ASCII kód HW tlačítka

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

ASCII kód HW tlačítka

Příspěvekod carlosovo v čtv dub 03, 2014 7:01 pm

Zdravím všechny,
potřeboval bych zjistit ascii kód červeného HW tlačítka na Nokii, konkrétně C5-03. Nikde to na netu nemohu najít. Chtěl bych totiž pomocí aplikace MiniCMD něco spouštět. Poradíte někdo, kde se dají zjistit ascii kódy tlačítek telefonu? :help:
Dík
Carlos
carlosovo
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát kvě 18, 2012 9:55 am
Model telefonu: C5-03

Re: ASCII kód HW tlačítka

Příspěvekod vasikk v sob dub 05, 2014 11:55 am

Tak tohle by měla umět python konzole něbo nějaká python apps. Bohužel si nemohu vzpomenout na název nebo postup....

Až budu doma (to je tam kde je použitelný internet - tady se mi tvůj dotaz načítal několik minut) tak se podívám.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

ASCII kód HW tlačítka

Příspěvekod prokop v sob dub 05, 2014 12:24 pm

Taky zdravím všechny po další velmi dlouhé pauze :hi:
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Na vaše SZ se budu snažit postupně odpovědět, ale bude to trvat ještě dost dlouho. Je jich spousta, a ještě se tu budu vyskytovat nějakou dobu sporadicky, a bohužel už nikdy mi asi okolnosti nedovolí projevovat se tu tak často jako dřív, a jak bych chtěl a měl :( :(. Nicméně by se to mělo zlepšovat. Pro ty opravdu životně důležité záležitosti použijte prosím e-mail.


Protože jak si právě opět potvrzuju, "všechno souvisí se vším",tak to tady splácám "netradičně prokopovsky" :D




Třeba ti pro příště poslouží taková drobná pomůcka, použitelná i v úplně jiných případech - je to víceméně všeobecná věc, a docela se divím, že tě to nenapadlo hned :t . Systém kódů kláves má totiž určitou logickou strukturu, kdy podobné skupiny kláves mají kódy 'vedle sebe'. Například LeftSoftKey a RightSoftKey: 164 a 165, Volume±: 162 a 163, číselné (0-9): od 48 do 57, kurzorové šipky: od 14 do 17... Takže pokud má GreenKey kód 196 (což je, jak jistě víš, napsáno v souboru !:/data/MiniCmd.txt), tak se dá očekávat, že RedKey bude mít kód hned vedle, buď 195 nebo 197. Aby ses tedy netrápil zbytečně dlouho: b) je správná odpověď :wink:. Ale myslím, že zrovna tebe bude zajímat nejen ten konkrétní kód, ale i další věci okolo:

carlosovo píše:Poradíte někdo, kde se dají zjistit ascii kódy tlačítek telefonu?

Jasně že když víme, tak poradíme :D . Obecně se na zjištění skoro všech kódů kláves dá použít jednoduše script keyviewer.py (součást většiny module packů), který určitě měl na mysli vasikk, nebo trochu složitěji aplikace MagicKey či JbakTaskMan (resp. jeho poslední verze 1.4.x, označované jako JbakTaskMan Tools). Většinu toho asi víš, to byla jen odpověď na dotaz tak jak byl položený.
Jenže kód klávesy RedKey je podobně jako Volume nebo PTT oříšek dokonce i pro keyviewer.py a tak trochu i pro FCAčkovu MagicKey - a to jsou myslím nejlepší aplikace pro tyhle účely.

Takže jak na kódy těchto "neposlušných" kláves:
Je-li v telefonu nainstalovaná aplikace MagicKey, tak je to skoro stejně prosté jako pomocí keyvieweru u těch běžných kláves - v jejím pravém okně kliknout na "Add", pak stiskout GreenKey (to je právě pro ty 'neposlušné' klávesy, jinak se to dá vynechat), v zadávacím poli se zobrazí "999", kliknout na požadovanou klávesu, a v zadávacím poli se zobrazí její kód.

Pokud MagicKey nanistalovaná není, a uživatel se nechce zdržovat s jejím hledáním (dosud jí tu nemáme :shock:, ačkoliv jsme si už několikrát s některými kolegy slibovali, že jí uděláme topic :oops: ) a instalací jenom kvůli jednorázovému zjištění kódu klávesy, tak jak už to často bývá, pomůže "pravá ruka symbianistova" (i droidistova, ale v Androidu je to jen opravdu hodně slabý odvárek symbianové verze), a to výše zmíněná neocenitelná (a myslím, že mnohými stále ještě nedoceněná) geniální super-mega-hyper-intergalaxy-hifi-profi-multipurpose aplikace JbakTaskMan :class: Znám dva způsoby, jak na to s její pomocí:
1) První možnost je trochu náročnější, ale lidi co nemají hlavu jen na to, aby jim nepršelo do krku, ani ji dosud nemají dočista vymytou Micro$oftem/Nokií/Applem/Novou/Primou/iDnesem/BListy apod, to určitě zvládnou levou zadní s prstem v nose:
Zazálohovat si soubor !:/Data/JBakTaskMan/JtmTools/main1.ini (popř. ho otevřít v nějakém editoru - jde tu jen o načtení stávající informace), v menu JbakTaskManu zvolit položku 'Nastavení kláves v aplikaci', pak 'Přidat klávesu', stisknout požadovanou klávesu, přiřadit jí nějakou funkci. Potom se podívat , co se změnilo v tom souboru main1.ini. Voilà - dole bude kód té klávesy :idea: . Nakonec v JbakTaskmanu zase to nastavení smazat, nebo vrátit ten zazálohovaný soubor, či uložit ten původní otevřený. Anebo si to nastavení rovnou nechat, třeba se bude k něčemu hodit.
..
2)
carlosovo píše:Nikde to na netu nemohu najít.
Tohle mi vylezlo jako první výsledek hledání Google na dotaz 'Symbian keycode 196', a je tam ten druhý způsob . Proč právě 196 viz výše. A přísahám na holý pupek, že jsem dávno zapomněl, že na SymbianFóru ta informace je, natožpak kdo jí tam ani ne před rokem připsal :D . Sám jsem byl překvapený, že ten topic byl na prvním místě vyhledávání, a že náhled napovídal, že v něm bude přesně to co potřebuju. A co teprve ten šok když jsem si to otevřel, a uviděl kdo že je autorem :lotpot .
No, a protože nejenže (téměř) "všechno souvisí se vším", ale také (téměř) "všechno zlé je k něčemu dobré", tak budu pokračovat:
carlosovo píše:Chtěl bych totiž pomocí aplikace MiniCMD něco spouštět.

Doufám, že se tu pochlubíš výsledkem :wink: . Nejenže mě zajímá (a určitě i přinejmenším další Magory) co naši uživatelé tvoří, ale docela rád bych věděl i co se dá s RedKey vlastně dělat užitečného kromě ukončení hovoru a killnutí nesystémových aplikací s nižší prioritou procesu. Momentálně mě napadá odpojení datových spojení, ale to funguje snad jen na starých dobrých OS 9.1 a 9.2, a možná ani ne na všech
, nebo killnutí aplikace pro účely neuložení jejích dat.

PS: asi bych tomu neříkal zrovna 'ASCII kódy'. To jsem viděl jen párkrát, a myslím, že to není moc dobré označení. Používá se spíš 'keycodes' a 'scancodes', a ještě jedno označení, ale moje vetchá paměť mě právě opět nechala na holičkách :?


\\vasikk:

Přesně to jsem myslel. Jen ty názvy....

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: ASCII kód HW tlačítka

Příspěvekod carlosovo v sob dub 05, 2014 3:30 pm

Zdravím a děkuji MOC za ochotu poradit :!: :!: :!:
Budu se nažit odpovědět na všechny otázky, které v textu „prokopa“ padly.
Nejsem znalec natož borec jako někteří z vás v tomto oboru. Jsem jen uživatel šťoural, který chytá rozumy po fórech. :D
Slovní spojení „ASCII kód“ jsem použil právě z „MiniCmd.txt“ abych přesně vyjádřil co hledám. Je tam totiž napsáno, cituji : „…lze zadat stisk hw klávesy pomocí jejího kódu (v ASCII)“.
A přísahám zas já na holý pupek, že jsem opravdu hledal 3 dny na Google slovní spojení „ascii code“ a „red key nokia“ a bohužel NIC. Až včera jsem našel toto:
http://www.svetmobilne.cz/forum/showthr ... e9755541af
Je tam zajímavá minimálně informace: „Power On (nahoře nad displejem): 196, držený 129“ :shock:
To je ovšem slabý odvárek od rad „prokopa“.

Zkoušel jsem včera i MagicKey_1.0 na mé C5-03. Instalace proběhne OK, ale při spuštění to házelo hlášku, teď nevím přesně – „paměť telefonu je plná, ukončete některé programy“. Nebo tak nějak to bylo. Paměť byla ale dostačující, takže jsem to zas odinstaloval.

A teď k MiniCMD
MiniCMD jsem si oblíbil již před časem. Používám TimeBar na hlášení kolik je hodin a pomocí MiniCMD podsouvám jiné hlášky na týden a jiné na víkend. :-D TimeBar sám o sobě to bohužel neumožňuje. Jenže mrcha TimeBar hlásí čas i když je na telefonu nastaven tichý profil. Musím proto vypínat buď TimeBar a nebo telefon. Už mě to ale vadí a proto to chci řešit.
Na C5-03 totiž (asi jako na mnoho jiných mobilech) při stisknutí RedKey v dom.obrazovce vyskočí volba profilu. A chtěl bych totiž vytvořit dávkový soubor pro MiniCMD aby jednou byl aktivován tichý profil a zároveň vypnut TimeBar a samozřejmě naopak.
Proto ta potřeba kódu RedKey.
:D ANO, kód 196 jsem vykoukal právě v souboru MiniCmd.txt a proto jsem logicky zkoušel i kódy kolem. Jenže 195 ani 197 na dom.obrazovce nezpůsobovalo co jsem očekával, tak proto jsem nabyl dojmu, že kód mám špatný. Možná bude ale cesta trnitější než čekám.
Zkusím dnes večer zužitkovat nové informace a pak písnu výsledek.

Zatím MOC díky :!: :clap
Carlos


Edit:

Wow!! Mám to, co jsem potřeboval.

Zde je kod.:
if e:\sounds\timebar\run\
rmdir e:\sounds\timebar\run\
key -c 197 1000
key -c 127 1000
sleep 1000
key -c 197
kill 0xa0001c0b
note "TimeBar - OFF"
#
else
#
md e:\sounds\timebar\run
key -c 197 1000
key -c 127 1000
sleep 1000
key -c 197
run 0xa0001c0b
note "TimeBar - ON"
#
endif
stop

Malinkato jsem to ve finále pozměnil. Nabídka profilů na dom. obrazovce mě po key 197 nechtěla vyskakovat, takže to řeším dlouhým stisknutím klávesy „#“ a to je přepínání rovnou mezi profilem tichý/obecný. Takže to je přesně ono co jsem potřeboval.

Jééeeenže, teď mám jiný problém. Teď mám 2 soubory „MiniCmd.txt“ ale jak vybírat který chci zrovna spouštět? Jasně, můžu každý TXT nazvat jinak, ale jak při spuštění aplikace CMD zvolit, který TXT se bude zpracovávat?
Jeden TXT soubor je s kódem uvedeným výše pro přepínání profilů a vypínání TimeBaru. Ten bych spouštěl manuálně podle aktuální potřeby. A druhý TXT podsouvá sadu hlášení "týden" nebo "víkend". A jelikož neumím rozpoznat jaký je den v týdnu (abych včas podsunul sadu hlášek), hlídá mě toto aplikace PlanTask, která před víkendem spouští CMD. :D

Jak to teda udělat? Máte někdo nápad?? :help:
Dík za každou radu.
Carlos
Naposledy upravil vasikk dne úte dub 08, 2014 11:50 am, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeno
carlosovo
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát kvě 18, 2012 9:55 am
Model telefonu: C5-03

Re: ASCII kód HW tlačítka

Příspěvekod vasikk v úte dub 08, 2014 11:45 am

Jestli tomu dobře rozumím (dnes po mě nemůžeš chtít abych uvažoval :D ), tak by tvůj problém vyřeší mít v telefonu 2x MiniCmd.
Nebo to chápu špatně?

Jestli píšu z cesty, tak to ignoruj, jestli ne, mohlo by ti pomoci :arrow: Smart Coexist

V diskuzi najdeš i TimeBar verzi 1.70 i s klonem (postnul Sároš) - třeba se ti hodí taky...



:tyty: příště použij Edit :D

Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:hihi, tak tuhle větu píši snad po roce


Edit:

prokop píše:(i droidistova, ale v Androidu je to jen opravdu hodně slabý odvárek symbianové verze), a to výše zmíněná neocenitelná (a myslím, že mnohými stále ještě nedoceněná) geniální super-mega-hyper-intergalaxy-hifi-profi-multipurpose aplikace JbakTaskMan.



Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Velice slušně řečeno :D .
Byla to druhá appka co jsem instaloval (hned po X-Plore).
Bohužel jak píšeš, v porovnání se symbianem je to nic.
Neuspořádaná, nepřehledná aplikace, s minimem toho co známe z Nokií.
Důkaz toho, že symbian má pár aplikací, které mu mohou ostatní platformy závidět.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: ASCII kód HW tlačítka

Příspěvekod carlosovo v čtv dub 10, 2014 5:09 am

Zdravím,
ANO, můj problém by vyřešilo mít v telefonu 2x MiniCMD. Myslím si ale, že by mělo stačit mít jen jednou MiniCMD, a kód (oba MiniCmd.txt) sloučit do jednoho TXT. :clap
Jen nevím, jak pak kód v TXT souboru napsat, aby se vždy provedlo jen to, co potřebuji. Napadá mě myšlenka, že třebas rozlišovat kdy je MiniCMD spuštěno . Např. v 03hod nebudu určitě z vlastní iniciativy spouštět MiniCMD a tudíž by se provedlo podsouvaní sady zvuků pro TimeBar. A když bych přes den manuálně spustil MiniCMD, tak by fungovalo přepnutí profilů + vypínání TimeBaru. To vše jde udělat pomocí „IF“, jenže nedokážu rozpoznat jaký je ČAS či DEN v týdnu abych to mohl větvit! :roll:
Také by problém řešilo, kdyby šel vytvořit „dávkový soubor“. Prostě něco jako je u PC soubor „BAT“ nebo „CMD“. Vytvořil bych 2 takovéhle soubory a sám bych ho pak manuálně spouště (volalo by se tím MiniCMD s patřičným TXT). Samotné MiniCMD zná příkaz „cmd“ na volání TXT souboru. Ale jak to použít?? :?:

Carlos
carlosovo
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát kvě 18, 2012 9:55 am
Model telefonu: C5-03


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron