RAM paměť a vše kolem ní

OS. 9.x telefonů

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod prokop v pon led 12, 2009 1:24 am

Jasně, vypsat je umí každý správce úloh kromě té interní parodie. Doporučuju JBakTaskmana nebo Active File.
JBakTaskman umí těm aplikacím dát pravidlo že se postartu ukončí.

Jenže pokud vím tak snad všechny externí aplikace které se spouštějí automaticky po startu mají buď tu možnost zakázat nebo když nemají tak je tam autostart proto že prostě na pozadí běžet musejí - je to jejich funkce. Například bezpečnostní aplikace si můžeš rovnou odinstalovat když nechceš aby se ti spustily po startu.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod ravissek v ned kvě 24, 2009 9:19 am

Zdarec...tak sem pridam svuj foun :-D mam ten fw jaky tam byl kdyz sem telefon dostal..a schema nokia zakladni...vysledek : 15,55Mb ram volneho
//Zdenek444:Hm, tak to jsi hodnej, ale co takhle napsat co máš za telefon - tohle fórum není jen o N73 a taky netušíme, co za FW jsi tam ze začátku měl, víš :D

Edit:tak uz 21,2mega sem vyskocil ani nevim jak..v normalu

sulda: Používej funkci Edit :evil: sloučeno
ravissek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát kvě 22, 2009 12:22 pm

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod verdom v stř čer 03, 2009 11:39 am

Nainstaloval jsem si McGivera a při startu to hlásí že mám méně jak 10 Mb operační paměti.
Tak jsem se pokoušel nainstalovat JBakTaskman a píše to že instalace softu není podporována.
Kde na čistým founu bez flashe firmwaru zjistim kolik aktualně je RAM a čím její velikost lze zvětšit?


N73 v4.0839.42.2.1 Sandisk 2GB
verdom
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv říj 11, 2007 7:54 pm

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod šulda v stř čer 03, 2009 1:00 pm

verdom: Zkusil jsi restart telefonu před spuštěním McGivera, nevím teda co to je :?: Jakýho JBak taskmana si se pokoušel nainstalovat, určitě pro Symbian 9.x :?:
RAM zvětšíš pouze tím restartem, ale u N73 nečekej žádný zázraky :lol: Jinak si to tu pročti a víš která bije 8)
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod verdom v stř čer 03, 2009 1:05 pm

Tak restar samo že jsem testnul.
Ale nic.
McGuider (navigace) asi lže.
Našel jsem soft (nsysinfo 1.16) který hlásí přes 15 mega RAM.
Ale našel jsem nějaké softy na čištění symbianu. Asi je testnu. Ještě je k tomu třeba python.
Zkoušel jste někdo RAM ulevit nějakým cleanem?

Kód: Vybrat vše
http://www.symbian-freak.com/downloads/freeware/cat_s60_3rd/descriptions/systools/s60_3rd_edition_resource_cleaner.htm
http://www.mydigitallife.info/2007/03/03/how-to-self-clean-symbian-os-nokia-cell-phone-virus/


sulda: Čti >>Pravidla psaní příspěvků<<, citace odstraněna, linky vloženy do code
verdom
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv říj 11, 2007 7:54 pm

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod šulda v stř čer 03, 2009 1:22 pm

Nejlepší soft na čištění symbianu je trojhmat :lol: Po něm budeš mít 20, ale ne dlouho, jen do doby než začneš instalovat znovu aplikace. Opravdu si to tu stačí přečíst a dočteš se co proto můžeš udělat. Na N73 prostě tu RAM nezvětšíš a neznám soft kterej to dokáže (ono to vlastně ani nejde, některý věci zvětšit jdou, ale RAM to není :lol: ) ba naopak po jeho instalaci RAM zase o něco klesne 8)
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod prokop v stř čer 03, 2009 3:22 pm

verdom píše:Kde na čistým founu bez flashe firmwaru zjistim kolik aktualně je RAM a čím její velikost lze zvětšit?


Ideální je myslím právě ten JBakTaskman, a jak šulda píše - jsem si jistý že jsi omylem stáhnul verzi pro Symbian OS 6,7,8.
Jinak ale na zjištěnái volné Ram paměti vždycky budeš potřebovat nějakou vexterní aplikaci - některý s taskmanů nebo X-plore. NsysSnfo moc nedoporučuju protože na rozdíl od taskmanů nebo X-plore nic neumí a slouží jen k informaci.

Mám pocit že sis nvšiml k čemu ty věci ve tvých odkazech slouží.
Ten script má odstranit nepotřebné soubory nápovědy a jazykové soubory v C:/resource. Podle mě je to zbytečné když stejně potřebuje otevřený operační systém - to si tam radši smažu sám přesně to co já budu chtít a nemusím si script přenastavovat.
Ta druhá věc je mobilní "antivirus" - taky na nic.

Tady máš kdyžtak něco na pročištění RAM paměti, od zbytečných procesů, ale moc si od toho neslibuj, s RAMkou prostě moc nehneš, drtivá většina procesů které běží na pozadí má svojí funkci a je provázaná s jinými procesy.
:arrow:Deleter & Phone cleaner

A jinak si to tu vážně projdi ať ty záležitosti okolo RAM trochu víc pochopíš.

••••••••••••••
sulda píše:...některý věci zvětšit jdou, ale RAM to není

Myslíš tím třeba... Obrázek :lol: Pokud se budeme držet věci, tak jde zvětšit obsah sektoru využité RAM :D

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod melo15 v úte srp 11, 2009 8:10 pm

Čau,
nevím jak vám, ale mě se nedaří "uvolnit" RAM paměť. Po zapnutí telefonu mám okolo 91 MB, časem to spadne na 84-86. V Jbakovi "uvolnit paměť" nic nedělá, v sistailu buď neumím, nebo také nedokáže uvolnit paměť.
Když dám autoremoval, tak najde vždy 0.
-> N82-1 black
-> FW: 35.0.002 hacked
-> microSDHC NOKIA 8GB
-> Koss Spark Plug & Koss Porta Pro Obrázek

Uživatelský avatar
melo15
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 494
Registrován: sob bře 14, 2009 7:46 pm
Model telefonu: N82

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Xnovic v úte srp 11, 2009 8:26 pm

Jen otázečku. Tobě to nestačí :shock: .. Já mam na svojí N97 po startu max 55MB!
Jinak uvolnit paměť v JBT mi taky nefunguje..
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Telefon : ASUS P750 (Windows Mobile 6.1 Professional)
Uživatelský avatar
Xnovic
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 641
Registrován: pon dub 02, 2007 4:16 pm
Bydliště: Plzeň (Beer city)
Model telefonu: ASUS P750

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Smith.F v úte srp 11, 2009 8:29 pm

To se holt děje. Jbak tím "uvolnit paměť" dělá jen to, že vypne procesy, které mu nadefinuješ (použitelné pro ty, co jí mají málo).
Dobrá zpráva - 84-86 je pořád hodně :D Pod takových 75 to nejspíš neklesne a RAM ti každopádně chybět nebude. Na výdrž baterky to taky vliv nemá - tak o co jde? :roll:
PS: Já mám po restartu 94 a většinou jsem nad 90 a to mám ještě autostart FreeiSMS a Advanced Device Locku. Ale neptej se mě, jak jsem toho docílil - v podstatě jsem dělal hooodně úprav a tohle je vedlejší produkt :lol

//mila6032: vzpomínáš, co jsem ti psal o těch fázích magorismu. Tohle ještě spadá do první fáze "hájení".....ale čas se krátí :lol: :lol:

Už zas já: Ale není - už zase nemůžu instalovat s kartou javu - ale vůůbec to zatím neřeším a říkám si "Je to telefon, má to telefonovat a ne že se v tom mám furt šťourat - jen nevím, jak dlouho mi tenhle přístup vydrží :lol:
EDIT: Jo a málem bych zapomněl na jednu ošklivou hlášku, když dám vypnutý mobil na nabíječku a zkusím ho zapnout. No, prostě takový detaily :lol:
Naposledy upravil Smith.F dne úte srp 11, 2009 9:51 pm, celkově upraveno 3
Dřív Symb-magor, nyní Androiďák.
Uživatelský avatar
Smith.F
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 833
Registrován: čtv pro 25, 2008 9:12 pm
Model telefonu: Samsung Galaxy S

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod melo15 v úte srp 11, 2009 8:56 pm

RAM mi stačí, ale někdy mi přišlo, že pokud telefon šel pod 84 MB, tak to dělalo problémy.
Asi se mi to jen zdálo.
-> N82-1 black
-> FW: 35.0.002 hacked
-> microSDHC NOKIA 8GB
-> Koss Spark Plug & Koss Porta Pro Obrázek

Uživatelský avatar
melo15
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 494
Registrován: sob bře 14, 2009 7:46 pm
Model telefonu: N82

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v úte srp 11, 2009 9:28 pm

keby ja mam 75 mb ram volnych tak skacem radostou... po restarte mam nejakych 29,5 a potom to klesne na 23-24 ... ked mobil velmi zatazujem (co ja robim casto) tak mam nekedy len 19 a pri najhorsich pripadoch 13... a vy sa stazujte ze 85!!! ... napriek tomu som spokojny .... kym mi na tom slapu veci ako maju tak nemam byt preco nespokojny...
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Zdenek444 v úte srp 11, 2009 10:02 pm

No vidíš, to jsi na tom ještě dobře :D Ty máš 19 MB při velké zátěži, já mám 19 MB když zapnu telefon a pustím a vypnu tak 2 aplikace :wink:
Obrázek
Uživatelský avatar
Zdenek444
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 970
Registrován: úte říj 07, 2008 2:41 pm
Bydliště: Teplice
Model telefonu: N79 FW 31.002

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v stř srp 12, 2009 4:44 pm

Nj to je naprd... ale berme to z tej lepsej stranky :D volakedy sme o takom cosi ani len nesnivali ze budeme mat nejaku ramku v mobile a vobec nejaky taky mobil :D
//Zdenek444: Taky pravda :)
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod melo15 v sob zář 19, 2009 9:13 pm

Znamená větší spotřeba RAM větší spotřebu baterky?
Nainstaloval jsem Total Recall a nastavil jsem autostart. Ramka po startu je menší cca o 4 MB.
-> N82-1 black
-> FW: 35.0.002 hacked
-> microSDHC NOKIA 8GB
-> Koss Spark Plug & Koss Porta Pro Obrázek

Uživatelský avatar
melo15
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 494
Registrován: sob bře 14, 2009 7:46 pm
Model telefonu: N82

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod LeUKopLaSt3 v sob zář 19, 2009 9:53 pm

Myslim ze pri spotrebe hra rolu viac displej reproduktory GSM modul Wifi Bluetooth IrDA a zatazenie procesora... ale skus si tuto aplikaciu :wink:

Edit:
Mimochodom
Smith.F píše:
Na výdrž baterky to taky vliv nemá - tak o co jde? :roll:

Takze asi tak nejak :wink:
NOKIA N95-1 (RM-159) FW 35.0.002 Deep Plum + 4GB Kingston MicroSDHC HACKED! with HelloOX2
Uživatelský avatar
LeUKopLaSt3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 517
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:44 pm
Bydliště: Nitra, Slovenská republika
Model telefonu: Nokia N95-1, FW 35.0.002

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Smith.F v ned zář 20, 2009 12:44 am

Zjistil, že žádná reálná úměra spotřeby energie a RAM není. Chce to vždycky otestovat přes energy profiller, jak píše LeUKopLaSt3.
Dřív Symb-magor, nyní Androiďák.
Uživatelský avatar
Smith.F
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 833
Registrován: čtv pro 25, 2008 9:12 pm
Model telefonu: Samsung Galaxy S

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Dr. Nebolí to v ned zář 20, 2009 7:55 am

Jo, to opravdu neznamená. Ramka se udržuje pod tím mini napětím pořád :) Ale aby nevznikaly zmatky, tak procesy na pozadí, co žerou ramku, výdrž baterky snižovat můžou, a často i snižujou. Protože zároveň některý zatěžujou procesor :wink: Asi jako když na vistě spustím gta, alt tab na plochu a odejdu od toho. Proces gtaiv.exe si pořád bere kolem 500-1000mhz výkonu procesoru, a ten energii samozřejmě baští. Od ramky to ale není.
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod protonaut v pát pro 31, 2010 2:15 am

Pro ty kdo pouzivaji normalni menu a ne to vestavene (aneb NokiaHardCoreMenu®, © by Mr.Prokop :) ).
On uz to tu sice Mr. Prokop psal, ale jen tak povsechne. Tak tady je trochu podrobnejsi postup:
Ukoncete v JBakTaskmanovi pres "Menu nainstalovanych aplikaci" aplikaci Menu, a dejte ji do pravidel "Ukoncit po startu" plus "Ukoncit Pravou softkey" plus "Ukoncit po uvolneni pameti"
Dostanete tim trvale navic ~ 0,8-1,2 MB RAM podle typu telefonu. Kdyz nedejpanbuh budete chtit Menu spustit, tak ho pak klidne zase muzete rychle ukoncit klavesou C.
To stejne muzete udelat s pohotovostnim rezimem, a tim dostanete dalsich ~ 0,5-0,8 MB. Ale tady pozor, at vas to nesplete. Po restartu se sice zapne pohotovostni rezim, ale kdyz otevrete nejakou aplikaci, tak se zase sam ukonci a nenabehne dokud to sami nebudete chtit. Stejne tak kdyz chcete z nejakeho duvodu zapnout pohotovostni rezim a pak ho znova ukoncit, tak uz to nejde klavesou C jako u Menu, ale jen funkci "Ukoncit po uvolneni pameti", a zaroven uz musi bezet nejaka jina aplikace. Jinak se pohotovostni rezim znova spusti.
Oboje jde udelat i pres procesy (Menu = menu.exe nebo menu2.exe, Poh. rezim = Idle.exe), ale pres # je to jednodussi.
Jestli prece jen nekdy budete chtit tyhle dve veci pouzivat, tak si v JBakTaskmanu bud nastavte jejich zobrazovani abyste je mohli vyvolat z tech nainstalovanych aplikaci, nebo si na ne dejte zkratku.
Za tip vrele dekuji Mr. Prokopovi :clap Diky nemu mam asi o 1,5 MB RAM vic, zjistil jsem, co je skutecne menu, a ze original menu ani pohotovostni rezim vlastne k nicemu nepotrebuju, a hodne se mi zrychlila prace s telefonem.
A jinak na vsechno to co na prvni strane sepsal dr. Ne, muzete s vyhodou pouzit zase JBakTaskman a jeho pravidla. Budete to mit automaticky po restartu vypnute, a kdykoliv to budete potrebovat, tak si to zase muzete spustit. Tip ode me: kdyz vam nahodou nebude v telefonu neco fungovat, tak si zkuste v JBakTaskmanu navolit "Vsechny aplikace s pravidly" . Treba jste zapomneli jako ja ze jste neco zakazali. Ja tak jednou rychle prisel na to, proc mi comp nedokaze najit telefon. Mel jsem ukoncene procesy usbsvr a usbWatcher, a zapomnel jsem na to.
Ale taky se nedivte, kdyz nektere z tech procesu co jmenoval dr.Ne, nepujdou ukoncit. Ono to bude asi jak na kterem telefonu. Napr FaxModem.exe mi v jednom telefonu ukoncit sel, a ve dvou ne. A to ani na několik pokusu, jak se tu pise.
Tohle forum mi hodne dalo. A proste me hrozne bavi :-) . Hlavne ti lidi kteri mysli. I ti kteri nemysli :-) .
Dikes.
protonaut
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 73
Registrován: pát bře 27, 2009 2:36 pm
Model telefonu: N91, E5, E7, iPhone, HTC...

N95 a zvyseni RAM

Příspěvekod unnamed v úte lis 01, 2011 11:01 am

zdravim borci.. vim ze tahle tema se tu asi resila hodnekrat no i tak z toho co sem nasel sem neziskal odpoved na mou otazku.. mam jbak taskman, killme.
pres jbak mam strasne moc spustenych procesu a vy vlaknech mam vic nez 100 polozek ..kdyz sem skousel vypinat ty procesy dicky se mi po druhem vypnutem procesu restartovalo a nechcu todelat pac mam strach ze se neco dosere.. pochopil sem ze ty procesy s cervenym krouzkem sou ty spustene (mam pravdu?) ale nechapu proc se to porad zrestartuje ..tech procesu je tam kolem 60 a volna ram se pohybuje od 21-27mb -tesne po zapnuti telefonu..
muzete mi prosim pomoct co muzu povypinat a poodstranovat z tech procesu a z tech vlaken abych nicemu neuskodil a abych mel do nejvic volne ram ? a na co si mam davat pozor ..diky moc
Naposledy upravil prokop dne úte lis 01, 2011 2:23 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeno z extra tématu
unnamed
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát zář 09, 2011 9:22 pm
Model telefonu: n95

RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod prokop v úte lis 01, 2011 2:23 pm

:welcome:

unnamed píše:zdravim borci.. vim ze tahle tema se tu asi resila hodnekrat no i tak z toho co sem nasel sem neziskal odpoved na mou otazku

Fajn... :roll: Takže ty víš, že se to tu řešilo, přesto si k tomu klidně založíš extra topic, borče? :roll:
Pro tentokrát ještě přesouvám sem (téma bylo pár příspěvků pod tebou :idea: ). Příště to už bude do Žumpy, možná i s Varováním. Jestli ti rozum nenapovídá proč, tak si laskavě znova přečti pravidla fóra a hlavně je dodržuj :tyty:




Jinak asi takhle: RAM paměť v N95 moc nezvýšíš, a nejen v ní.
Architektura Symbianu je totiž na rozdíl od některých jiných mobilních OS stavěná z hlediska nároků na systémové prostředky a jejich vytížení poměrně dost dobře, takže už se toho moc povypínat nedá.

Při svých experimentech s tehdejší N95 dosáhl pokud vím pan kolega mila6032 maxima okolo 30 MB, ale za cenu vypnutí poměrně důležitých základních funkcí (předpokládám že většině lidí by asi vadilo, kdyby jim prakticky nefungovaly Zprávy, nevěděli by o zmeškaných hovorech, nefungovalo jim Bluetooth nebo třeba alarm apod)
. Jestli se nepletu, upravoval soubor starterArm.rsc, a to není nic pro začátečníky. Stačí drobná chybička, a klidně už pak telefon nemusí jít zapnout. Museli by formátovat C:/ trojhmatem.

Z těch nedůležitých bych doporučoval vypnout především NokiaHardCoreMenu® (=zbytečné interní menu) které mnohem lépe nahrazuje právě JbakTaskMan, a pohotovostní režim, který opět nahradí JBT (ne sice úplně 100%, ale mělo by to většíně lidí stačit). Získáš tím cca 1,5-2MB volné RAM. Vypneš je tak, že jim v JBT přidáš všechna 3 ukončovací pravidla. Nepovede se ti možná hned naprvé, hlavně asi ne u Poh. režimu. Ale po 1-2 restartech a Uvolnění paměti už to bude OK. Pokud to budeš potřebovat, tak je kdykoliv můžeš zase spustit, více viz téma JbakTaskman, nedávno jsem tam o tom psal.
Dál dej určitě pravidlo ukončení pravou softkey Kontaktům a Protokolu (možná i Zprávám, nevím jestli se zrovna u N95 taky neukončují, ale myslím že tuhle chybu obsahují až některé S60v5 hračky ). A pravidlo ukončení po startu Hudebnímu přehrávači, ten se myslím zrovna u N95 spouští. Možná i Galerie. Oběma bych přidal taky ukončení pravou softkey (u Galerie spíš jen pro jistotu, asi jen šílenec nebo začátečník by si to svinstvo spouštěl dobrovolně :D . Ale mohou ho spustit některé externí aplikace).
Dál už se toho dá z vestavěných procesů bez následků vypnout jen minimum (viz ta KillMe, četl jsi to téma vůbec? ), a žádný významější přínos to nebude. Řekl bych že tak max. 0,5 MB.

unnamed píše:ale nechapu proc se to porad zrestartuje

Telefon se restartuje proto, že mu vypínáš procesy nebo skupiny bez kterých nemůže fungovat :wink:

unnamed píše:tech procesu je tam kolem 60

Je jich víc než 100 (u většiny telefonů 105-120, záleží na OS, modelu, i verzi fw), a jen málo z nich se dá vypnout bez následků. Asi sis je nenechal zobrazit všechny.
Mimochodem, ty co patří systému poznáš jednoduše v Active File, protože tam jsou zobrazené podle pořadí spuštění. Takže když si po restartu spustíš Active file, necháš v něm zobrazit procesy, a překlikneš na konec, tak tam uvidíš pár procesů externích aplikací které snadno poznáš podle názvu. Prakticky by to měly být jen JBakTaskman, ActiveFile a ta KillMe, ale možná ti tam běží ještě nějaká aplikace s autostartem, resp její daemon nebo watchdog. Vše nad tím jsou vestavěné systémové a servisní procesy Symbianu nebo Nokie.

Jinak ano, pochopil jsi samozřejmě správně že ty co jsou v JBT zakroužkované, jsou spuštěně. Škoda, že správce procesů v JBT nemá ty dobré funkce z AF a naopak...

unnamed píše: volna ram se pohybuje od 21-27mb -tesne po zapnuti telefonu..

Hodnotu 27MB po restartu by ti asi mohla většina majitelů N95 závidět. Těch 21 MB je pořád ještě pro N95 celkem běžná hodnota, i když už dost nízká. Jenže ten rozptyl je moc vysoký.
Ta hodnota bývá v rozptylu cca 0,5MB, jen zřídka přes 1MB. Rozhodně ale ne 6 MB, leda by to byla jediné náhodou špatně provedené měření (i to se stává, ale málokdy). Opakovaně naměřené takhle rozdílno hodnoty by ukazovaly na nějaký problém. Řekl bych, ale že to spíš bude v tom "těsně", nebo v nějakých autostartech. Je dobrým zvykem uvádět hodnotu volné RAM telefonu, kterou ukazuje taskmanager po restartu a "uklidnění" ( cca 1-2, max 3 min, než proběhnou na pozadí různé systémové kontroly, spustí se deamony apod). Pokud možno bez autostartů externích aplikací kromě té která nám tu RAM zobrazí.
Takže to kdyžtak zkus párkrát znova, ty hodnoty ber dejme tomu až 2-3 minuty po zapnutí telefonu, a pak sem kdyžtak napiš výsledek.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod unnamed v pát lis 11, 2011 1:08 pm

tak ono se to pohybuje ruzne .. nekdy kdyz ho zapnu je tam treba tech 27,1mb pak po chvilce 25.. pak po trech dnech pouzivani je to treba 21.. 4
s tim mnozstvim procesu je to teda ok ..me se zdalo ze je jich tam hrozne moc, ale asi je to ok diky
unnamed
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát zář 09, 2011 9:22 pm
Model telefonu: n95

RAM paměť a vše kolem ní

Příspěvekod Dr. Nebolí to v sob lis 12, 2011 12:25 pm

Že máš po pár dnech míň RAM, než po restartu, je naprosto normální. Symbian je už hezkejch pár let nejhospodárnější systém co se operační paměti týče. Ale i tak nedokáže uvolnit po ukončení aplikací naprosto vše. Tak se dá kilobajt ke kilobajtu, a za pár dní jsou z toho 3 Mega. Za tejden 10 a alespoň 2x do měsíce se mobil automaticky restartuje. Pokud nepoužíváš extrémní žrouty, jako Galerie, Nokia web browser, menu atd. Ty hodnoty jsou pro N95 naprosto normální, jak ti řekl prokop. Abys měl víc, musel bys jít do novějšího telefonu. Jinak by to mělo stačit prakticky na vše, jen toho multitaskingu si moc neužiješ...
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Předchozí

Zpět na Obecné informace, parametry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků