Problém s instalací zakoupené Sygic Mobile Maps 10

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

Problém s instalací zakoupené Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod arny65 v pát kvě 20, 2011 9:35 pm

PROSÍM, mohl by mi někdo poradit. Mám SAMSUNG Galaxy ACE, zakoupil jsem si přes net SDHC originál s off line navigací evropy. Je to na 4 GB micro SDHC. Po zasunutí do MT to jde nainstalovat a mapy fungují. Jenže já mám v MT 16GB svou kartu micro SDHC s ostatníma programama a souborama. Nechal jsem si tedy naklonovat tu 4GB kartu do té 16GB a to nějakým programem (1:1), Na kartě se ta 4GB s mapama a vlastně celým programem nakopírovala, lze to z ní spustit instalace, ale chce to kód, ten mám , vložim ho do klíče, připojí se mi přes net na aktivaci, pošle mi aktivační klíč, ten tam vepíšu, ale to už mi napíše, že je klíč špatný, vložte správný klíč. Ale já jiný nemám než ten, který mi poslali z netu Sygicu. Jakmile ale zasunu orig. kartu, tak to funguje normálně. Jde mi o to, abych mohl používat MT po celou dobbu i při zasunuté GSM 4GB kartě s mapama. Takto musím po použití navigace kartu s mapama vyndat, zasunout svou 16GB, používat mobil, třeba s filmama atd, ale jakmile chci opět navigovat, musím vyndat svou 16GB kartu a zasunout orig. 4GB s mapama a navigovat. Díky za rady.
arny65
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát kvě 20, 2011 9:22 pm
Model telefonu: SAMSUNG Galaxy ACE

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod fryt0l v pon kvě 23, 2011 3:59 pm

a co zkusit nainstalovat z te 4gb karty do pameti telefonu aktivovat a pak vlozit 16gb?
nevim jestli to bude fungovat mozna je aplikace zavisla na vyrobnim cisle karty:)
LINUX IS LIKE WIGWAM NO GATES NO WINDOWS AND A APACHE INSIDE :D
fryt0l
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 39
Registrován: ned bře 13, 2011 11:50 pm
Bydliště: frydek-mistek
Model telefonu: w200i

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod arny65 v pon kvě 23, 2011 5:05 pm

to bohužel nepůjde, jelikož interní paměť MT je pouze 150Mb. Ale děkuji za odpověď.
arny65
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát kvě 20, 2011 9:22 pm
Model telefonu: SAMSUNG Galaxy ACE

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod fryt0l v úte kvě 24, 2011 11:27 am

ja bych este zkusil pres ctecku karet v PC zkopirovat cely obsah te 4gb karty s uz nainstalovanou aplikaci do te 16GB neni mi presne jasne co myslite tim ze stesi kartu nechal naklonovat ale to klonovani probehlo pred nebo az po instalaci?
LINUX IS LIKE WIGWAM NO GATES NO WINDOWS AND A APACHE INSIDE :D
fryt0l
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 39
Registrován: ned bře 13, 2011 11:50 pm
Bydliště: frydek-mistek
Model telefonu: w200i

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod arny65 v úte kvě 24, 2011 4:04 pm

to jsem zkoušel jako první, ale to se ani nenačetl program, asi je to nějak zajištěné proti kopírování. Musel jsem kartu nechat naklonovat 1:1, tedy na té 16ce je teď i 4ka a je tam jako kdyby byla samotná. Jen je problém se spuštěním. Instaloval jsem navigaci až po stažení již z kopírované karty. Někde jsem na fóru četl, že jedna kopie je povolená, ale mně to další kopii nechce pustit. Pořád mi to píše, že akt. kód je špatný, abych se obrátil na Sygic. Ale tam kdy chci nový kód, tak naskočí ERROR. Fakt nevím, jak dál. Nejraději bych to někomu dal, aby mi to rozchodil, ale kvalitních rozchodičů je jako šafránu. Já tedy nikoho neznám. Království za koně... :D
arny65
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát kvě 20, 2011 9:22 pm
Model telefonu: SAMSUNG Galaxy ACE

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod fryt0l v stř kvě 25, 2011 12:48 pm

tak se zkus obratit na lidi od sygicu treba ti pomuzou :D
LINUX IS LIKE WIGWAM NO GATES NO WINDOWS AND A APACHE INSIDE :D
fryt0l
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 39
Registrován: ned bře 13, 2011 11:50 pm
Bydliště: frydek-mistek
Model telefonu: w200i

problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod prokop v stř kvě 25, 2011 1:37 pm

Hele, lidi... :t Možná teď zas plácnu nějakou blbost, v navigacích totálně plavu, ale podle mě je to prostě dané ochranou toho softu. Přece pokud by šlo zkopírovat ty mapy/navigaci na jinou kartu, tak by bylo primitovně jednoduché je krást - koupím za dvojku navigaci, a pak jí za kilčo budu přeprodávat :D Něco jako java app/Ovi kvelb.
Já si to představuju tak, že se někam do nějakého (možná skrytého) souboru zapíše informace, že "tohle a tohle z toho a toho souboru lze bez problému zkopírovat, ale tohle už ne" Nebo "z tohohle jen tohle a přidáme tam ještě tohle, aby nešlo udělat tohle".
Takže podle mě by bylo opravdu řešením probrat to s podporou Sygicu. Myslím že čistě technicky vzato je možné ty mapy/navigaci nějakým kódem/souborem získaným od Sygicu na jedné kartě znefunkčnit, a naopak je zfunkčnit na jakékoliv jiné .

Nebo to může být naopak primitovně jednoduché (ale tomu moc nevěřím). Jde o ty skryté soubory(?) - onen "klonovací program"je prostě nevidí, takže naklonuje jednu kartu na jinou, ale bez skrytých souborů. Podle mě se to dá ověřit jednoduše třeba i ve Windows zmetku - tam je někde v tom jejich 'jakoby správci souborů' položka "zobrazit skryté soubory". Takže bych dal po naklonování jednu kartu do čtečky, nechal bych si zobrazit její celkovou velikost, pak s druhou to samé, porovnal bych zda velikosti na bajt přesně souhlasí - a hned bych věděl na čem jsem, nebo aspoň od čeho se odrazit.
Takže by čistě teoreticky mohlo jít jen o takovou maličkost, jakou je nechat si před klonováním zobrazit ty skryté soubory. Otázkou by ještě bylo, jestli by je i tak viděl onen "klonovací program", ale podle mě Total Commander či jakýkoliv normální správce souborů (třeba X-plore :D ) vždycky pracuje "v režimu 1:1". Jen ty soubory prostě napřed musí vidět.

Sorry, jen tak o tom uvažuju, a je dost možné že jsem úplně vedle.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod arny65 v stř kvě 25, 2011 6:14 pm

je to klonované ghoustem, ten vidí i skryté soubory a další je to, že máme povolené i zobrazit skryté soubory. Jinak klon je stejně velký jako originál. Dále Sygic-výrobce programu povoluje jednu kopii a sám doporušuje, aby se karta zkopírovala do paměti telefonu a pak na paměťovku v mobilu. Tedy tu originál kartu nevozit s sebou, ale mít jí jako zálohu doma. Tedy jedna kopie bude povolená, ale vzhledem k tomu, že mám malou vnitřní paměť, tak si jí nemohu nakopírovat do mobilu. Zkusím ještě nějaké jiné příspěvky, díky za každou možnost, vyzkouším vše.



EDIT:
poraďte , co je ROOT na paměťové kartě , mám tam přesunout jeden zkopírovaný soubor a nevím kam. Díky
Naposledy upravil prokop dne stř kvě 25, 2011 9:16 pm, celkově upraveno 1
Důvod: Příspěvky sloučeny. Nepouživate-li hlavu, tak aspoň laskavě dodržujte pravidla fóra! K tomu jste se ostatně zavázali...
arny65
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát kvě 20, 2011 9:22 pm
Model telefonu: SAMSUNG Galaxy ACE

problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod prokop v stř kvě 25, 2011 9:24 pm

Root znamená v této souvislosti primární, hlavní, nejvyšší, kořenová (proto "root") složka daného disku počítače.
Tedy ve tvém případě přesuň ten soubor do "E:/" . E:/ bez jakékoliv podsložky, prostě: ne do E:/nejaka_slozka/, ale do E:/.
(paměťová karta = disk E:/)
To patří do takové té úplně nejzákladnější "IT terminologie", kterou by měl znát každý, kdo s počítačem pracuje déle než... řekněme 24 hod.




A teď se prosím buď zamysli.... nebo....alou na pravidla fóra! :tyty:

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: problém z instalací Sygic Mobile Maps 10

Příspěvekod arny65 v čtv čer 02, 2011 5:23 pm

tak jsem vše zdárně vyřešil. Obrátil jsem se přímu na výrobce, resp. zástupce v ČR a ten byl tak ochotný, že mi poslal celou aplikaci zazipovanou, já jsem z mé karty vše smazal, to co jsem se pokoušel překopírovat a pak jsem po rozbalení zipu vše nakopíroval do MT na mou kartu, nainstaloval a navigace maká tak, jak jsem si představoval. Jediný problém byl ten, že při kopírování orig. karty se nezobrazil jeden soubor a to ani, když jsem dal zobrazit skryté soubory, PC jej prostě neviděl. Je to prý ochrana proti pirát. kopírování. Bez tohoto souboru se sice navigace spustí, ale bez map, ty to jakoby nevidí, tedy je celá navi na ho.... Je vidět, že se najdou fakt dobrý lidičky, který pomohou. Moc je chválím.
arny65
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát kvě 20, 2011 9:22 pm
Model telefonu: SAMSUNG Galaxy ACE


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků