RAM paměť a vše kolem ní

OS. 9.x telefonů

Příspěvekod martinh22 v sob srp 16, 2008 2:57 pm

Megadeath co to je za progrma je lepsi nez tracker
Siemens C35i -> Panasonic GD95 -> Siemens S35i -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 3220 -> Nokia N73 Symbian 9.1 S60 3rd Edition - music edition -> LG P500 Optimus One Gingerbread 2.3.3 V20-g -> HTC Desire 500 Jelly Bean 4.1.2 -> Xiaomi redmi 1S miuiV6
martinh22
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 107
Registrován: úte črc 08, 2008 10:10 am
Model telefonu: Xiaomi redmi 1S miuiV6, n73me hacked

Příspěvekod novalu v sob srp 16, 2008 3:02 pm

No, je to úplně něco jiného než Tracker... Umí spuštěním programu killnout nadefinované procesy. Nic víc ;)
Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyEricsson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 ->

Nokia N73 Music Edition FW 4.0839.42.0.1 + 2GB Nokia miniSD
iPod nano 4G 8GB blue + Sennheiser CX 400 aqua

Linux Powered ;)
Uživatelský avatar
novalu
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 560
Registrován: pon pro 25, 2006 4:26 pm
Bydliště: /home/novalu/

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pon srp 25, 2008 11:54 am

Doplnil jsem pár novinek do mého příspěvku na první stránce. Je to pod EDITEM, takže se na to podívejte, kdo na N73 s ramkou zápasíte... :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod Woko_O v pon srp 25, 2008 5:06 pm

ja mam v JbakTaskMan napsano ze RAM je 9,5Mb..a ted nevim jestli je to ddobre nebo spatne.. :D
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Příspěvekod hanni v pon srp 25, 2008 5:29 pm

To je dost malo :roll:
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod Woko_O v pon srp 25, 2008 6:02 pm

no to je hezky teda.. :D a co mam delat.?? vim jen to ze v tom obdelnicku RAM nad 12,5 nejde..ale ted de o to jestli to znamena ze je volno 12,5mb nebo ze je vyuzivano 12,5mb.??
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pon srp 25, 2008 6:08 pm

To znamená, že máš 12,5 volných, a to je uboze málo. Jak jsem psal, když se o ramku staráš, uděláš restart bez spuštění takových pitomostí jako je menu a tak (vždyť JbTaskman a Tracker jsou o tolik jednodušší, rychlejší, přehlednější a mají o tolik víc nastavení než samotné menu za cenu mnohem nižší ramky), zavřeš to o čem mluvím na první stránce a ještě zkomprimuješ paměť např. přes Tracker, tak jsi u 20. A samo mít obyčejný téma, žádný monstrum od Aqua či Babiho nebo Alphy (jak se jmenujou)... To je tak pro N95 a výš :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod Woko_O v pon srp 25, 2008 6:41 pm

no takhle...i kdyz mam proklate malo RAM pameti..vsechno mi bezi tak jak ma...takze to asi nebudu resit...na fotky a obrazky koukam bud pres resco photo nebo si to najdu v Xploru,hudbu si poustim tak ze si ji najdu v core playeru....ale do menu treba tak i tak vzdycky budu muset treba kvuli slozce Nastroje,kvuli kalendari a tak..
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pon srp 25, 2008 6:56 pm

No, i to se dá obejít, protože si můžeš na plochu Trackeru hodit právě i tyhle podpoložky :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod šulda v pon srp 25, 2008 7:01 pm

Woko_O: I nástroje a kalendář jdou přidat do JBak. Samozřejmě záleží na tobě jestli menu použiješ nebo ne. Když si JBak nastavíš na to co potřebuješ tak zjistíš že to menu nepotřebuješ :wink:

Dr. Nebolí to: Sorry suldo, sem vtěrka :lol: Je to tak, přidáš si vše a ještě na tom ušetříš. Ale pokud jsi na menu zvyklý, nikdo ti ho nebere. Tyhle problémy řeší především pařměni na n-gage a lidi brouzdající na mobilu web. Když má člověk víc záložek a ještě zaplýho Slicka, pamatuju si, že to padalo jak Win95 na podzim :lol: Ramka je cenná věc :!:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Příspěvekod Woko_O v pon srp 25, 2008 7:25 pm

fakt jo.? a jak se tam ty nastroje pridavaj.?? jako myslim cela slozka i s tema podslozkama.??!! jestli jo tak pak neni co resit.. :) me tam jdou pridat jen aplikace....docela bych tam chtel i nejaky slozky atd..
..a jeste co ukazuje ten sloupec vlevo.?? ten vpravo je ten panel snadneho spusteni..zajimalo by me jestli se do toho vlevo da taky neco pridat.....

EDIT:neco sem si precet v tom topicu primo o tom Taskmanovi...ale jestli se tam daj vytvorit slozky nebo pridat Nastroje i s podslozkama to ne...ale o tech sloupcich uz vim..
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Příspěvekod prokop v pon srp 25, 2008 8:04 pm

Celá složka tam přidat nejde a na co taky :?:.
Když už to tak chceš mít tak to vlastně můžeš trochu obejít tak že každých 10 aplikací bude jakoby složka a mignutím joyem doprava se pohybuješ v těch desítkách.


Jenže mi to připadá celkem zbytečné když si můžu dlouze stisknout "menu" a kteroukoliv aplikaci nebo proces vyhledat a spustit zadáním pár písmen z názvu, takže mám v pravém okně jen asi 25 nejpoužívanějších aplikací s klávesovými zkratkami.

To levé okno je základní funkce každého správce úloh - zobrazuje spuštěné aplikace a hlavní procesy - viz popis v topicu JBakTaskman :wink: .

Já na E61 nijak extra velké problémy s RAMkou nemám a teď už jí naštěstí nemusím řešit vůbec ale už asi rok nepoužívám nechutně pomalé menu telefonu ani pohotovostní režim - dřív to řešil Tracker, teď JBakTaskman a tyhle dvě věci se mi mezi spuštěnými úlohami nepletou

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Jam3ss v čtv srp 28, 2008 9:51 pm

Měl bych dotaz,jak je na tom Nokia N80?s těmi ramkami,jestli jsou v pohodě oproti Nokii N73.
Nothing ...
Obrázek
Uživatelský avatar
Jam3ss
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 64
Registrován: úte čer 10, 2008 2:13 pm

Příspěvekod prokop v čtv srp 28, 2008 10:05 pm

N80 je na tom s volnou RAM ještě o něco hůř než N73 - má jí asi o 3MB méně

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Jam3ss v čtv srp 28, 2008 11:22 pm

A jeje,ja jsem si chtel koupit Nokii N80,ale jak vidim asi menim nazor :(
Nothing ...
Obrázek
Uživatelský avatar
Jam3ss
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 64
Registrován: úte čer 10, 2008 2:13 pm

Příspěvekod Woko_O v čtv srp 28, 2008 11:34 pm

Tak sem ukoncil vsechny procesy co jsou na prvni strance v JbakTaskMan a ze 12,4 sem se dostal na 13,8 neni to nic zavratnyho ale aspon neco...jinak po restartu mam 20 to se tam chvili drzi ale asi tak po dvou dnech to padne na tech 12 a nekdy i niz..ale abych po kazdym vypnuti telefonu znova vypinal vsechny ty aplikace to jako fakt ne..nejde nejak udelat aby se vyply hned po startu.? a jeste se chci zeptat...tracker asi neni v CZ verzi co.??
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Příspěvekod prokop v čtv srp 28, 2008 11:57 pm

Dej těm procesům v JBak Taskmanovi do pravidel některý typ ukončení - asi to nepůjde u všech ale u většiny by to fungovat mělo.

A jinak prostě častěji restartuj - já pravidelně restartuju každé ráno takže s RAMkou jsem prakticky nikdy neměl vážnější problém ani na E61(jen dokud jsem nespustil tu podivnou šílenou aplikaci jménem Nokia Web Browser :evil: :evil: ) - a E71 teď taky ráno restartuju i když ta má RAMky na rozdávání.


Tracker v češtině není - začal jsem na ní nedávno dělat (viz screen v topicu) ale nechal jsem toho - myslím že je to zbytečné když většinu funkcí převzal JBakTaskman.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Woko_O v pát srp 29, 2008 12:02 am

dobra by byla nejaka aplikace ktera by proste v urcity cas restartovala telefon..vim ze je neco podobnyho ale jen na vypnuti telefonu.. :D
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Příspěvekod šulda v pát srp 29, 2008 12:58 am

Woko_O: Z 20 na 12MB za dva dny to seš na tom dobře :D Já mám 20 ráno a 12 odpoledne :?
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Příspěvekod prokop v pát srp 29, 2008 2:08 am

Woko_O:

na restart v danou dobu je aplikací několik ale pokud vím tak žádná z nich neumí restart nastavit na pravidelné opakování (že by výzva pro Sarose :?: :idea: :D ) . Asi nejlepší z nich je winxprestart, ještě si vzpomínám na Mobile Task a myslím že i přes Beeper to jde ale u obou je složitější nastavování.

Já to prostě ale neřeším - vzbudím se, ještě poslepu vyhrabu telefony, nahmatám na nich to tlačítko a než dokážu rozlepit oči tak už jsou zase naběhlé i s aplikacemi :D :D.



Ještě trochu OT k tomu Nokia Web Browseru:
na E71 už by se ta věc možná i dala trochu používat, hlášku " Web - žádná odezva brány" vidím jen asi tak 2-3x za hodinu, zhruba stejně tak často se prostě zastaví a odmítá jít dál ale co je nejhorší - ten nenasyta mi po několika hodinách opět pozavíral všech asi 12 spuštěných aplikací včetně JukeBoxu a e-mailového klienta :evil:, protože mu z původních cca 61 MB RAMky zůstalo jen asi 19. Tak jsem zkoušel kdo z koho - první a zřejmě nadlouho i poslední kolo jsem vyhrál protože po další asi hodině práce mu nezbyla RAMka ani na holé přežití tak radši spáchal sebevraždu a hned jsem měl zase skoro 70MB RAM :D :D . Ještě se budu hodně rozmýšlet jestli ho někdy vzkřísím na víc než nezbytně nutnou dobu (asi někdy budu muset protože Opera Mobile v E71 moc nefunguje - oficiálně nemá fungovat vůbec ale celkem bez problémů se mi jí povedlo aspoň částečně zprovoznit)
Takže asi budu muset častěji restartovat už jen kvůli tomu abych prohodil datovou SIMkartu do staré dobré E61.

Jestli tu ještě někdy někdo bude tvrdit že Nokia Web Browser je dobrý prohlížeč tak riskuje zápis na BL :D :D :D .
Že je ten křáp skoro na nic myslím vážně - už jsem ho zkusil na víc než deseti symb. tel. a tomu jak tady někdo tvrdil že načte stránku za 3 vteřiny nikdy neuvěřím dokud to nebudu vidět na vlastní oči. Podle mě snad nejrychleji by se měla načíst stránka tety Gůglové a i s nejrychlejší WiFinou co jsem našel to trvalo asi 5 vteřin a zhruba stejně i s 3G a 3,5G připojením nebo s EDGE před FUPem takže tu dobu načtení asi nejvíc ovlivňuje samotný NWB, vliv cookies jsem nezaregistroval.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Woko_O v pát srp 29, 2008 11:40 am

sulda:aha.. :D to ja mam po restartu 20 tak se to tam chvili drzi jeste ten den to spadne tak na 17-18 mb a druhej den uz tam je tak 14,4 mb a pak se tam objevuje tak 12,4 nekdy 10,nekdy 9,5 :D a tak.. :D

sulda:nechtěl už sem to tu rozebírat protože to dobře popsal prokop, restartuju taky každý ráno :wink:
Uživatelský avatar
Woko_O
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: sob čer 28, 2008 8:54 pm

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Návštěvník v úte led 06, 2009 5:17 pm

chcel by som sa spytat ci je nejako mozne zvysit ram nie pomocou softweru ale nejako hardwerovo??
Návštěvník

 

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Dr. Nebolí to v úte led 06, 2009 5:42 pm

Jo, jeden způsob znám, koupit si lepší přístroj. Na zbytek zapomeň :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Návštěvník v úte led 06, 2009 9:57 pm

hmm myslel som si :( no nic a vedel by si poradit nejaky soft ..... lebo tu toho mate na 3 strany ...
Návštěvník

 

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod tonda.sk8 v úte led 06, 2009 10:11 pm

me celkem vyhovuje to,co jsem dal hanni, killme se to myslim jmenuje,sice tam nejde ukončit vsechno,ale telefon sám udela zalozku s procesama,ktere lze ukoncit a pak je ramka celkem volna :mrgreen:

N8 FW 111.030.0609 belle Hacked by Norton, C6-00 jako záloha


pro nové uživatele než plácnete blbost zkuste nejdřív hledat nebo hanniho seznam aplikací
Poděkování moderátorům,za jejich super odvedenou práci a nervy=)
Uživatelský avatar
tonda.sk8
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 249
Registrován: čtv srp 28, 2008 9:58 am
Bydliště: Třebenice
Model telefonu: N8, C6-00

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Dr. Nebolí to v stř led 07, 2009 10:32 am

Ramka zvednout ničím nejde, ani softem, ani hardwarem. Akorát tak můžeš pročistit procesy přes výše vzpomínanou aplikaci killme, což může nějakej ten MB, nebo 2 uvolnit, napiš si to do hledání...
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod prokop v stř led 07, 2009 11:14 am

Jenom bych chtěl upozornit ještě na jednu možnost uvolnění RAM - kdo používá JBakTaskman tak nemusí používat to zparchantělé menu telefonu. Já si v JBaktaskmanu vyřadil start Menu i Pohotovostního režimu a získal jsem tím zhruba 1MB RAM navíc. Když bych potřeboval nějakou náhodou tyhle dvě aplikace spustit tak to můžu udělat opět v JBakTaskmanu buď přes Seznam nainstalovaných aplikací nebo si je můžu přidat do pravého okna s klávesouvo zkratkou pro rychlé spuštění. E61 mi teď po lehkém vyladění startuje (kdybych neměl autostart několika dalších aplikací) se zhruba 25,8 - 26,3 MB volné RAM.
Taky bych chtěl připomenout že RAM polyká i zvolené téma. Myslím že kdybych měl Turquise_No_UID nebo LowMem tak by se mohl dostat až na 27MB

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Zdenek444 v čtv led 08, 2009 3:44 pm

Chtěl bych připojit pár informací o ukončitelných procesech: já nezavírám proces dnd.exe, protože po jeho ukončení se mi k internetu nemohou připojit aplikace jako Jimm, IrRemote, atd.. A Faxmodem.exe je třeba ukončit natřikrát, protože jsou to pravděpodobně 3 procesy (v JBak Tasmanovi se mi ukáží 3 samostatné procesy- Faxmodem(01),(02) a (03).
Obrázek
Uživatelský avatar
Zdenek444
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 970
Registrován: úte říj 07, 2008 2:41 pm
Bydliště: Teplice
Model telefonu: N79 FW 31.002

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod prokop v čtv led 08, 2009 5:13 pm

Zdenek444:

díky. :wink: .
Je vidět že používáš hlavu Obrázek

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod a1ex v pon led 12, 2009 12:56 am

existuje nejakej soft, kterej dokaze zakazat programy po spusteni? nebo je aspon vypsat (samo ty ktery jsem si tam doinstaloval; ne ty systemovy).
n82 / fw 31.0.016 hacked
a1ex
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 58
Registrován: pát pro 26, 2008 1:41 am

PředchozíDalší

Zpět na Obecné informace, parametry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron