VYŘEŠENO - FUNKČNÍ UPOZORNĚNÍ NA POI - RADARY, FUNKČNÍ IKONY, ZVUKY PODOBNÉ TOMTOMU, 3 ÚROVNĚ HLASITOSTI !!!, AUTOZOOM jako TomTom (či lepší)Dal jsem si s tím trochu práci a tady je výsledek:
Sygic se zvuky podobnými TOM TOMu, upozorňuje na radary (POI), zobrazuje jejich ikony a nepadá.
Jednoduchá aktualizace.
Bonus: zvuky mají 3 úrovně hlasitosti (někdo preferuje tichý hlas při navigaci, ale hlasité upozornění, někdo naopak)
Autozoom: není moje práce, ale nemohu najít autora, takže přidávám přímo do balíčku -> má to logičtější zoomování podle rychlosti (=pokud jedu rychle, vidím větší kus mapy a menší podrobnosti, pokud jedu pomalu, vidím každý detail)
V balíčku jsou POI z března 2009 (základní = radary) + (rozšířené = výběr dalších) konvertované pro příslušnou verzi Sygic, která nepadá.
V balíčku je návod, jak instalovat -
pokud si ho nepřečtete, nedivte se, že vám to nefungujeV balíčku je dále ov2-csv-asc 2 upi Translator 2.9.exe pro jednoduchou konverzi z POI.CZ do SYGICu
Prosím nikam jinam neuploadovat!
- Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/213884792/sg_POI_ZOOM_ZVUKY.rar
Bez Hesla.
-------------------------------------
Nyní kus návodu:
POI:
1. z POI.CZ stáhněte příslušné POI ve formátu .OV2 = TOMTOM
2. Tyto se uloží kamkoliv, třeba na C:\pomocne
Pozor! je nutno je přejmenovat
a) jednak se musí změnit název: Pomlčky "-" a Mezery " " převést na podtržítka "_"
b) z velkých písmen udělat malá
c) těchto 6 přejmenovat takto (přidat před ně "a_", aby byly na začátku seznamu
CZ-nebezpecna_mista ---> a_cz_nebezpecna_mista.ov2
cz-policejni_kontroly ---> a_cz_policejni_kontroly.ov2
cz-radary-mobilni ---> a_cz_radary_mobilni.ov2
cz-radary-semafory ---> a_cz_radary_semafory.ov2
cz-radary-stacionarni ---> a_cz_radary_stacionarni.ov2
cz_radary_usekove ---> a_cz_radary_usekove.ov2
(to lze například v Total Commanderu, hromadné přejmenování)
3. Spustí se "ov2-csv-asc 2 upi Translator 2.9.exe"
4. V něm dole zaškrtnout vše (=translate in series, associate also Generic bmp, create Upis for Sygic 7.7x)
5. Klik na tlačítko ".ov2/asc/...->upi a vyberou složku, kde mám soubory *.ov2 (zde v příkladu C:\pomocne)
6. Tím se vytoří řada souborů s koncovkou .upi, opět ve stejné složce (tj. zde v příkladu C:\pomocne)
7. Tyto se překopírují nebo přesunou do mobilu na kartu do složky E:\Maps\cze\ (nebo tam, kde mám mapu CZ)
Obrázky:
Pokud chci mít u ikon i obrázky, musí se obrázek jmenovat PŘESNĚ STEJNĚ JAKO SOUBOR, včetně podtržítek (Tedy změnit název: Pomlčky "-" a Mezery " " převést na podtržítka "_")
Nedoporučuje se používat češtinu
Obrázek musí být ve formátu BMP, musí být 8-bitový a vyzkoušený formát je 22x22 pixelů
(dle manuálu může být i 32-bitový, doporučený rozměr je 27x27 pixelů, ale fungují i menší, 32-bitový obrázek může být i průhledný !!! - ale to podle mě padá)
Obrázky se musí uložit do mobilu na kartu do složky E:\RES\ICONS (případně tam, kde máte instalovaný Sygic - složka ICONS)
Tip: obrázky je lepší po nakopírování označit jako HIDDEN (=skrýté soubory) - tím se nezobrazují v Galerii v mobilu
Pozor! Přiložené obrázky *.bmp mohou být HIDDEN, abyste je viděli, povolte si zobrazení skrytých souborů nebo použijte například Total Commander + na přenášení do mobilu
popužívat režim Přenos dat = Mass storage
Zvuky:
Zvuky jsou ve formátu MONO, OGG, 16-bit, 22 050 Hz
Zvuky se umístí do mobilu do složky E:\RES\SOUNDS (případně tam, kde máte instalovaný Sygic - složka SOUNDS)
JAK ZAJISTÍM, ABYCH NEČEKAL 1,5, 10, 20 MINUT, NEŽ SYGIC NAJDE POLOHU Jsou dvě možnosti:
a) pořídím si externí modul (já mám Nokia LD-4W), nalezení u Sygicu i při "studeném hledání" cca 10-30 sekund
b) Před zapnutím Sygic spustím aplikaci GPS POLOHA (nebo SmartCom GPS, nebo Nokia Sports Tracker, nebo Nokia Maps nebo cokoliv jiného - vše může běžet zároveň a nekouše se to. Výjimka: TomTom připojený přes BT na externí modul - ten musí běžet samostatně, ostatní aplikace požadující GPS musí být vypnuté).
Jde totiž o to, že Sygic komunikuje nestandardně s interní aplikací GPS POLOHA. Jakmile ale spustíte i něco jiného, polohu to najde "tak rychle, jak to jde"
renek píše:No dovolil bych si s tebou zcasti nesouhlasit.Nejsem zadny velky odbornik ale vychazim ciste z praxe a zkouseni a muzu jen rict ze na me N82 je to tak ze kdykoliv zapnu Nokia Maps tak naskoci GPS cirka do 10-20 vterin a to at jsem pred tim telefon uplne vypnul nebo ne,ale pokud zapnu Sygic tak to trva napoprve o neco dele i nejakou tu minutu.A to mam odzkouseno na 100%

Omluva - myslel jsem si, že všechny programy co používají GPS data fungují stejně (vyjma TomToma) ale není tomu tak -> řešení - viz. výše.