 12:07 am

Já hrával PSX hry v poho na Athlonu 1,3GHz..
Ale asi tak :wink:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: Port/Emulator PlayStation 1 ?

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v sob srp 22, 2009 4:01 pm

hm to je pravda crasha hral na pc moj bratranec uz pred styrmi rokmi (az nie viac)... Bolo to sem-tam lagnute ale inak to slo v pohode...
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Další

Zpět na Portované a emulované hry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník