Nefunkční LED a Fotoaparát

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod Kemik v čtv říj 24, 2013 3:14 am

Zniceho nic mi prestala fungovat aplikace Flashlight,spusti se,ale dioda se nerozsviti.To same i s fotoaparatem,aplikace se spusti,ale telefon zamrzne..Je to na me N79.
Naposledy upravil prokop dne čtv říj 24, 2013 3:47 pm, celkově upraveno 1
Kemik
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 94
Registrován: stř pro 16, 2009 7:51 pm
Model telefonu: Nokia N73,Nokia N900,Nokia N79

Re: Nefunkcni leoda a fotoaparat

Příspěvekod vasikk v čtv říj 24, 2013 10:54 am

Dioda po expiraci?
Zkoušel ji zapnout pomocí jiné aplikace na focení / svícení (JbakTaskman ji umí rozsvítit, aplikace na focení,...)?
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Nefunkcni leoda a fotoaparat

Příspěvekod prokop v čtv říj 24, 2013 3:46 pm

»vasikk:

Hele, a ty myslíš, že Kemik chce poradit co s tím? Já když to ru ráno viděl, tak jsem myslel že se jen přišel pochlubit co se mu stalo :D . Žádná žádost o radu, prostě jen konstatování :D



»Kemik

Dejme tomu, že se ptáš na řešení, takže:


  1. - 'zničeho nic' se nikdy nic nestalo ani nestane. Všechno má totiž svou příčinu :wink: . Takže si zkus vzpomenout co jsi s telefonem dělal v době mezi tím kdy jsi závadu zjistil, a kdy ta dioda a Fotopaparát fungovaly.
  2. - jak už se ptal vasikk, rozsvítí se ta LED v JbakTaskmanu či v jiné aplikaci kde se má rozsvěcet a kde se dřív rozsvěcovala? Pro jistotu to opakuju, protože je to důležité vědět, aby se dala vyloučit mechanická závada.
  3. - tady jsem ti nasmolil pythonský script:

    LEDFlash.zip
    (383 bajtů) 85 krát


    Spusť ho, a pak sem napiš jestli se ti po jeho spuštění LED rozsvítila nebo ne.
  4. - když ani ten script nezafunguje, tak zkus obnovit tovární nastavení.
  5. - pokud ani to nepomůže, tak si v C:\\resource\ vytvoř soubor errrd (bez názvu, bez koncovky, prázdný, na velikosti písmen nezáleží). Pak zkus spustit fotoaparát a tu aplikaci Flashlight, a napiš sem, co se ti zobrazí na displeji.

Ještě k tomu zamrznutí po spuštění Fotoaparátu: telefon zamrzne úplně, nefunguje ani červená klávesa, ani vypínací tlačítko, nazareaguje ani po připojení k nabíjecímu adaptéru? Nedá se dělat nic jiného, než vyjmout akumulátor? JbakTaskMan se nespustí?



PS: to slovo "leoda" je tvoje dílo? Hezké :D Ale budu ti ho muset upravit kvůli vyhledávači :? Mimochodem:
Pravidla fóra píše: Názvy témat pište zásadně s diakritikou

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod vasikk v čtv říj 24, 2013 8:02 pm

»prokop:
Asi reflex nebo možná předtucha :D .



»Kemik:
Vzpomínej i na pády telefonu. Stačilo třeba jen pohodit telefon z několika cm na stůl.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod Kemik v sob říj 26, 2013 7:25 am

Ze by mi spadl to si nevzpominam, ale vsechno je mozne:), jinak v zádné aplikaci se dioda nerozsviti, kdyz otevru fotoaparat tak se telefon restartuje. Zkousel jsem ten pythonsky script i tovarni nastaveni a nic.Tak jsem vyzkousel i paty bod, ale nemuzu vytvorit v C:\\resource\ soubor, pise mi to, ze tam nemuzu vytvorit directory...
Kemik
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 94
Registrován: stř pro 16, 2009 7:51 pm
Model telefonu: Nokia N73,Nokia N900,Nokia N79

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod prokop v sob říj 26, 2013 8:45 am

Kemik píše:To same i s fotoaparatem,aplikace se spusti,ale telefon zamrzne

Kemik píše:kdyz otevru fotoaparat tak se telefon restartuje.

Tak jak to tedy je ? Nebo snad jednou telefon zamrzne, a jindy restartuje?

Kemik píše:nemuzu vytvorit v C:\\resource\ soubor, pise mi to, ze tam nemuzu vytvorit directory...

Uff :shock: Ani ve snu bych nečekal takovouhle odpověď od člověka co je tu už bezmála 4 roky a má 2 symbianové telefony :shock: Pochopitelně, že tam nic nemůžeš vytvořit, protože nemáš aktivní základní věc - hack. Hackni, a hned to půjde :wink:
Ale jestli ti LED nefunguje ani s tím scriptem, tak bych řekl, že půjde o HW závadu - možná je dioda opravdu kaput. V tom případě asi errrrd při pokusu o rozsvícení LED zahlásí KernExec -44,-5, -18, nebo-19. Jen mě zaráží, ten restart při pokusu o spuštění Fotoaparátu. "Pouhopouhá" nefunkční LED by to přece neměla způsobovat :t (např. tady tady dave1x psal, že mu nefunguje u Fotoaparátu blesk, ale jinak se zdá že foťák fungoval.) Ale kdoví, jak tohle soudruzi ze severu ošetřili v N79, drtivá většina jejich softu je napsaná neskutečně prasácky nebo to jsou rovnou zmetky :evil: Takže je možné že by třeba nefunkční boční klávesa byla u nějakého Nokia telefonu příčinou nemožnosti ho zapnout :D.



Pro vasikka a dosud fungující členy týmu:
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Sakryš, pár minut nešlo post odeslat, zase:
SQL ERROR [ mysql4 ] User forum.n73.eu already has more tha 'max_user_connections' active connections [1203] An sql error occurred while fetching this page.
Please contact an administrator if this problem
persist

a to jsem chtěl teď o víkendu vyzkoušet, jestli by třeba nešel repuťák, když sem teď chodí tak málo lidí. Nic naplat, od Banánu musíme bezpodmínečně pryč. Tohle byla poslední kapka :evil:

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod vasikk v sob říj 26, 2013 9:47 am

To mi připomíná mé laborování s módy pro fotoaparát. Bohužel většina byla pro N8 a na mé E7 mi hned druhý den po koupi zářila hláška KernExec.... :D . Tehdá jsem se chystal na nahození CFW, takže se vlastně nic nestalo. Jen jsem se mohl chlubit, že mi telefon nevydržel funkční ani 24 hodin :D .

To nebude tvůj případ když nemáš hack.

Napadá mě poslední věc která na 100% vykecá jestli jde o HW nebo SW závadu. Ale nutit tě k trojhmatu nemůžu.
Osobně jinou možnost nevidím. Je to hop nebo trop....

added by prokop:
Souhlas. Akorát bych počkal ještě na ty chybovky co errrd ukáže (nebo taky neukáže :D ). Mým černým koněm je -18 ( = 'hw vyžadovaný vstupní či výstupní operací není schopen vykonat požadovanou činnost')


Prokope:
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Dovedeš si představit jak jsem byl nasranej když se mi toto zobrazilo při aktualizaci seznamu aplikací když jsem přidal třeba 10 odkazů? Nebo při opravě seznamu filmů?


added by prokop:
Jasně že dovedu, však víš co mám zkušeností se ztracenými daty apod :lol: Ale v tom bych neviděl problém. Jakoukoliv větší editaci i delší post či SZ si většinou píšu v Deditu a pak to kopíruju. Nechceš tím snad říct, že ty to pořád ještě děláš v reálu, že ne? :D Na ten seznám filmů si vzpomínám, psal jsi o tom myslím v moderátorské sekci.
A tentokrát se mi to ani neztratilo - dal jsem back a zkoušel po minutce-dvou odeslat znova. Asi na čtvrtý nebo pátý pokus to klaplo.
Mimochodem, v neděli jsem ti psal odpověď na jednu SZ. Původně měla být kvůli těm rukám hodně krátká, tak jsem jí psal naostro. Nakonec ale vůbec krátká nebyla ( kupodivu :D ). No a když už jsem jen chtěl před odesláním projít překlepy, tak přišel hovor, který se protáhnul na víc než půl hodiny - dokud nekleknul akumulátor :D . Takže jsi odpověď nedostal. Já byl totiž tak nakrklý, že už jsem se nemoh přinutit k tomu, abych ti znova psal byť i jen těch pár původně zamýšlených slov. Teď o víkendu se rozepíšu, tak ti odpovím na všechno. Jinak 3/4 práce na tom seznamu už je hotovo, a pár původně neplánovaných věcí taky. Nečekal jsem, v co se to nakonec vyvine, a jaký je tam chlív :D .
Zajímavé je, jak se právě tady v těch případech projevuje Mr. Murphy. Když něco píšu jako koncept který si průběžně ukládám, tak snad nikdy ke kiksu nedojde. Musel bych hodně vzpomínat jestli se to vůbec někdy stalo, ale asi jo. Jenže jak píšu naostro, tak bych se mohl skoro i sázet, že se něco pos*re dřív než to postnu :lol:
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod Kemik v sob říj 26, 2013 10:14 am

U aplikace flashlight - ta se spusti,ale nezapne diodu.U fotoaparatu scerna obrozovka a nedeje se, ale mam to sanci vypnout pomoci hlavniho vypinaciho tlacitka.Ted jsem to zkusil naposledy a otevrela se aplikace kamery a tak po triceti sekundach se sama vypla.. Vytvoril jsem ten soubor,ale nevim co bych s nim delat, ty tady pises ( V tom případě asi errrrd při pokusu o rozsvícení LED zahlásí KernExec -44,-5, -18, nebo-19.), ale nevim kde mam tu hlasku najit..
Kemik
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 94
Registrován: stř pro 16, 2009 7:51 pm
Model telefonu: Nokia N73,Nokia N900,Nokia N79

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod prokop v sob říj 26, 2013 10:45 am

Kemik píše:Ted jsem to zkusil naposledy a otevrela se aplikace kamery a tak po triceti sekundach se sama vypla

Ještě bych to zkoušel. Když se ti tam povede vypnout blesk, tak by pak aplikace neměla padat ani působit jiné potíže, a mělo by jít i fotit.

Kemik píše:Vytvoril jsem ten soubor,ale nevim co bych s nim delat

Nic už s ním dělat nemusíš. O zbytek se postará ten soubor sám, stačí jeho pouhá přítomnost v C://resource/. Ta hláška by se měla objevit na displeji při jakémkoli pokusu o rozsvícení LED (nebo jiná při jiných sw nebo hw chybách). Ale jisté to není. Ten soubor errrd slouží k všeobecné diagnostice chyb, ať už sw nebo některých hw (zajímavé, co? - nic v něm není, má nulovou velikost, ale co panečku dokáže :D ). No a kdoví, jak to v té N79 nebo obecně u přisvětlovacích diod je. Třeba s tímhle případem vývojáři Symbianu vůbec nepočítali. Přestože spoustu chyb shodili do ranku -2, tedy 'blíže nespecifikovaná chyba', ačkoliv některé z nich jdou určit docela snadno a přesně :roll:

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod Kemik v sob říj 26, 2013 10:54 am

Aha, zadne chyby mi to nevypsalo..takze to asi nejspis vypada na HW zavadu, ze?
Kemik
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 94
Registrován: stř pro 16, 2009 7:51 pm
Model telefonu: Nokia N73,Nokia N900,Nokia N79

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod prokop v sob říj 26, 2013 11:15 am

hw závadu by právě definitivně mohla potvrdit ta hláška. Jenže ta se nemusí zobrazit při jakékoli hw závadě, ale jen při některých - viz co jsem psal výš.
Nicméně já bych to na tu hw závadu tipoval. Ostatně, tipoval jsem to tak už ze začátku, stejně jako vasikk (dioda po 'expiraci' :lol: , hm.... že by potvrzení existence 'kurvítka' v telefonech :?: :t :lol: ). Chtěl jsem ale ověřit i jiné možnosti. Podle mě je ta dioda odpálená, nebo je u ní přerušený kontakt.

Zkoušej to s tím vypnutím blesku v aplikaci Fotoaparát. Tím můžeš buď zprovoznit foťák aspoň bez blesku, nebo se přitom možná i zobrazí ta hláška.

EDIT:
Ještě mě něco napadlo, možná je to blbost, možná ne, ale zkazit se tím nic nemůže. Zkoušel bych spustit Fotoaparát jak klávesou Foto, tak i z menu. Ideálně bych si jí pro tenhle případ dal v JbakTaskManu do pravého okna nebo na HotKey. Já na tu klávesu Foto pořád zapomínám, moje telefony jí nemají


vasikk:
Vlezu sem.

Kemiku zkoušej vše co psal prokop, v krajním případě i ten trojhmat.
Já osobně to na 75% svádím na HW. Ale nechci dělat předčasné závěry.

Prokope:
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Neboj, před každým odesláním použiju ctrl+c :D

Další záhada je ztráta původního tématu Nokia Maps. Do dnes mi to nedává spát :D

Nechceš si cvišně napsat něco jako je ClipBook?
Možná to tu pro S60v3 máme, ale pro tebe ve spolupráci se Sárošem by to nemusel být problém ne?


added by prokop:
vasikk píše:Nechceš si cvišně napsat něco jako je ClipBook?
Možná to tu pro S60v3 máme, ale pro tebe ve spolupráci se Sárošem by to nemusel být problém ne?

Já už něco takového kdysi v Pythonu napsat zkoušel, vlastně nejen zkoušel, pár lidí tenkrát dostalo beta verzi na otestování. Možná si vzpomínáš jak jsem chtěl překopat pythonýrku LikeForum. Součásti té úpravy mělo být právě i tohle. Ale než jsem to dodělal do RC verze, tak přišel JbakTaskMan v1.4 a tam přece je Multibuffer :wink: . I ty, Brute? :D Takovej ostřílenej symbianovej pardál, a nezná pořádně geniálního JbakTaskMana? :shock: :lol:
Náš bohužel už exkolega Turek by mohl vyprávět, kolikrát JBT zachránil jeho úpravy tady na fóru (ostatně já taky :D ).
Mám pocit, že spousta lidí JBT dosud pořádně nedocenila, a neví o spoustě užitečných věcí v něm, a neuvědumují si, kolik aplikací dokáže zčásti, nebo zcela nahradit (asi se nedopočítám, ale tipoval bych nejméně 15). Takže pro ty kdo o téhle funkci JBT ještě neví:
Všechno, co projde clipboardem (tzn vše co zkopírujete do schránky), JBakTaskman zachycuje a zapisuje do souborů. Ty se nacházejejí v !://data/JbakTaskMan/JtmTools/TextPockets/Clipboard/ a mají příponu *.cbd. Jsou to obyčejné texťáky (opět nezbývá než Bakunina pochválit za maximální otevřenost - Nokia by to určitě udělala jako *.dat), takže je klidně otevřete v X-plore. Možností jak je otevřít a pracovat s nimi je ale víc: můžete si například do pravého okna dát Multiclipboard: v JBT Menu - přidat do okna Rychlého spuštění - Textové nástroje - Multibuffer. Já to ale používám s další super vychytávkou JBT 1.4.x: Globální klávesy. Prostě jsem si Multibuffer přidal na klávesu Space, a dal jí modifikátor 'přidržení'. Takže ať už jsem kdekoliv, tak dlouze stisknu mezerník, a po chvíli (někdy hodně dlouhé, záleží na tom jak už se stačil Multibuffer zaplnit - zapisuje opravdu vše, takže je vhodné ho občas promazávat, nejen kvůli rychlosti otevření, ale i kvůli místu na disku) se mi otevře sestupný seznam všeho co jsem zkopíroval. Pak stačí na položku kliknout a rovnou se přepíše do aplikace, ve které jsem byl před otevřením Multibufferu. Přičemž prvních 10 položek funguje i na kl. zkratku, takže když například píšu tady v okně pro odesílání postu, otevřu Multibuffer a stisknu [1], tak se mi do toho okna rovnou zkopíruje poslední záznam, v tomhle případě tenhle text, který jsem si psal v Deditu:

jbakTaskMan_Multibuffer.png


Nebo je tam i možnost starší záznam překopírovat zpět do schránky.

No, ale jak už jsem psal, má to i stinné stránky:
- při velké zaplněnosti Multibufferu je jeho otevírání otázkou třeba i půl minuty
- relativně velká náročnost na místo. Přičemž jde o ony soubory, které zdánlivě moc místa nezabírají, ale ve skutečnosti zaberou víc, než je jejich velikost zobrazená ve správcích souborů. schválně si to někdy zkuste, až jich tam budete mít takových 100. Nejdřív si je všechny v X-plore označte a podívejte jakou mají dohromady velikost (nebo se podívejte rovnou na velikost složky //Clipboard/), pak se podívejte kolik vám na tom disku zbývá místa, a nakonec ty soubory smažte, nebo zazipujte na jiný disk, nebo je na jiný disk přesuňte. A nakonec se mrkněte, kolik na tom původním disku přibylo místa. Budete asi překvapení :wink:
- myslím, že právě Multibuffer přispívá k občasným pádům JbakTaskMXana. Neděje se to zas nějak moc často, ale přece jen se to stává častěji než dřív. A to podle mých zkušeností právě od doby, kdy je v JBT Multibuffer (byl tam už asi od verze 1.36, ale teprve ve verzi 1.40 a 1.41 byl zpřístupněný)

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod Kemik v ned říj 27, 2013 10:48 pm

Tak jedine me napadlo zkusit vymenit tu diodu nebo co vy navrhujete?
Kemik
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 94
Registrován: stř pro 16, 2009 7:51 pm
Model telefonu: Nokia N73,Nokia N900,Nokia N79

Re: Nefunkční LED a Fotoaparát

Příspěvekod vasikk v pon říj 28, 2013 8:03 am

Zřejmě servis. Dioida by neměla vliv na chování jaké popisuješ. Můžeš mí v hájí dioidu i foťák.
To bude nejlepší možnost.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron