Změna klávesnice

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

Změna klávesnice

Příspěvekod Semry v čtv srp 21, 2014 11:09 am

Lze dohrát do E90 ruštinu? V servisu to nebylo možné. Popřípadě hledám jinou alternativu jak psát azbukou...
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Flash firmware + čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod libca v čtv srp 21, 2014 5:01 pm

Určitě jde, buď si změň product code na ruský, nebo si pomocí phoenixe stáhni rovnou ruský firmware a nahraj do telefonu. Otázka několika minut ;) . Najdeš tu návody, podle kterých to určitě zvládneš..
Nokia 3200, N70 black+2Gb, N73 black+2Gb,
5700 red+1Gb, N82 silver +2Gb Nokia
Fw: 30.0.019
libca
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 205
Registrován: sob říj 13, 2007 8:58 pm
Bydliště: Opava
Model telefonu: 5800XM, N96

Re: Flash firmware + čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Semry v čtv srp 21, 2014 5:14 pm

No vzhledem k tomu že to nezvládl p. Halíř, se kterým jsem měl vždy nejlepší zkušenost tak se mi do toho nechce moct pouštět.....
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Flash firmware + čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod fpolocek v pát srp 22, 2014 9:09 am

Já to dělal milionkrát a nikdy se mi při tom nic nestalo.Myslím že není důvod k obavám ;) .
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

Re: Flash firmware + čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod Semry v pát srp 22, 2014 2:04 pm

Já to potřebuji tak, abych mohl používat telefon v aj, ru a čj. To asi PC code vyřeší?
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Flash firmware + čeština v telefonu, změna Product code

Příspěvekod vasikk v pát srp 22, 2014 5:16 pm

To je kámen úrazu.
Ruská verze neobsahuje češtinu.....

Napadá mě jen jedna věc.

Jestli si dobře pamatuji, tak do telefonu jde natáhnout jiná jazyková sada pro klávesnici.
V praxi by to mělo vypadat tak, že překopíruješ pár souborů a pak v nastavení zvolíš jiný jazyk.

Stáhneš "ruskou klávesnici" a soubory nahradíš již vestavěný jazyk.
Pak jen v případě potřeby v nastavení telefonu zvolíš jiný jazyk (ten do kterého nahraješ RU) a telefon bude psát rusky.
Snad to popisuji srozumitelně :D

Pro jistotu příklad:
Nahradíš třeba slovenské rozležení znaků za RU, přehodíš telefon na slovenskou klávesnici a telefon bude datlovat rusky.

Ale budu muset hodně pátrat abych našel kde co a jak :D

Ps:
Flash zvládne opravdu každý průměrný člověk co umí číst a nebo koukat na obrázky :D
Je to opravdu jen připojení telefonu k PC, překopírovaní souborů pro flash na správné místo a pár kliků v programu. Dělal jsem jich desítky a pouze 2 se pos..... :D
Jednou mojí vinou když jsem se "pokoušel" omylem do X6 nacpat starší FW :lol a jednou to bylo zrádnou E52kou. Ale oba kousky jsem rozběhl. A ze zkušenosti vím, že E90 se flashuje krásně.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Změna klávesnice

Příspěvekod libca v pát srp 22, 2014 7:02 pm

Případně si stáhnout jednotlivé jazykové balíčky a přidat si je k nějakému upravenému firmwaru cfw. Tuším, že když jsem nahrával cfw do 808, tak jsem si mohl stáhnout různé jazykové sady a přidat si je i bez ohledu na product code. Jen si nejsem jistý, jestli to funguje, vybral jsem klasické cz, sk a en. Ale zkus mrknout na dailymobile na cfw pro E90, třeba najdeš odpověď. ;)
Nokia 3200, N70 black+2Gb, N73 black+2Gb,
5700 red+1Gb, N82 silver +2Gb Nokia
Fw: 30.0.019
libca
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 205
Registrován: sob říj 13, 2007 8:58 pm
Bydliště: Opava
Model telefonu: 5800XM, N96

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod vasikk v pát srp 22, 2014 7:08 pm

Problém je, že S60v3 nemají cfw v lásce....

A stejně by ho čekal flash.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod vasikk v ned zář 14, 2014 2:44 pm

Pánové.....

Klik
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Změna klávesnice

Příspěvekod Semry v stř lis 12, 2014 10:36 pm

Děkuji za tip, bohužel se mi to nedaří spustit, aplikace jen problikne. Dělám někde chybu?
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod šulda v stř lis 12, 2014 11:11 pm

Python :idea:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod Semry v čtv lis 13, 2014 2:25 pm

Ten jsem samozřejmě nainstaloval, nějaký pack odsud.
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod šulda v čtv lis 13, 2014 7:32 pm

Semry píše:nějaký pack odsud.

Sem nějakej nemocnej pane doktore :roll: Co je nějaký a na jakou paměť?
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod Semry v úte lis 18, 2014 10:33 am

Omlouvám se není radno to řešit ve spěchu. Nainstaloval jsem toto:

Python plus V, vše v jednom od Sároše (2.3.2010)

Jediné co se stalo, je že přestala fungovat opera mini - reinstall vyřešil a v whats upu to komplet rozhodilo klávesnici, že se nedalo nic napsat.... SMS korektně. Něco dělám špatně, asi se k té azbuce bez flashe nedopracuju....
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod vasikk v úte lis 18, 2014 5:57 pm

zkus poslední verzi Pythonu
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod Semry v sob bře 14, 2015 9:16 pm

Vyřešil jsem problém náhodou. Zakoupil jsem Nokia SU-8W a aplikace v telefonu umožnuje ruské rozložení kláves, stačilo koupit popisky a E90 píše azbukou na požádání....

BTW: Česky to ale plně neumí... škoda... velká!
Přílohy
14032015078 (480x360).jpg
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod fpolocek v pon bře 16, 2015 7:25 pm

Nevypadá vůbec špatně.Nebo takového bych bral i pro svého Droida :) .
Takže vyřešeno?
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod Semry v pon bře 16, 2015 9:37 pm

Přesně tak vyřešeno. S droidem je prý klávesnice kompatibilní, jestli umí ruské rozložení nevím.

BTW: Ještě k té klávesnici - zase s odstupem času obdivuji technickou a ergonomickou promyšlenost Nokie, protiskluzové podložky, stojánek, systém zavírání, design. Prostě technický um. To se o dnešních plackách nedá tvrdit...

BTW2: V dobách kdy jsem měl N-gage tak se mi všichni smáli jak telefonuju se sloním uchem, dnes má každej u ucha placku a nikomu to nevadí. Přitom koncept komunikátoru byl tak dokonalý....
nemám rád dotykové displaye
Uživatelský avatar
Semry
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 51
Registrován: sob dub 21, 2012 12:36 pm
Bydliště: Praha - Vinohrady /// Vysočina
Model telefonu: E90 3600mAh Mug. + 16Gb + LD4W

Re: Změna klávesnice

Příspěvekod fpolocek v úte bře 17, 2015 6:32 pm

No bohužel, dneska jsou v módě 5ti palcové placky, zítra to bude dvojnásob a pozítří...
Já osobně mám rád menší telefony, ale dneska se dáváj na 4,7 palcové telefony nálepka mini.Čím budeme volat za deset let? 30ti palcovým monitorem?!
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron