ioQuake3 [Maemo]

Hry určené pro OS Maemo a MeeGo

ioQuake3 [Maemo]

Příspěvekod Potkan007 v pát zář 03, 2010 8:44 pm

  • Přidejte si katalogy Extras-Devel a Extras-Testing (na vlastní riziko). Přídání Extras-Devel/Testing.
  • Otevřte správce aplikací a zvolte Stáhnout, vyčkejte na načtení.
  • Najděte hru ioquake3 a nainstalujte. (Pokud nastane chyba, nemáte povoleny všechny katalogy, musí být povoleny všechny + Devel a Testing)
  • Připojte N900 jako Mass storage a vytvořte složku "baseq3" v rootu paměti (32GB).
  • Teď budete potřebovat soubory pro quake v PC. Zkopírujte do vytvořené složky všechny *.pk3.

    Quake pro počítač, neověřoval jsem, snad funkční. Vyberte si z toho potřebné soubory.
    Kód: Vybrat vše
    http://www.uloz.to/4625702/quake-3-rar

  • Otevřte X-terminal a pište:
    Kód: Vybrat vše
    ls /home/user/.q3a/baseq3/

  • Kód: Vybrat vše
    sudo gainroot
    (je nutné mít nainstalovaný balíček rootsh)

    Pak napište následující ke zkopírování souborů do skryté složky:
    Kód: Vybrat vše
    mv /home/user/MyDocs/baseq3/* /home/user/.q3a/baseq3/
    Nastane moment absolutně 100% zatížení na nejvyšším povoleném taktu. Mějte pár minut trpělivost.

    Teď si zkontrolujte, že jsou všechny soubory tam, kde mají být (mělo by vrátit seznam souborů. Prázdno je špatně a začněte znovu s X-terminalem od 1. příkazu.)
    Kód: Vybrat vše
    ls /home/user/.q3a/baseq3/


  • Pokud jste všechno udělali dobře, Quake 3 teď půjde spustit. Jestli ne, začněte zase odzhora.
  • Pokud se bude ptát na CD-key, jenom 2* zmáčkněte ENTER.

    Základní ovládání (dá se upravit):
    • Fn (modrá šipička na klávesnici) + Ctrl/Sym = Otevřít/zavřít konzoli
    • Fn + , (vedle mezerníku) = Esc
    • Mezera = skok
    • Ctrl/Sym = Střelba
    • T = Mluvení (Enterem se zavírá)
    • Fn + 1 = Zbraň 1 (2,3,4,5, a dále mění na zbraň 2,3,4,5,...)
    • A = boční krok vlevo
    • D = boční krok vpravo
    • Klávesa nahoru = pohyb dopředu (také náklonem telefonu vpřed)
    • Klávesa dolů = pohyb dozadu (také náklonem telefonu vzad)


V porovníní Symbian vs Maemo emulátor vychází Maemo nepopsatelně lépe. Loading na N82 trval i přes minutu, N900 v tuto chvíli ukáže sílu všech 800 megahertzů a naloaduje za 6 vteřin!
FPS je naprosto stejné jako u N82, ovšem reálně vychází N900 opět lépe, jelikož dosahuje stejných FPS na 800*480 vs 320*240!
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Richman v stř úno 16, 2011 7:31 pm

Tam vtom quake z uloz to je 5 rar suborov ktore treba rozbalit asi,ci nie?Kolko ma byt tych pak suborov?V poslednom piatom rar subore sa niektore opakuju.A nechapem ked tie pak subory nahadzem do zlozky baseq3 co sa ma este kam kopirovat prikazom.Odkial kam sa to presuva?Chceloby to asi screeny mne to nefunguje.Takto to mam vo fone:


baseq3:
pak0.pk3-457mb
pak1.pk3-365kb
pak2.pk3-7,16mb
pak3.pk3-269kb
pak4.pk3-9,16mb
pak5.pk3-187kb
pak6.pk3-7,01mb
pak7.pk3-313kb
pak8.pk3-443kb
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v stř úno 16, 2011 7:58 pm

Jak je tam výše, máš zkopírovat všechny .pk3 soubory do té složky a pak jen zadat příkaz
Kód: Vybrat vše
mv /home/user/MyDocs/baseq3/* /home/user/.q3a/baseq3/
, který překopíruje soubory pro hru do složky, ke které má hra práva přistupovat.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

ioQuake3

Příspěvekod Richman v stř úno 16, 2011 8:06 pm

To som urobil,chvilu isiel procesor naplno a potom som este skontroloval ci su subory presunute a vsetko ok.Ale po spusteni mam len ciernu obrazovku.Hra sa nespusti.Kolko treba volnej ram???
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v stř úno 16, 2011 8:18 pm

Na RAM bych ani nekoukal, to se dřív dostaneš za limity procesoru, než stihne dojít operační paměť (automaticky si začne brát viruální až do součtu 1GB). Restartuj to a když se nechytne, tak zadej
Kód: Vybrat vše
rm -rf /home/user/.q3a/baseq3/
a zkus najít jiný Quake 3 soubory.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Richman v stř úno 16, 2011 9:05 pm

Uz ide,problem bol ze som mal len 72Mb na aplikacie.Luxus grafika :class: Dufam ze sa mi podari nejak zvatsit tu pamet na aplikacie :t
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod Dfense7 v čtv úno 17, 2011 11:58 am

Hra sa ako vypina?Je nejaky rozdiel medzi open arena a tymto,myslim v kvalite grafiky.
Dfense7
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát zář 17, 2010 1:48 pm
Bydliště: X-terminal
Model telefonu: n900-850mhz/450-Fw20.2010.36-2

ioQuake3

Příspěvekod Richman v ned úno 20, 2011 10:51 am

Tiez ju neviem vypnut len cez zapinanie/vypinanie fonu.Neda sa nejak namapovat na nejaku klavesu exit?
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v ned úno 20, 2011 2:57 pm

I jestli nemá křížek, tak jde vypnout. Oba otevřte klávesnici, zmáčkněte v horní řadě úplně levé a úplně pravé tlačítko zároveň a objeví se aplikace na pozadí. Tady už stačí jen kliknout na křížek.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Richman v ned úno 20, 2011 4:14 pm

Nema krizik,je to Pc hra asi preto.Prave som vyskusal.Mne sa nestane nic pri tom stlaceni CTRL/sym a sipky.Akurat strelba.Ta je na ctrl/sym.Asi by to chcelo nejaky konfiguracny subor,co by premapoval klavesy.
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v ned úno 20, 2011 4:33 pm

Proč přemapovávat klávesy v systému, když můžeš upravit v nastavení hry ovládání?
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Richman v ned úno 20, 2011 6:52 pm

Prebehol som vsetky nadstavenia a nenasiel som jak nadstavit klavesy.Teda daju sa ale jak exit nadstavit to neviem.
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod kareld v pon úno 21, 2011 8:39 am

nainstalujte si camkeyd a po stlačení tlačítka pro foťák by se měla jakákoliv aplikace přesunout na pozadí. Nevím jak u této hry, ale u všeho ostatního na 100 procent.
kareld
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: úte úno 26, 2008 12:16 pm
Model telefonu: Nokia N900

Re: ioQuake3

Příspěvekod Richman v pon úno 21, 2011 4:08 pm

No vyskusane,presunie sa na pozadie ale nejde cez krizik ukoncit.Neviem u open areny je tiez taky problem?
Richman
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte led 25, 2011 9:29 pm
Model telefonu: N8,CFW-Taylor Pro Edition 7.1

Re: ioQuake3

Příspěvekod Dfense7 v ned úno 27, 2011 8:38 pm

Aj u open areny je rovnaky problem,nejde ukoncit.Prave som ju odinstaloval.Neviem nedokazal by niekdo upravit to vypinanie,lebo je to fakt skoda ze taka super hra ako Quake3 a mrvi to jeden klik.
Dfense7
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát zář 17, 2010 1:48 pm
Bydliště: X-terminal
Model telefonu: n900-850mhz/450-Fw20.2010.36-2

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v ned úno 27, 2011 9:05 pm

Přinejhorším se to dá vypnout natvrdo. zapneš hru a když chceš skončit, tak otevřeš Conky, přečteš si "PID"- číslo u quake. Pak otevřeš X-terminal, napíšeš
Kód: Vybrat vše
sudo gainroot
Kód: Vybrat vše
kill číslo
, enter a vypne se natvrdo. Jen to číslo se asi bude měnit po každym spuštění.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Dfense7 v pon úno 28, 2011 9:33 am

Hovoris prinajhorsom,iny navod som zatial nenasiel jak tu hru vypnut takze kazdy napad dobry.Len problem je jak tu hru zminimalizujes aby si sa do vobec dostal k x-terminalu.Skusal som cez tlacidlo fotaku,pomocou aplikacie kamkeyd ale to je take divne.Treba otvorit fotak,zavret krytky a potom horko tazko sa zminimalizuje cize uplna hruza.
Dfense7
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát zář 17, 2010 1:48 pm
Bydliště: X-terminal
Model telefonu: n900-850mhz/450-Fw20.2010.36-2

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v pon úno 28, 2011 2:35 pm

Tak to mám v záloze ještě něco. Když klikneš na vypínací tlačítko a zvolíš Telefon, násilně se ti vnutí tenhle program před všechny ostatní. Ten už minimalizovat jde a Quake na pozadí zůstane.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Dfense7 v pon úno 28, 2011 5:33 pm

Ked stlacim vypinacie tlacidlo nabehne mi obrazovka s volbami,ale ked stlacim telefon,nic sa nedeje,nereaguje.Ta hra ked bezi nereaguje nic,mozem stlacat co chcem :t
Dfense7
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát zář 17, 2010 1:48 pm
Bydliště: X-terminal
Model telefonu: n900-850mhz/450-Fw20.2010.36-2

Re: ioQuake3

Příspěvekod Potkan007 v stř bře 02, 2011 5:44 pm

Hra by měla jít vypnout stiskem buďto:
  • =, takže modrá šipka+Y.
  • £, takže modrá šipka+druhé tlačítko zprava v horní řadě
  • Fn+CTRL a do konzole napsat /quit
Tedy tak by se mělo jít dostat do hlavní nabídky hry, kde už by měla jít CTRL+Backspace minimalizovat, nebo rovnou vypnout.
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Re: ioQuake3

Příspěvekod Dfense7 v čtv bře 03, 2011 12:44 am

Tak to druhe funguje-modra sipka+druhe tlacidlo s prava v hornej rade :radost Dik moc si macher :clap
Dfense7
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát zář 17, 2010 1:48 pm
Bydliště: X-terminal
Model telefonu: n900-850mhz/450-Fw20.2010.36-2


Zpět na Maemo a MeeGo hry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník