Všechny Tipy & Triky na jednom místě

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

Příspěvekod Frank Mc Grimes v ned čer 01, 2008 4:13 pm

Porad me nejde zmenit zvuk na SMS mam hudbu nakopirovanou tam kde mam byt a kdyz dam zmenit tak se nic nestane.
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod Dr. Nebolí to v ned čer 01, 2008 4:34 pm

1. Co je to za formát zvuku?
2. Dej ho na C:data/sound/ a je jedno jestli simple nebo digital, nebo jak to tam je. Nebo na E:soudn/ opět to samý.
3. Pak vlez do profilů, zvuk sms a listuj tím seznamem, mezi těmi originálními Nokiáckými tam bude i ten, co jsi si dal do tý složky :wink:
R.I.P. Symbian (1998-2012)

R.I.P. BB10 (2013-2016)

Děkujeme všem, poslední ať zhasne. Až bude na trhu opět kvalitní mobilní OS, vzbuďte mě. A až se ho někdo bude zase soustavně snažit zabít, zastavte ho dřív, než to dodělá!
Uživatelský avatar
Dr. Nebolí to
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 4452
Registrován: úte dub 10, 2007 5:28 pm
Bydliště: Pardubice
Model telefonu: BB KeyOne, BB Q5, Nokia E71

Příspěvekod Frank Mc Grimes v ned čer 01, 2008 5:32 pm

1) Format mp3
2) mam to nakopirovane uplne vsude tzn. v simple i v digital
3) Kdyz dam profili kliknu na profil upravit najdu si Ton oznameni zpravy je tam nastaven T- mobile SMS ton a dam volby pak upravit a nic se nedeje a to muzu delat do nekonecna
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod prokop v pon čer 02, 2008 3:05 pm

Asi to bude to samé ale píšeš že dáš Volby --> upravit. Když klikneš joystickem tak se ti ta nabídka se zvuky taky neotevře? (třeba zlobí levá softkey? )

Jediné co mě jinak napadá je že by to bylo customizací od T-Mobilu (když píšeš že tam máš zvuk od T-Mobilu tak asi bude brandovaný pro T-Mobile ). On je v tomhle T-Mobile docela prase ale o až takovéhle customizaci jsem ještě neslyšel :roll: .

Pak by ti asi nezbývalo nic jiného než telefon decustomizovat přehráním firmware (viz téma "flash firmware" )

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Frank Mc Grimes v sob čer 07, 2008 1:29 pm

Ano neotevre se my nic. A telefon je kupovany od T-Mobile ale potreboval bych podrobny navod jak to mam udelat ten telefon nemam ani mesic.

A verzi FW mam:

V 3.0704.1.0.1
19-01-2007
RM-133
© Nokia N73 (71.01)
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod cyrusc2 v sob čer 07, 2008 2:03 pm

Já mám foun taky od T-Mobile, ale nic takovýho mi to nědělá....takže tím to nebude.
Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 3100 -> Philips 755 -> Nokia 6230 -> Sony Ericson K700i -> Nokia 6300 -> Nokia N73 (4.0748.2.8.5)
cyrusc2
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 16
Registrován: stř kvě 21, 2008 12:55 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod prokop v sob čer 07, 2008 2:04 pm

Sice nevím co všechno si mám představit pod pojmem jak to mam udelat :D ale možná myslíš flash firmware a v tom případě:

prokop píše:decustomizovat přehráním firmware (viz téma "flash firmware" )


četl jsi to tam vůbec :?: . Lepší návod ti asi nikdo sepisovat nebude...

PS: když už máš problém s gramatikou tak piš aspoň s diakritikou (neber si to osobně, ale posty bez diakritiky a s chybami se někdy těžko luští).

EDIT: cyrusc2:
tenhle tvůj firmware vydal T-Mobile? Nemám čas to zjišťovat ale jestli ano tak máš samozřejmě pravdu a chyba bude jinde.
V tom případě bych doporučoval formátovat (nebo ten flash firmware...)

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod šulda v sob čer 07, 2008 3:11 pm

prokop píše:Asi to bude to samé ale píšeš že dáš Volby --> upravit. Když klikneš joystickem tak se ti ta nabídka se zvuky taky neotevře? (třeba zlobí levá softkey?

Frank Mc Grimes: Na toto si neodpověděl?
Mám taky tel. od TM (už dávno samozřejmě díky změně PC čistej FW) ale tohle mi to nedělalo (ani jiným jak sem si přečetl) tak tou customizací to nebude. Tak zkus flash FW. TM-CZ má nejnovější v. 4.0748.2.8.5 nebo můžeš po změně PC nahrát čistej, to už záleží na tobě :wink:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Příspěvekod Frank Mc Grimes v ned čer 08, 2008 12:11 am

No jestli myslis ze my nefunguje softeky tak to ne je v poradku. Skusim jeste ten FW jinak uz na to kaslu proste to asi nepujde.
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod šulda v ned čer 08, 2008 7:19 am

Frank Mc Grimes: Jestli ti ta změna FW pomůže tak prosím napiš ať víme co a jak :wink:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Příspěvekod matho v ned čer 08, 2008 7:39 am

N82 - 8GB micro SDHC
samozrejme hacknuta
matho
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 203
Registrován: pon říj 29, 2007 10:14 am

Příspěvekod prokop v ned čer 08, 2008 9:50 am

matho:
díky, až bude chvilka času tak to doplním

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Frank Mc Grimes v pon čer 09, 2008 11:47 am

Takže změna FW opět nepomohla a ton SMS nejde změnit zase se my neotevře nabídka se zvuky. Nakopíroval jsem to tam kde to má být a pořád nic takže já už to nechám být tak jak to je a prostě se smířim s tím že mě to nepůjde.
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod šulda v pon čer 09, 2008 1:53 pm

Frank Mc Grimes: A jakej FW jsi nahrál, brand nebo čistej?
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Příspěvekod Frank Mc Grimes v pon čer 09, 2008 2:07 pm

Nevím, asi čistej. Stáhl jsem si tenhle http://europe.nokia.com/A4176089 podle návodu http://forum.n73.eu/viewtopic.php?t=2907 a ted mám verzi V 4.0748.2.8.5
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod šulda v pon čer 09, 2008 2:27 pm

Frank Mc Grimes: No to je zase TM, máš ho na PC 0541420? Bejt tebou tak bych si tam dal čistej na PC 0529780 ale to záleží na tobě :wink: Musel by si ten PC změnit.
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Příspěvekod Frank Mc Grimes v pon čer 09, 2008 7:43 pm

Nechápu? To si mam kvůli tomu pořizovat novej PC ?

//prokop/:

odstraněna zbytečná citace posledního příspěvku, přečti si pravidla prosím.
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod prokop v pon čer 09, 2008 7:53 pm

:lol , to už tu dlouho nebylo....

Děláš si legraci nebo jsi ten návod nečetl?
( PC = Product Code)

přečti si taky pravidla vkládání příspěvků...

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod Frank Mc Grimes v pon čer 09, 2008 7:59 pm

No jo každý jednou začínal že?
N73 + 1GB
Frank Mc Grimes
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned čer 01, 2008 3:46 pm

Příspěvekod .:Generic:. v pon čer 09, 2008 8:05 pm

každý jednou začínal, ale taky si většina přečetla odkaz z aktivačního e-mailu :wink:
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Historie prohlížení stránek ve vestavěném browseru

Příspěvekod pelcano v stř čer 11, 2008 9:10 am

Zdravim,
potřeboval bych zjistit historii prohlížených stránek pomocí vestavěného browseru. Mám N73 OS Symbian 3rd... případně jestli někdo nevíte, kde by mohli být uložená data o historii...

Moc to potřebuju zjistit - problém s vyúčtováním!

Díky!!
pelcano
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř čer 11, 2008 8:59 am

Příspěvekod matho v stř čer 11, 2008 9:21 am

ked uz som to nafotil..

navod ako zobrazit nepodporovane prilohy vstavaneho mail klienta
(potrebny pristup do private)
ObrázekObrázekObrázek

a dalsi
ako ulozit rar subor so vstavaneho web browsera

nutne pouzit coreplayer - Menu/Tools/Preferences , lava klavesa "select page key" - "file associations", vybrat "asf media files" OK, exit

najst subor C:/Data/coreplayer.ext
pomocou x-plore editovat tak ze slovo "asf" nahradit na "rar" (bez uvodzoviek)
Obrázek
N82 - 8GB micro SDHC
samozrejme hacknuta
matho
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 203
Registrován: pon říj 29, 2007 10:14 am

Příspěvekod Sir Sprice v sob čer 14, 2008 7:11 pm

Hele lidi, teď mě naapdlo - trojhmat a "Obnovit původní nastavení telefonu" je to samé, že?
Jsi tu nový/á? Něco hledáš? A pravidla už znáš? .. tak to respektuj a můžeš být nakonec odměněn ;-)
Uživatelský avatar
Sir Sprice
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 404
Registrován: pon úno 11, 2008 11:53 pm
Bydliště: HTC Touch Diamond

Příspěvekod .:Generic:. v sob čer 14, 2008 7:14 pm

jo trojhmat a obnovit původní (tovární) nastavení je v podstatě to samé, akorát trojhmat je efektivnější myslím :wink:
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Příspěvekod Sir Sprice v sob čer 14, 2008 7:16 pm

taky bych řekl..
Jsi tu nový/á? Něco hledáš? A pravidla už znáš? .. tak to respektuj a můžeš být nakonec odměněn ;-)
Uživatelský avatar
Sir Sprice
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 404
Registrován: pon úno 11, 2008 11:53 pm
Bydliště: HTC Touch Diamond

Příspěvekod prokop v ned čer 15, 2008 4:34 am

Ale Howb is Woctem...

Obnova továrního nastavení je něco jiného.
Zkusil jsem to jen a si 2x ale pokud se dobře pamatuju tak to jen nastavuje původní tovární, zvuky, hlasitosti, profily + schéma, do APR dá originální aplikace, displej nastaví na původní hodnoty, zruší přesměrování a blokování hovorů atd... Ale C:/ nesmaže.
Btw - 1. bod prvního postu tady v topicu :wink:, jsem si jistej že to tam bude :D, ani se nebudu dívat.


.:Generic:.

asi máš na mysli rozdíl mezi formátováním kódem a trojhmatem.
Formát kódem mi třeba jednou nechal předchozí název Bluetooth, jindy mi nechal v paměti kontakty a když jsem je importoval ze zálohy tak mi proházel u polovičky z nich jména s číslama :twisted: (Maxíkovi se to stalo taky dvakrát), někdy zase zůstaly položky v /private a když jsem instaloval znova třeba SmartMovie (nebo Jukebox) tak na mě vybafla hláška že je aplikace už nainstalovaná a pak "chyba aktualizace".

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod .:Generic:. v ned čer 15, 2008 8:21 am

to prokop: jo myslel jsem to jako rozdíl mezi *#7370# a trojhmatem :oops: :wink:
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Příspěvekod Potkan007 v sob čer 28, 2008 6:03 pm

Mám pro vás nový trik dva v jednom... teda alespoň to tak zatim vypadá. V pohot. režimu napíšu hvězdičku, dlouze podržím menu a otevře se Handy Taskman. Céčkem zavřu "Telefon" a co se stane? RESTART! A navíc- už 3* po sobě jsem dal rekord v RAM. Vždy mívám po startu kolem 92-93MB a teď mám vždy přes 95 :D
iPhone 7 32 GB + Nokia N900 (+ asi 20 dalších starších, třeba E66, E71, dvě Lumie)
Pravidla fóra||Maemo fórum||Taktování||Instalace a odinstalace
Obrázek
Uživatelský avatar
Potkan007
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2274
Registrován: stř srp 08, 2007 7:18 am
Bydliště: /home/user/MyDocs
Model telefonu: Lumia 735, Lumia 520

Příspěvekod matho v sob čer 28, 2008 6:39 pm

U mna nist, to nebude asi vseobecne
N82 - 8GB micro SDHC
samozrejme hacknuta
matho
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 203
Registrován: pon říj 29, 2007 10:14 am

Příspěvekod lukas26 v sob čer 28, 2008 7:30 pm

Potkan: mně to nefunguje...takže asi nějaká haluz u tebe :)
Uživatelský avatar
lukas26
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1381
Registrován: úte led 02, 2007 1:47 am
Bydliště: Zlín
Model telefonu: iPhone 4S 16GB

PředchozíDalší

Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron