SmartComGPS [10.8.2011] (S60v3/5, S^3 Anna)

aneb kačering. Aplikace, návody, soutěže...

Mapy

Příspěvekod silent11 v čtv zář 18, 2008 6:18 pm

Vdaka Novalu, za ochotu ale tento autoatlas mam, skôr som mal na mysli mapu ktora by bola vhodna na hladanie pokladov alebo cyklo mapy... - alebo nevies poradit nejaky system ako dosiahnut taku presnosť aby to bolo ucinne.

Prispevky o hendy geochecking a biely vlk som cital a poznam aj pravidla no aj tak prosim o radu a pochopenie.
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Mapy

Příspěvekod silent11 v čtv zář 25, 2008 11:30 am

Ok - tak som to konecne dotahal :lol: . Kipki, prosim ťa - po rozbaleni je to v koncovke OZfx3. teda je mi jasne ze to musim previesť na obrazok a nasledne na Ogf2. S tým Ogf2 by problém nebol ale nedá sa mi to previesť z toho prého formátu do obrázku. Predpokladám že budem potrebovať Oziexplorer ale nikde neviem nájsť vyliečenú verziu a tri verzia robi všetko možne len nie prevod do obrazku. Nemohol by si nejaky živý link na Oziho? pripadne c***k a nejaky strucní navod ako previest tie mapy. Ďakujem ti :lol:
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Příspěvekod HJD v čtv zář 25, 2008 12:04 pm

Ahoj.
Na prevod z ozf na ogf pouzij tento program:
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/783951/ogf2tool-setup.rar
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

Příspěvekod silent11 v čtv zář 25, 2008 11:28 pm

No vdaka HJD ale tento program mam. No myslim ze sluzi iba na prevedenie obrazku (bmp, jpg) na podporovany format smartcomu -teda OGF2. Ale ja potrebujem z OZFX3 urobiť obrázok, resp. OGF2. No neviem ale OGF2tool mi subory :arrow: *.ozfx3 nezobrazil.

Ale aj tak dík za pomoc :D
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Příspěvekod HJD v pát zář 26, 2008 6:10 am

Funguje to i pro soubory ozf2. Nevim, jaky je rozdil mezi ozf2 a ozfx3. Nezkousel jsi tu koncovku zmenit?
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

Příspěvekod silent11 v pát zář 26, 2008 9:04 am

Skusal - najde ich ale ked nan kliknem tak sposobi windowsu aj OGF2tool chybu ze uz musim dat len ukoncit ulohu a windows vyhodi to okno zo sposobenou chybou a otázkov ci to chcem odoslat do Microsoftu
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Příspěvekod HJD v pát zář 26, 2008 9:34 am

Tak zkus tohle:
Kód: Vybrat vše
http://www.terraperfecta.com/files/demapper.zip

To by melo prevest OZFX3 na obrazek PNG a ten pak muzes zpracovat v OGF2tool.
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

Prevod

Příspěvekod silent11 v pát zář 26, 2008 11:49 am

No ano toto mi to previedlo do PGN a nasledne OFGtool to spravil do podporovaneho formatu - ALE :cry: ked otvorim mapy v samotnom Smartcome tak je cela mapa na cely displej a dalej je uz nefunkcna.
Nevies co stym?

Dakujem
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Příspěvekod HJD v pát zář 26, 2008 12:18 pm

Jak to myslis, ze je nefunkcni? Nahral si do telefonu i ten soubor .map?
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

Příspěvekod Aici v ned říj 26, 2008 10:20 pm

Mohu se zeptat, zda v mobilu jde naplanovat trasa? A zda me bude nejaky hlas usmernovat k cily pomoci cest na mape vyznacenych?

Diky
N73: Plum&Silver FW: 4.0839.42.0.1 MC: 1 GB Sound: AD-41 + Sennheiser CX400
GPS: LD-3W T-Mobile: Bav se
Uživatelský avatar
Aici
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 192
Registrován: pon lis 19, 2007 9:35 pm
Bydliště: Ústí nad Labem
Model telefonu: N73 4.0839.42.0.1

Příspěvekod novalu v ned říj 26, 2008 11:35 pm

Aici: ne, co se týče měst, cest, apod. to je u tohodle prográmku nemožné. Není to navigace, spíš prográmek pro turistické (obrazové) mapy. Jinak trasa nějak lze (dle bodů) vytvořit, ale imho je to jen pro budoucí shlédnutí a ne pro navigaci. Taky v sobě žádné hlasy tento prog nemá...
Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyEricsson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 ->

Nokia N73 Music Edition FW 4.0839.42.0.1 + 2GB Nokia miniSD
iPod nano 4G 8GB blue + Sennheiser CX 400 aqua

Linux Powered ;)
Uživatelský avatar
novalu
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 560
Registrován: pon pro 25, 2006 4:26 pm
Bydliště: /home/novalu/

Příspěvekod simsa v stř říj 29, 2008 5:27 pm

HJD píše:Jak to myslis, ze je nefunkcni? Nahral si do telefonu i ten soubor .map?
Nahrál jsem do telefonu jenom ty mapy ogf2...musím tam nahrát i ty map???Proč?modul ještě nemám,ale mapy jse mi v founu zobrazují...Doufám,že to není moc stupid... otázka...Díky :wink:
Můj macek N73
Uživatelský avatar
simsa
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř črc 09, 2008 8:58 pm
Bydliště: Osek

Příspěvekod novalu v stř říj 29, 2008 5:30 pm

pokud se nepletu .ogf2 jsou sice mapové soubory, k prohlížení stačí, ovšem až připojíš modul, uvidíš, že to není to pravé. .map soubory v sobě totiž uchovávají kalibraci k dané mapě :wink:
Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyEricsson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 ->

Nokia N73 Music Edition FW 4.0839.42.0.1 + 2GB Nokia miniSD
iPod nano 4G 8GB blue + Sennheiser CX 400 aqua

Linux Powered ;)
Uživatelský avatar
novalu
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 560
Registrován: pon pro 25, 2006 4:26 pm
Bydliště: /home/novalu/

Stale Problém

Příspěvekod silent11 v čtv pro 04, 2008 11:12 am

Prosím o pomoc s mapami SR. Po dlhej dobe sa vraciam k problému krotý stále pretrváva. Pokúsim saho popísať čo najpresnejšie. Stiahol som si mapy SR 1:25000 a mapy sú vo formáte OZFX3 a ku každej je súbor *.map. Otvorím ich OziExplorerom - vyberiem si tu ktorú potrebujem a dám ju previesť na farebné BMP. Potom si otvorím SmartCom OGF2 converter a BMP obrázok mapy prevediem do OGF2 súboru. OGF2 súbor spolu so súborom *.map nakopírujem do DATA/Smartcom/Maps - a spustím. A po otvorení mapy mám stále bielu obrazovku iba s uhlopriečkami. Ale ked vymažem súbor *.map - samotnú mapu mi zobrazí ale bez kalibrácie. No napr. ked si stiahnem zo stránky autoatlas ktorý má tiež tieto dva súbory(*.OGF2 a *.map) tak mi ide bez problémov. Kde je chyba? Ked prevediem OZFX3 súbor do*.bmp tak sa stane kalibrácia neplatnou? Alebo sa má prevádzaj aj *.map súbor. Dakujem vám vopred za pomoc :roll: :roll: :cry:
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Příspěvekod HJD v čtv pro 04, 2008 11:44 am

Zkus si hvězdičkou mapu co nejvíce oddálit. Možná jsi mimo souřadnice...
N73
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

EE

Příspěvekod silent11 v čtv pro 04, 2008 11:09 pm

Ako mimo súradnice? každá jedna mapa má svoj kalibračný súbor mám vo fone mapu svojeho bydliska... a kalibrační súbor.Malo by ma to zamerať a určiť moju polohu. Ta mapa AUTOATLAS SK to spravi ale tieto mapy sa mi ani nezobrazia pokým je pri nich kalibračný súbor. Mám sa na ne vykašlať a stiahnuť si iné??? Može byť chyba v nich? :? :? Dakujem ti za pomoc a radu
Uživatelský avatar
silent11
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon bře 17, 2008 10:15 am

Příspěvekod HJD v pát pro 05, 2008 7:16 am

Mě to napadlo jen z toho důvodu, že SmartcomGPS si pamatuje poslední polohu s připojeným GPS modulem. Když si ho potom zapneš bez GPS a snažíš se mu vnutit nějakou mapu ručně, a ta mapa je z jiné oblasti, než je ta poslední zapamatovaná poloha, tak jsi mimo souřadnice a vidíš jen bílou plochu.
N73
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

Příspěvekod jartoo v pát pro 19, 2008 7:23 pm

pls mam dotaz--
rad bych si naeditoval pomoci nejake softwaru v pc trasu, kterou bych chtel do smartcomu prenest.
Pro priklad --- pomyslnou hranici zanest do mapy, napr. jako trasu, nebo spletite tecky,,,cokoliv,podle ceho bych poznal v terenu, ze za tu caru nesmim, protze bych byl na uzemi jineho statu. Porasdite nekdo? thxx
jartoo
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát kvě 09, 2008 7:42 pm

Re: Cyklo mapy a turistické mapy (Smartcom GPS, OZI)

Příspěvekod MC1980 v stř led 28, 2009 9:42 pm

Ahojte.

Mám prosbičku. Zkouším to tu už hodinu a půl. Stáhl jsem si asi 8 verzí SmartCOM GPS (signed, unsigned, cr@cked by xxx, pak od xxy, ...) a vždy, když to zkusím zapnout, tak se app spustí, ale jen na 5 sekund a pak se vypne. Mapy mám ve složce E:/Data/Smartcomgps/Maps. mapy jsou ve formátu *.OZF2 a *.MAP. (tyto jediné formáty mi ukáže app (- dá mi na výběr z těchto map), ale pak hodí chybu, nelze zobrazit tento formát. Jiné formáty to neumí ani ukázat ve výběru. App je nainstalovaná na C: a mapy na E:, jinak to nejde spustit vůbec... :-( Instalováno nakonec Unsigned cr*ck*d přes CapsOff.
Nevíte někdo, co s tím?
Motorola Amio, Motorola T2288R, Nokia 6150, Nokia 6310i, Nokia 3310, Nokia 3410, Siemens C55, Nokia 7650, Nokia N73, Nokia N95 8Gb

Obrázek
Uživatelský avatar
MC1980
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 233
Registrován: sob kvě 26, 2007 1:48 pm
Bydliště: Ústí nad Labem
Model telefonu: N95 8GB (hacked)

Re: Cyklo mapy a turistické mapy (Smartcom GPS, OZI)

Příspěvekod HJD v čtv led 29, 2009 10:21 am

Mapy musí být ve formátu *.ogf2.
*.ozf2 jsou tuším jen pro OziExplorer.
N73
HJD
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 38
Registrován: pát bře 28, 2008 2:14 pm

Re: Cyklo mapy a turistické mapy (Smartcom GPS, OZI)

Příspěvekod jamess v pát led 30, 2009 7:47 am

Zdravym. Ja ma podobny problem. Zapnem aplikaciu všetko je v poriadku ukaže sa mapa atd,ale asi po 5 sekundach sa vypne a nič to nevyhlasi. Predtým to išlo perfektne. Takže niečo sa stalo ale neviem čo nič som s aplikaciu nerobil. Už som to aj preinštaloval a nic. pls neviete prečo?
Uživatelský avatar
jamess
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 56
Registrován: stř úno 21, 2007 2:45 pm
Model telefonu: N900

Re: Cyklo mapy a turistické mapy (Smartcom GPS, OZI)

Příspěvekod šikula v pon úno 09, 2009 8:47 pm

Mám podobný problém. Na E 51 jsem instaloval certifikované aplikace smartcomGPS v 1.53 i 1.55, Aplikace šli bez map spustit bez problému. Jakmile jsem doplnil mapy tak v 1.53 se po cca 3 sec. ukončila a apl. v 1.55 restartovala telefon. Jako poslední možnost jsem instaloval trial verzi 1.56 určenou přímo pro E 51, zde nebylo nutné certifikovat, ale po doplnění map se rovněž aplikace ukončila po spuštění. Zatím je to jediná aplikace kde došlo k problémům. Formát map je v pořádku. Nevíte co s ím ?

Edit: Problém s E51 vyřešen. Pokud máte podobný problém nastínění v příspěvku výše doporučuji postupovat takto: nainstalovat aplikaci bez map a následně spustit. Pokud vše funguje aplikaci ukončit a doplnit mapy podle ver. programu, přičemž postupovat podle příspěvků na straně 1 a mapy stáhnout pod heslem z rapidshare.com. Dostal jsem mapy od kamaráda, byly podrobnější sice ve správném formátu, ale aplikace s nimi nefungovala. Nyní je vše OK. Funguje ver. 1.53 i 1.55

sulda: sloučeno, >>Pravidla psaní příspěvků<<
šikula
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob led 17, 2009 8:44 pm

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod galda v pon bře 16, 2009 9:17 am

app rozchozena na n82 hack fw 30.0.0.19 kdo ma hacknutej tel a ma instalovanej rompatcher tak musi patch all neco deaktivovat tak odstrani problem s padanim app. mapy sou good a app funguje sqěle, uz jen hezci pocasi at se muze vyzkouset. zkouseno na ver. 1.55
n8 hack
galda
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon bře 16, 2009 6:53 am

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod Jezecek v pon bře 16, 2009 9:41 pm

Kluci, kdyby měl někdo zájem o CZ kat mapy 1:10000, tak zde..

Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/users/PXQC3K


(klad listů obsažen)

Nuto zkonvertovat do ogf2.
V případě zájmu můžu napsat postup..

***********************************************
Password for all Maps: MadeByZany
except files:
ZM10_03-38_39_04-38_39.zip
ZM10_14-37-39_15-37-39.rar
For the files password: zm10
***********************************************
Naposledy upravil prokop dne pát dub 02, 2010 12:30 pm, celkově upraveno 3
Důvod: Link do code
Jezecek
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř srp 15, 2007 1:40 pm

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod galda v úte bře 17, 2009 8:12 am

zdar chlapy, existuje nejaky program ktery by dokazal vytvorit z nekolika map ve formatu .ogf2 jednu?
ptal jsem se uz winda a rikal ze ne, nebo to udelat zpetnym prevodem na bmp, pak to sloucit napr ve fotoshopu a pak zase do .ogf2 ale bohuzel je to trosku nerealne uz jen treba kvuli vykonu PC ale i dalsich problemu..
n8 hack
galda
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon bře 16, 2009 6:53 am

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod Krokodýl v úte bře 17, 2009 3:25 pm

TO Jezecek : proč se dělat s převodem pro SmartComGps, když Alaska alias P910i je nedávno dokončil a jsou ke stažení s ostatními mapami
Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/users/3H93JR
.

To galda: k čemu tě vede tato pořeba? Mapy jsou už i tak dost velké, jejich velikost se pohybuje mezi cca 10-45MB!
Uživatelský avatar
Krokodýl
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 44
Registrován: ned zář 09, 2007 7:24 pm
Bydliště: Porta Bohemica

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod Jurawood v čtv črc 16, 2009 7:11 am

Čus, mám pár problémů s kterými byste mi poradit... Jsem tu celkem nový, snažil jsem se přečíst co se dalo ale je mě divné že nikdo tohle moc neřešil.

Chci ve smarcomu vidět šipku s aktuální pozicí jak se pohybuje plynule!! a ne po nějakým 8mi metrovým rastru..

I když dám největší zoom(je potřeba zavřít mapu) tak se vytvoří bodový rastr o velikosti 8 metrů, přitom mám nastaven sousední bod 1 metr.... hrozně mě tohle mrzí, jinak smarcom je parádní, žádný složitý grafický rozhraní.

Třeba v programu LOCIFY (mimochodem zde na fóru o něm ani slovo - myslím že vlákno by si zasloužil) se ukáže křížek pozice a ten plynule krouží sem a tam jak zafouká vítr a pohnou se stromy, opisuje kružnice, elipsy, osmice a jiné útvary... tak to má být to je správně :) . Jde toto ve smartcomu?? Nevadila by mě rychlost aktualizace, ta je ve smartu o dost pomalejší, ale z takovou přesností se třeba špatně hledají keše apod...
Je mě jasný že samotná přesnost systému GPS je taková a maková ale tohle pixelový zaokrouhlování pozice to hrozně znepřesňuje.
Díky

edit: takže jsem to ještě zkusil přes to zavření mapy, na zoom 2000. Zobrazil jsem mřížku po 100 metrech a odpočítal vdálenost bodů 100metrů:25,5kliknutí na další čáru = 3,92metrů na bod...... to je zaokrouhlení co?
to docela znepřesňuje práci z určením bodu... kdyby někdo věděl jak na to budu hrozně šťasten

EDIT:
A ještě jedna věc mě trápí, mám aktuální pozici třeaba E 16st. 37.5782 dám přidat bod a ten se mi ukládá jako E 16st. 37 5823... a to je třeba o 10 metrů jinde... Jestli tohle nejde odstranit tak tenhle program mě po prvotním nadšení pořádně zklame **** na to uleožení pozice už jsem teda přišel, takže pixely odpovídají souřadnicím stylem 3,6,9,12 atd. takže když chci něco přesně zaměřit na mapě se to zaokrouhlí k 8mi metrovýmu rastru, to je šilenost :|

(generic: díky pane, už se to nestane :wink: )
Naposledy upravil .:Generic:. dne čtv črc 16, 2009 11:05 am, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeno...přečíst PRAVIDLA
Uživatelský avatar
Jurawood
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv črc 09, 2009 6:54 pm
Model telefonu: N82 - black-hack

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod cihato v sob zář 19, 2009 11:25 pm

Mám problém. pospusteni aplikace vyberu mapu, napise mi to, ze ji musim zkalibrovat, začnu se po mape pohybovat a po par vterinach se aplikace sekne a mobil restartuje. nevite prosim co s tim mam delat?:(
cihato
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát srp 14, 2009 12:06 pm

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod Michal223 v ned zář 20, 2009 12:15 pm

Mam podobny problem, stahl jsem sice jiz hotove mapy, ale ve formatu ecw, za pomoci irfanview konvertoval na bmp a pak do ogf2 (ogf2 converter). Soubory *.map jsem nemenil, maji byt udajne kompatibilni, jenze kdyz to cele nahraju na kartu, tak po me smartcom chce kalibraci. Tedy k memu dotazu: mate nekdo kalibrovane ortofoto mapy? Pripadne nejakou aplikaci, ktera to dokaze? Kalibrovat 500 kousku map rucne je na zblazneni!
Jedna se o fotomapy atlas
http://rapidshare.com/users/JHWP4C/
Michal223
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned zář 20, 2009 12:07 pm

Re: Smartcom GPS, Ozi Explorer [31.8.2007]

Příspěvekod simsa v čtv kvě 27, 2010 12:44 pm

Čus...
hledám nějaké Historické mapy,jako jsou třeba na Seznamu,pro použití,jako turistické...Nevíte někdo?
Díky a držte se 8-)
Můj macek N73
Uživatelský avatar
simsa
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř črc 09, 2008 8:58 pm
Bydliště: Osek

PředchozíDalší

Zpět na Geocaching

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron