problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod sedon v ned říj 19, 2014 4:15 pm

Zdravím.

Abych to vysvětlil, potřeboval jsem přeinstalovat FW na mobilu, protožře mi přišlo, že už dost blbl.
Ke své hlouposti jsem nainstaloval RM-745 Nokia C5-00 5MP v101.3, protože jsem žil v domění, že bude lepší. originálně tam ale patří v71.003. :!:

Celý popis originálu zde:
:arrow: C5-00 RM-745 Country Variant Czech Republic CZ ALL BLACK V1
Product Code : 059K3W5
Software Version : 071.003

zdroje souborů zde http://nokiafirm.com/files-137017.html anebo zde http://www.mrcrab.net/nokia/Nokia_C5-00 ... ype=RM-745 (ano, toto url neodkazuje přímo na FW)

Instalace proběhla pomocí aplikace Phoenix Service Software 2012.24.000.48366 zcela OK.

Mobil normálně nastartoval.

Avšak chová se divně. Podivně funguje ověřování internetovejch certifikátů, ptá se stále dokola nebo blokuje, nefunguje vyhledávání pozice v Ovi mapaách, nefunguje OVI store (ani po jeho update).
To už jsem zjistil, že tam patří úplně jiná verze.

Nic méně nejsem schopen downgradeovat.

Phoenix vypisuje buď chybu podpisu anebo odmítá zdrojové soubory FW vůbec připustit.

screenshoty zde:
https://i.nyx.cz/files/00/00/12/69/1269 ... sign01.png
https://i.nyx.cz/files/00/00/12/69/1269 ... sign02.png

https://i.nyx.cz/files/00/00/12/69/1269 ... me=s03.png
(chyba se vypisuje po té, co vybírám daný balíček FW do Phoenixe - mobil je už připojen)

Toto bylo zkoušeno s původníém FW, ale i jinými.

Phoenix jsem zkoušel reinstalovat. Vůbec nevím, co s tím.
Vždy jsem stáhl všechny soubory, co byly k danému FW poskytovány, z výše uvedených odkazů.

Nutno dodat, že mobil má vydělanej audio zesilovač, ale to bych jako problém asi neviděl. :)

Můžete mi někdo helpnout? Díky.
sedon
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned kvě 05, 2013 11:03 am
Model telefonu: Nokia C5-00.2 5MP

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod fpolocek v pon říj 20, 2014 6:36 am

No,v symbianu se už moc nevyznám ale zkoušel jsi už nokia software updater?
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod sedon v pon říj 20, 2014 1:18 pm

To tě ale dovede na klasickej Nokia Suite. Protože S60.

Btw přes něj to taky nejde, páč detekuje tu chybnou verzi a instaluje zase ji.
sedon
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned kvě 05, 2013 11:03 am
Model telefonu: Nokia C5-00.2 5MP

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod sedon v pon říj 20, 2014 1:29 pm

Neexistuje ještě jinej program, než Phoenix?
sedon
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned kvě 05, 2013 11:03 am
Model telefonu: Nokia C5-00.2 5MP

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod fpolocek v úte říj 21, 2014 1:32 pm

Nevím,já už symbian poměrně dlouho aktivně nepoužívám.
Zkus počkat na vasikka.
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod šulda v úte říj 28, 2014 12:03 am

Nokia Care Suite ale to je buřt. Ten Phoenix tě nepustí právě kvůli downgrade :idea:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod sedon v stř říj 29, 2014 6:11 pm

Zkoušel jsem i vyšší verzi a zase to nešlo. Stejný chyby.

Já už jsem si na to zvykl,vlastně to funguje docela OK. Ovistore nepotřebuju.

Vadí mi, že nefunugje navigace. Neumí to najít polohu. Tak třeba by stačilo vyřešit tento kix:)
sedon
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned kvě 05, 2013 11:03 am
Model telefonu: Nokia C5-00.2 5MP

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod fpolocek v stř říj 29, 2014 9:26 pm

A to ti nefunguje GPS nebo je to problém jen jedné aplikace?
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod sedon v stř říj 29, 2014 10:52 pm

Nefunguje GPS, ale před tím updatem jela OK.
sedon
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned kvě 05, 2013 11:03 am
Model telefonu: Nokia C5-00.2 5MP

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod vasikk v pát říj 31, 2014 7:58 am

Definuj slovo nefunguje.
Hlášení o chybě? Chování? V jaké navigaci nenajde signál,....?
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod sedon v úte lis 04, 2014 2:36 pm

Bez chybových hlášek. Ovi mapy hledání polohy bez výsledku a bez chybových hlášek. Facebook oznáméní polohy taktéž bez výsledku. Před tím updatem ale jela ok. Nastevené je všechno ok.
Ovi maqpy jsem dřív používal úplně bežně pro navigaci a fungovaly bezvadně.
sedon
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned kvě 05, 2013 11:03 am
Model telefonu: Nokia C5-00.2 5MP

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod vasikk v úte lis 04, 2014 6:15 pm

Jen pro jistotu....

Používáš AGPS?
Aplikace → Umístění → Poloha → Metody určování polohy → zaškrtnout Asistované GPS

Zkoušel si změnit server pro určování polohy?
Stejné nastavení jako u AGPS jen hledej SEVER URČOVÁNÍ POLOHY.
Až najdeš, tak přepiš supl.nokia.com na supl.google.com.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: problém s aplikací Phoenix - C5 00.2

Příspěvekod fpolocek v úte lis 04, 2014 10:16 pm

A doporučoval bych se vybavit zahradní židlí, dobrou knihou, trpělivostí a čekat do čtyřiceti minut.Nepomůže li, hlas.
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron