Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod nikabb v čtv úno 19, 2015 8:04 pm

Zdravím, byla sem donucena opět vytáhnout N73 a zjistila sem, že mi nefunguje tlačítko MENU (to nad tužkou) na klávesnici. :cry: Je to mechanická závada o tom není pochyb, ale jak se do hlavního menu jinak dostanu ? Je to technicky možné ? Např. pomocí nějaké utility či jiné klávesy ? Budu vděčná za vaši pomoc a rady. Díky moc
Uživatelský avatar
nikabb
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv pro 10, 2009 1:55 am
Model telefonu: Nokia N73,2GB,V4.0839.42.0.1

Re: Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod vasikk v úte úno 24, 2015 11:00 am

Přemapovat klávesy lze, zkus třeba viewtopic.php?f=23&t=9517
Nastavil bych pod NULU třeba JBak Taskmana, ten ti dovolí vlézt si do MENU.
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod nikabb v úte úno 24, 2015 6:32 pm

Njn, ale to musím mít hacknutý tel. :oops: což nemám a ani to kvůli tlačítku nebudu dělat. Ale když to půjde také pomocí JBak Taskmana, tak mi stačí sehnat jen signed verzi bez nutnosti certifikace. Je to tak ? díky
Uživatelský avatar
nikabb
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv pro 10, 2009 1:55 am
Model telefonu: Nokia N73,2GB,V4.0839.42.0.1

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod prokop v úte úno 24, 2015 9:18 pm

Ahoj, niko. Rád tě tu po dlooouuuhéé době zas vidím :wink:

Signed JbakTaskMan existuje jen jeden - v1.00. Přemapování kláves ale umějí jen poslední dvě verze - 1.40 a 1.41.

Jinak co je naprostý základ jakéhokoliv symbianového telefonu, už tady i jinde bylo napsané mockrát:
  1. Správce souborů (ideálně X-plore, popř. ActiveFile nebo Y-Browser)
  2. Hack
  3. JbakTaskMan

Takže možná řešení bych viděl ve tvé situaci asi jen tři:
  • Najít signed verzi nějaké aplikace na přemapování kláves.
  • Telefon hacknout a nainstalovat unsigned přemapovávačku (což je IMO ideální SW řešení, a nejlépe toho MustHaveHyperGigaMulti JbakTaskMana v1.41, ale v téhle chvíli si nejsem jistý, jestli to vůbec s nefunkční klávesou Menu půjde :? Naštěstí ale na N73 platí prakticky všechny druhy hacků. To by v tom byl čert, aby se nenašel aspoň jeden, který by tu klávesu nepotřeboval )
  • Opravit telefon - předpokládám, že by mělo stačit vyměnit flex kabel .



Mimochodem, uvědomuješ si vůbec, co je tohle za blábol? :D :D :D
nikabb píše:a ani to kvůli tlačítku nebudu dělat






vasikku, směr je sice docela dobrý, ale možná si neuvědomuješ, že tu nejde jen o přístup do jakéhosi zasr. NokiaHardCoreMenu® zmetku, ale o funkci tlačítka Menu :wink: Takže stačí přemapovat rovnou tu klávesu Menu, a to přímo v JbakTaskManovi, bez instalace další zbytečné aplikace :wink:
Podle mě je v N73 (ME) nejzbytečnější klávesou ta multimediální, a navíc je na příhodném místě - zejména pro leváky. Tudíž pokud jde o N73 ME verzi, a nikabb by byla navíc levačka, tak by to byla IMHO trefa přímo do černého.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod nikabb v úte úno 24, 2015 11:21 pm

Ahojky konečně někdo známej :tyty:
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Máš pravdu, dlouho sem zde nebyla a docela mě překvapilo, že zde zůstal někdo z původní sestavy týmu (jen žertuji).

Avšak Prokope nemohu souhlasit s tím, že by tvé řešení bylo snažší než jaké mi radil předchůdce....
Ze základu splňuji první podmínku (X-plore) se mi povedlo nainstalovat. Sice to je nějaká neregistrovaná verze, ale zobrazení skrytých a systémových složek tam funguje.

Doporučíš mi k tomu hacku nějakou konkrétní verzi a postup pro N73 v4.0747.31.0.1 ?

P.S.: musím se přiznat, že mi vlastně nefungují 3 klávesy :D (levé menu, tužka a hvězdička) a ve flex kabelu chyba není. Problém je v části domesheet (A1).
Uživatelský avatar
nikabb
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv pro 10, 2009 1:55 am
Model telefonu: Nokia N73,2GB,V4.0839.42.0.1

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod prokop v stř úno 25, 2015 2:15 am

nikabb píše:Avšak Prokope nemohu souhlasit s tím, že by tvé řešení bylo snažší než jaké mi radil předchůdce....

no, jednodušší je to především v tom, že budeš mít jen jednu, zato geniální multifunkční aplikaci, která nahradí spousty jiných aplikací. Místo dvou, resp. tří (ale Python je IMO 4. základní aplikace, která bý neměla v žádném chytrém telefonu chybět)

nikabb píše:Sice to je nějaká neregistrovaná verze

X-plore (v1.60) už je naštěstí dávno zcela zdarma i bez toho pro někoho otravného shareware 3vteřinového odpočtu.

nikabb píše:Doporučíš mi k tomu hacku nějakou konkrétní verzi a postup pro N73?

No jistě, že jsi to ty... :D Ale prosím počkej, jsem teď tak trochu vedle sebe. A dřív jsem většinu hacků sice znal skoro zpaměti, ale to už je taky pár let zpátky... :? Teď si to musím znova oživovat a asi každý postup osobně vyzkoušet. Zatím se mi to jeví tak, že by to mělo jít přes QuickHackKit, až na poslední bod - instalaci souboru 0000001, ale to by mělo jít snadno - prostě standardně ručně.
Můj nehoblíbenější (protože nejčistší) hack přes HelloCarbide nepůjde, tam je klávesa Menu nutná.
Přes HelloOX by to byla hračka na dvě doby, ale záleží na tom, jestli máš pro svůj telefon OPDA certifikát - máš?
To by bylo pro dnešek všechno. Jestli se k tomu budu mít šanci dostat, tak zítra budu pokračovat. Zatím ale dej určitě vědět, jestli máš ten OPDA certifikát, ať se s tím neplácám zbytečně.

nikabb píše:musím se přiznat, že mi vlastně nefungují 3 klávesy (levé menu, tužka a hvězdička).

No, páráda... Ale přiznání je prý polehčující okolnost :D
nikabb píše:a ve flex kabelu chyba není. Problém je v části domesheet (A1)

To bych asi zas tak jistě netvrdil :t Pokud mě paměť neklame, tak domesheet je označení pro klávesnici. A podle mě to A1 označuje první sektor klávesnice, čemuž ostatně nasvědčuje i to, že se jedná právě o tyhle 3 klávesy v prvním levém bloku pod sebou. No a nevím sice odkud je ten tvůj výstup "domesheet (A1)" (servisní diagnostika? :think: ), ale klidně to může ukazovat na to, že je poškozený právě ten jeden kablík co vede k tomu prvnímu bloku. Takže na diagnostice ten blok nedává odezvu, tudíž to diagnostika vyhodnotí jako "domesheet A1 problem", bo ten kabel nevidí, jen ví, že jím neprojde signál, takže usuzuje, že problém je "tam někde s A1". Anebo jsem taky klidně právě mohl plácnout kolosální kravinu :D . Ale spíš ne, nebo aspoň ne moc velkou - na mojí první E71 jsem si poničil taky dva kablíky ve flexu, a nešlo mi podsvícení horního bloku kláves, a blbě reagoval D-pad.

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod prokop v stř úno 25, 2015 10:15 am

:oops: pardon, celé jsem to pomotal :oops: pletl jsem si po větší část toho psaní klávesy LeftSoftKey a Menu :oops: (záměrně needituju, ať je moje blbost pěkně vidět)

Takže stačí když telefon hackneš třeba přes ten QuickHackKit nebo HelloCarbide, nainstaluješ JbakTaskMana 1.41, a v něm v položce 'Nastavení - Globální klávesy' přemapuješ ty klávesy na jiné.

Jenže to má malý háček. Ty poslední dvě verze už jsou shareware, takže po 5denním trialu některé speciální položky přestanou fungovat. Mj. právě i to přemapování. A protože geniální ujo Bakunin jaksi nepremává (možná díky zasr. vývozcům demokracie :evil: ), tak by asi bylo těžké, ne-li nemožné koupit licenční klíč. Ukradenou verzi tu sice nemáme a myslím že nikdy mít nebudeme, ale na netu se dá najít - nejčastěji pod názvem 'jbaktools hack 1.41'. Češtinu tu ovšem máme, pokud by ti nevyhovovala EN nebo RU.

Ještě jednou se omlouvám za to zmatení :oops: Pánbůh a vasikk ale vědí, že se mám na co vymluvit :D

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod nikabb v stř úno 25, 2015 8:13 pm

Tak certifikát už dlouho nemám, dřív když to bylo ještě zadarmo sem měla z nějakýho shoizu webu či jak se to jmenovalo :D Teď jásám, když se mi povede něco nainstalovat bez něj.....

Na ten hack se podívám až nějak o víkend.
Mimo téma → Zobrazit
Mimo téma:Přes týden sem od nevidím do nevidím v práci a pak musím ještě spravovat pár webů.... takže času taky moc není.

Horší bude, ale jestli půjde nainstalovat ten Jbak taskman i bez toho certifikátu.

Nemusíš se omlouvat i ten nejmoudřejší se někdy splete ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
nikabb
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv pro 10, 2009 1:55 am
Model telefonu: Nokia N73,2GB,V4.0839.42.0.1

Nefunkční tlačítko menu N73 - lze to obejít ?

Příspěvekod prokop v čtv úno 26, 2015 5:31 am

Shoizu je tuším subdoména pro OPDA certifikáty. Nebo jiná národní doména (.hk/.cn) nebo tak něco. A na OPDA i na Allnokia by ty jednou už vytvořené certifikáty stále měly být. Allnokia byla s OPDA propojená, takže certifikát vytvořený na OPDA se dal stáhnout z Allnokia a obráceně. Proto jsem napsal to "máš?" (pod tím je link na Allnokia, a když tam zadáš IMEI, tak by ti to mohlo vyhodit link na tvůj certifikát, schválně to prosím tě zkus, docela by mě to zajímalo, ale nemám tu ssebou staré telefony pro které jsem tam nechal certifikáty generovat ).
Ale to je už dávno jedno, certifikát nepotřebuješ. Šlo mi o to, že jsem hledal možnost, jak bys to zvládla s nefunkční klávesou Menu (kterou jsem si přitom spletl s levou soft :oops: ), a v té chvíli jsem to viděl na HelloOX - a ten je potřeba ocertifikovat. Jenže N73 a vůbec všechny telefony se Symbianem OS 9.1 jsou na hack nejvděčnější. Platí na ně všechny metody (kromě té úplně první přes Python, kterou už ve veřejné části nemáme, ale na některé OS 9.0 a 9.1 telefony s prvními firmwary platí i tahle) - takže i ty, které nevyžadují hackovací aplikaci podepsanou OPDA certifikátem. Mrkni do Hackovacího rozcestníku ;) V zásadě je jedno, čím ten hack uděláš, ale já nesnáším zbytečné zasírání, tak bych zvolil starý dobrý HelloCarbide hack. Nebo tu poslední metodu přes čínský SafeManager (ale ten nemám rád, protože deaktivuje autostarty). Oba jsou relativně složité, ale určitě ne pro někoho jako jsi ty ;)

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron