Stránka 1 z 1

nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: sob úno 22, 2014 8:31 pm
od gegy
ahoj
koupil jsem si N79 asi se jednalo o šedivku, byla v angličtině, tak jsem změnil PC, po par utrapach a neschopnosti jsem dosahnul vysledku že telefon hlasí sít (vodafone) je v češtině, v nejnovější vezri FW .... ale .... nedá se z něho volat ani přijimat hovory.... sit ma, ale nějak se do ní neumí hlasit ... co s tím ?

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: sob úno 22, 2014 11:38 pm
od fpolocek
Takže pokud dobře chápu koupil sis N79 v en a změnil jsi PC.Popiš to prosím přesněji jak mám vědět jestli jsi použil Nemesis a NSU či Phoenixe(jde to vůbec ještě?) či JAF?Můžeš zkusit jiný PC znovu zkusit přehrát FW a pokud to nezabere tak nevím(můžeš zkusit trojhmat ale podle mně ti bude na dvě věci).

edit:A nejde přijmout hovor že ti to ani nezobrazí příchozí hovor nebo po zvednutí selže?

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 12:38 am
od šulda
Změnu PC podle mě provedl v NSS, dál je-jsou jeho posty (řeší to na více frontách) zmatečně napsány a prase se v tom nevyzná. Můj názor na to je podle toho zmatenýho popisu i jinde že je vadná čtečka sim karty.

nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 9:48 am
od gegy
ok, takže celé:
koupil jsem si N79 brandovaný pro Tmobile s angličtinou
našel jsem 3 PC pro n79, použil jsem NSS a použil první PC - objevila se čeština i novy FW ale vubec žadna sít. zkusil sem druhé PC a stejny problem.... provedl jsem trojhmat a zkusil ještě jednou první PC a už to skočilo všechno - čeština , novy FW i sít vodafone.... jenomže když se pokusím zavolat tak po chvilce vytáčení napíše hlášku Chyba spojení.... dovolat se na moje číslo nejde.
ani na operatora nejde volat

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 10:55 am
od šulda
Jako první věc už jsi dávno měl udělat zkoušku s jinou sim, v dnešní době snad není problém.

nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 11:13 am
od gegy
vyměnil jsem za sim Bleskmobil- bez sítě, vložil jsem svoji vodafone sim a už taky bez sítě :)

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 10:18 pm
od šulda
No a ještě tě mělo napodnout tu sim od vodníka šoupnout do jinýho telefonu jestli funguje, ale už teď je na 99% zřejmé že chyba bude HW, např. viz výš. tedy pokud je pravda co píšeš jinde:
gegy píše:před tím šla, mam simku od vodafonu a když měl telefon angličtinu tak šel.

nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: pon úno 24, 2014 4:10 pm
od gegy
ne pane,
moje sim funguje ve všech telefonech, a hw problem to spiš nebude protože s tím anglickym FW to fungovalo dobře, chyby nastaly až po změně PC

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: pon úno 24, 2014 4:34 pm
od šulda
Změna PC by na tohle neměla mít vliv. S tím EN FW jsi i telefonoval? Zkus vrátit zpět původní FW a budeš mít jistotu. Opravdu to chce od začátku popsat jednoduše selsky, třeba místo "fungovalo dobře" = mohl sem volat a přijímat hovory :idea: Jestli je bloklej na EN opa :tyty:

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: pon úno 24, 2014 6:48 pm
od fpolocek
gegy
A měl jsi na původním FW nějáký Brand?

Re: nefunkční sít na N79

PříspěvekNapsal: pon úno 24, 2014 11:46 pm
od šulda
Měl tam T-mobile. Jinde psal že mu to fungovalo, pak ne, pak zase jo (už po změně PC a s českým FW) a pak zase ne, prostě chaos. Z toho sem usuzoval na HW závadu. Změna PC a přehrání brandu (i zahraničního) na čistej nemá vliv na signál, leda by se někde něco pokadilo, nikdy sem to ale ještě nezažil, což neznamená že se to nemohlo stát. Já tady ten problém ňuchám jinde :lol: