Stránka 1 z 4

RAM paměť a vše kolem ní

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 4:00 pm
od Zendr
Mám taký menší problém, stáhl sem si TASKMAN a ten mě ukazoval ráno 14,5MB odpoledne 20,7MB a pak zas sem si spustil hru a vypnul ji a zase bylo jenom 17,7 proč??? když sem měl víc a teď mám zas míň??? :?:
A jak bych dosáhl volné 40MB volné ram paměti??

Dr. Nebolí to: Jednou pro vždy - ramku řešte v tomto tématu. Ostatní duplikáty bez cených informací budou vymazány. Pokud bude nějaká informace podstatná, bude sem přidaná. Takže můžete debatovat o ramce, co hrdlo ráčí :wink:

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 4:18 pm
od ramonm
40MB nedosahnes nikdy,protoze ti celkem dost zere bezici Symbian,pokud se nemylim.Mam takovy dojem ze uz to tu je hodnekrat probirane tema

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 4:18 pm
od vosky.voko
40mb volnych nedosahnes nikdy,protoze tu pamet pouziva SYSTEM mobilu .
Ja mivam po restartu tak 20mb a po par dnesch pouzivani to klesne na neco okolo 14 .Problem je ze N73 neumi cistit pamet :?
JInak to kolik mas prumerne volne pameti zalezi na verzi firmware.
Co jsem mel originalni firmware nemel jsem vic nez 14mb nikdy

EDIT :nez jsem to napsal tak me nekdo predbehl.
EDIT: Uz to tady bylo.
EDIT:pochlubte se kolik mate tak zhruba Vy a na jakym Firmware

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 4:22 pm
od Potkan007
Presne tak... ja mam po startu cca 93MB (93,7 presne) (N82 fw:20.0.062)
Jinak pojem "originalni FW" bych nepouzival- vsechny jsou originalni (zadny neni treba od cinanu) akorat se lisi verzi

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 4:24 pm
od vosky.voko
JJ ten termin originalni je opravdu minimalne nepresny .
Takze proste s tou verzi Fw co jsem tam mel po zakoupeni telefonu to bylo s tou pameti horsi

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 4:26 pm
od Potkan007
To je mozne... prevazne 3.xxx fw tohle hrozne rady delaly. U 4.xxx to uz nebylo tak strasne
Co si pamatuju, tak na nejakym 3 fw jsem dosahl minimum 4MB RAM pri 0 spustenych aplikacich

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 5:34 pm
od Tuxx
po spusteni mam 32MB a minimalne som mal asi 22MB

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 5:54 pm
od Potkan007
Tuxxi, jak to delas? Co ctu, tak N70 ma 36MB RAM (nevim jestli ME nema vic, ale typoval bych to ze je to rozdil asi jako N73/ME)
Takze bych to pres 20MB nevidel... nebo se nas*ru :D a reknu kamosovi at jde jeho N70 reklamovat ze ma malo RAM :D

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 6:00 pm
od Tuxx
no nevim. Od rana (6:20 hod) mam zapnuty mobil, po spusteni sa mi spusta Smart Settings, Blackballer a teraz momentalne mam 31,7MB :) neviem ci to nemoze byt tym ze mam jednu z najnovsich kuskov (bola kupovana vo februari 2008) a ta by mohla mat viac RAM...neviem

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 6:21 pm
od jaja99
ja na tom mojem strepovi mam necelych 20 jen par minut po zapnuti... pomalicky klesa a pak se drzi par dni kolem 10-14MB

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 6:27 pm
od K.o.v.b.o.j
po restartu mám 19.9 a po 5 hodinách mám 12.4 a fw mam napsanejv podpisu

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 6:31 pm
od Potkan007
Ajaj... tak mi nejak sili mobil... z niceho nic poklesla RAM na 78MB :shock: coz mi prijde dost rozdil na to ze jsem mel pred chvili 93MB a celou dobu telefon jenom lezel. No uvidim... Nema s tim nekdo zkusenost?

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 7:11 pm
od Noocliir
Potkan: :)

vseci:melete porad o tom samem..ram je nekolikrat probirane tema

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 7:36 pm
od šulda
Zendr: Nemáš problém 8) to je normální a záleží to na tom jak používáš tel. 40 MB si můžeš jenom přát a když to tu prohledáš tak zjistíš proč :idea:
Potkan007,Tuxx: Nemaťte (sakra to je slovo) ty třiatřicátníky :lol:
Já sem dneska hodnéj Zendr tady je to dobře vysvětleno http://forum.n73.eu/viewtopic.php?t=538 ... 4%9B%C5%A5 :wink:

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 8:51 pm
od Dr. Nebolí to
Potkan: tvoje starosti bysme chtěli mít. Až mě klesne ramka z 90 na 70, tak se rozbřečím. Škoda, že sem neměl nikdy víc jak 22 a stabilně si držím kolem 13. To sou mi fóry :lol:

PříspěvekNapsal: stř dub 16, 2008 7:56 pm
od HPX
Q: Telefon má 64 MB ram, ale píše pouze 44 MB !

A:
20 MB is reserved STRICTLY for critical OS processes.
Remaining 44MB RAM can be utilized by both OS/3rd party apps.

44 MB je použito pro aplikace, a část os. Zbývajících 20 MB je rezervováno pro kritické systémové procesy

PříspěvekNapsal: čtv dub 17, 2008 1:22 pm
od libca
Potkan007: no to si byl stastny clovek ze si vubec s novym fw na N82 mel porad 93mb .. jakmile sem prehral fw na ten 20citkovy tak se s ramkou nemuzu dostat pres 78,35mb ani o desetinku.. zajimave :-( uz aby byl dalsi a i s naviwheel :-)

PříspěvekNapsal: čtv dub 17, 2008 4:59 pm
od lukas26
libca: já mám pořád kolem 88 MB...
a prosim tě, ten podpis si trochu uprav, natahuje to fórum...napiš si to třeba za sebe, ale takhle ne-e...thx

PříspěvekNapsal: čtv dub 24, 2008 10:01 pm
od Dr. Nebolí to
Veškeré ukončování procesů je na vlastní nebezpečí. Testoval jsem na sobě a nedospěl k ničemu závadnýmu, ale neručím za případné chyby v systému!!!

Trochu jsem si hrál s Active filem a záráželo mě, co všechno umí. Vlastně dokáže zobrazit veškerý procesy, který běžej, ale veškerý a taky s nima umí nakládat. Tak jsem přemýšlel, jak by se toho dalo využít. A když jsou Nokiáci takový parchanti, že nechaj 20 MB ramky pro kritickej stav a nás ošiděj, snažil jsem se pozavírat vše, bez čeho se obejdu, abych získal nějakej ten kB navíc. A asi takhle to dopadlo:

Tasks able to kill:
Blinkingled
Multimedia list
Autolock
Securitinotifier
________________

Processes able to kill:
DRMCommonLicenseSrv.exe
DRMHelperServer
LifeblogDBSERVER.exe
Dnd.exe
Faxmodem.exe

Naměřený hodnoty přes Memory scan:
In: 16.312 kB
Out after Tasks: 16.924 kB uncompressed
Out after Tasks: 16.968 kB compressed

In: 16.968 kB
Out after Processes: 17.724 kB uncompressed
Out after Processes: 17.724 kB compressed
------------------------------------------------------
Effective RAM boost: 1.412 kB, tj. cca. 1,37 MB

Což se občas hodí, ne? :wink:

Zajímavosti:
RightsServer.exe ... po ukončení se vypne telefon (asi systémově nezbytný)

Starter.exe ... to je asi známý, proces, po jehož ukončení přijde restart. A ten taky využívá aplikace reboot, vypadá to naprosto shodně. Narozdíl od elegantního a korektního restartu v Activefilu, kterej vše ukončí, pak až udělá restart. Jinak sem si taky vypl indikátory signálu a baterky (já vůl zapomněl, co to bylo)...

S DRM se mi vybavil IR remote control. I po vypnutí DRM jde zapnout a DRM se přitom znovu nespustí.

Warning:
Neukončujte proces Screensaver. To je spořič displaye a nevěřili byste, jak je náchylnej. Stačí den bez spořiče se stejným obrázkem na ploše a už ho tam máte vypálenej :!: Už mi to zbledlo, ale nechci si domyslet co by se stalo, kdybych si toho nevšiml a nechal to takto týden :!:

Zkuste někdo podotknout, že máte 88 MB a přísahám, že dostanete doživotní blacklist :lol:

EDIT: lze ukončit i proces allwaysonlinestarter (nutno 3x po sobě, než to telefon pochopí. Potom se ale nepůjde připojit zpět k síti, takže pokud střídáte profily online a offline, není to nic pro vás. Pokud jste ve stálém dosahu signálu a do offlinu nechodíte, klidně to zavřete.

Dále ukončujte Menu (Tasks) (přes Trackera např.), žere dost. Pokud možno ho vůbec nepoužívejte, Jbtaskman nebo Tracker jsou za něj dokonalá a mnohem lepší náhrada.

Volba tématu také napomůže. Obyčejné Black&white je mnohem lepší než monstrum co zabere 2MB ram. Dobrý je original od Nokie :wink:

Ukončujte Music player a Multimedia list (Tasks). Ty se otevřou znovu při každém spuštění hudebního přehrávače a kliknutím na multimediální tlačítko.

Proces CalenSvr.exe můžete též ukončit, pokud nevyužíváte mobilu jako kalendář. Pokud ano, tak je riziko že si zamezíte upozorněním na úkoly, schůzky a poznámky!!!

Proces usbsvr.exe můžete též ukončit, ale pouze pokud nevyužíváte kabelové spojení s PC. Pokud butete chtít po ukončení tohoto procesu spojit mobil s počítačem přes kabel, PC mobil nenajde!!! Vhodné pro ty, co se bězně připojují přes BT.

BTServer.exe ukončí v procesech asi málokdo. Zamezíte tím správné fci bluetoothu. Takže kdo komunikuje s jinými BT přístroji, určitě neukončovat!

Závěrem jeden dobrý tip pro N-GAGE hráče
Dejte si zástupce n-gage aplikace do pohotovostního režimu, přímo mezi ikony na desktop. Před samotným hraním doporučím ukončit taskman. Kdo používá trackera, vymáčkne tím ještě další 1MB navíc, takže můžete teoreticky bez komprese dostat až 21MB s poslední a debilním fw, s novějším ještě o cca 1,5 MB VÍCE!!! Jbtaskman žere míň, ale také si pomůžete. Takže jděte před hraním do taskmana, ukončete ho a pak spusťte rovnou na ploše bez lezení kamkoliv hru. Hned to půjde líp :wink:

Výše uvedených hodnot dosáhnete ale jen za předpokladu, že před všemi těmito operacemi bude předcházet restart telefonu. Pak se dostanete k maximu. Je to zběsilý, ale v praxi to sežere ne víc jak 2 minuty. Kdo má peníze, ať si koupí radši něco silnějšího, než je N73 :wink:

PříspěvekNapsal: čtv dub 24, 2008 10:16 pm
od Sir Sprice
Oooo, tak to mě vážně mrzí, že nemáte 90 MB RAM volný, ale pouze něco přes 70 MB.. Kua nes*rte mě, my tady řešíme jednotky a vy .. tak nás nevytáčejte :twisted:

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 5:31 am
od racelando
Doktore: s tím jsem už taky experimentoval a doplň tam ještě :
faxmodem.exe :wink:
ten se dá taky ukončit bez následků. jinak dík za ty jako blinkingeld. to sem se bál ukončit ale asi je to bezpečné .

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 5:46 am
od Ousteen
Dr. Neboli to píše: Warning:
Neukončujte proces Screensaver. To je spořič displaye a nevěřili byste, jak je náchylnej. Stačí den bez spořiče se stejným obrázkem na ploše a už ho tam máte vypálenej :!: Už mi to zbledlo, ale nechci si domyslet co by se stalo, kdybych si toho nevšiml a nechal to takto týden :!:


Počkej to chceš jako říct, že když není zaplý spořič tak se na displeji ten obrazek "vypálí"???? Jako myslíš že tam zůstane vidět i když tam nemá co dělat? :? (doufám že jste tuhle větu pochopili :D ) Tak to je teda náký divný :lol: :?

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 5:55 am
od hanni
Vypaleny obrazok na LCD displeji???? :lol: si z nas robis srandu Doktore :wink: uz som pocul a cital vselico,ale toto este nie...pokial viem,tak vypalenim statickeho obrazu trpia starsie plazmy, v ziadnom pripade vsak LCD. Staci si nastudovat nieco o technologii LCD displejov a panelov a zistis, ze to ani nie je mozne :wink:

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 6:02 am
od Dr. Nebolí to
Tak se vsadíme? Má někdo zájem? :D

Já měl schéma, kde byly iniciály LP, čili Linkin park. Když sem koukal na filmy, tak se mi to zdálo divný, proč se mi tam neměněj moc barvy. A když sem zapnul vizualizaci u hudebního přehrávače, tak to byly jasně zřetelný stíny "LP" ve hranatejch závorkách, nekecám. Jako, nebylo to vypálený neprůhledně, ale v těch místech byly fleky a barvy tam byly o odstín tmanvší, právě ve tvaru toho LP. Si to klidně vyzkoušejte když nevěřte. To schéma vám klidně upnu :wink: Technologie netechnologie, já slepej vážně nejsem :)

Racelando: díky :wink:

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 8:12 am
od prokop
Musím potvrdit, něco podobného jsem viděl na starším telefonu - byl to Siemens SX1.

Proto se taky dělají pohyblivé spořiče ne?

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 8:56 am
od hanni
Tak ja osobne som nic take nikdy nevidel,nepocul o tom a ani technologia LCD displejov "vypalovanie" neumoznuje. Pohyblive setrice sa nerobia kvoli vypalovaniu, ved je kopec znaciek,ktore pohyblive setrice nemaju :wink:

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 9:13 am
od prokop
Já tu technologii skoro neznám ale na SXku jsem to vážně viděl - že by nějaký technoligicky starší typ displeje?
Ale zase když to měl Neboli to nma N73... Nebo že by měl Linkiny vypálené přímo na sítnici? :D .
(doktůrku, koukni se třeba na bílou zeď - nevidíš tam LP? :lol: )

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 10:26 am
od Dr. Nebolí to
Koukám, nevidím. A už to nemám ani na display, bych vám to vyfotil, nevěřící. Když sem to viděl, hned jsem změnil schéma, proved restart a screensaver nevypínám. Nevím, jak je to možný, LCD vůbec nerozumím. Třeba mám blbej kus, třeba sou Nokiáci parchanti, ale fakt vidím dobře. Až přijdu domů, tak vám to schéma klidně upnu a můžete zkošet. Den dva si to tam nechte, bez zaplýho spořiče a můžete pozorovat výsledky. Já svůj mobil všanc nedám, už jeden šok mi stačil :lol:

PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 12:34 pm
od Slavek69
Také jsem slyšel, že to téma dovede udělat. Sice jsem to ještě neviděl, ale je tomu tak. Pár lidí po jiných fórech psalo, že se jim to tam vypálilo a právě, že to měly být také nějaké písmena.

PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2008 7:14 pm
od lukas26
vypálení to asi nebude, ale prostě něco se s tím stát může...viděl jsem to u někoho na N73, protože používal spořič Calendar z HandyClock...takže se to stát vážně může...