Route 66 Mobile [13.1.2009] (S60v3)

Navigační aplikace a mapy pro OS Symbian

Route 66 Mobile [13.1.2009] (S60v3)

Příspěvekod fox.vwgolf v ned pro 31, 2006 1:22 pm



Route 66 Mobile

Vývojář:
Route 66
Licence:
Komerční
Kompatibilita:
S60v3
Aktuální verze:
8.0.9253




Tato navigace funguje pouze na S60v3 strojích a její podpora pro symbian byla ukončena.
Pročistil jsem téma a nechal pouze funkční linky.


Všeobecné FAQ pro většinu navigací

Otázka: Co potřebuji ke zprovoznění navigace v symbianovém telefonu?
Odpověď: Telefon který navigování podporuje (prakticky všechny se Symbianem OS 9.x ), navigační aplikaci + mapy, GPS modul (neplatí pro aplikace s možností práce přes GSM nebo přes internet)
Modernější telefony mají modul vestavěný (většina všech od OS 9.2 výše).
Starší telefony, nebo některé telefony 'nižší třídy' GPS modul vestavěný nemají, takže je nutné dokoupit Bluetooth GPS modul. Všeobecně se k symbianovým Nokia telefonům doporučují osvědčené moduly Nokia LD-3W nebo modernější LD-4W. Další moduly viz téma :arrow: ]Moduly pro GPS navigaci - které fungují a které ne?

Otázka: Jak zakážu navigaci připojování k internetu?
Odpověď:
V modernějších symbianových telefonech navigační aplikace používají tzv A-GPS (Asistované GPS), které slouží k rychlejšímu vyhledání GPS satelitů přes internet. Vypnout se dá takto:
V s60v3 telefonech: interní aplikace GPS Data → Nastavení polohy → zrušit zaškrtnutí u 'Asistované GPS'
V s60v5 telefonech: Aplikace → Umístění → Poloha → Metody určování polohy → zrušit zaškrtnutí u 'Asistované GPS'
V S^3 telefonech: Nastavení → Nastavení aplikací → Poloha → odškrtnout "Asistované GPS".
Počítejte však s tím, že vyhledávání satelitů může trvat o dost déle.
Další možnosti:

  • Přepnutí telefonu do offline režimu (nefunguje u všech modelů telefonů, v některých by navigace nepracovala nebo nešla spustit)
    .
  • Smazání přístupových bodů operátora (počítejte ale s tím, že při vyjmutí a vložení SIM karty by si je telefon měl zase automaticky vytvořit)
  • "Zaheslování" přístupových bodů operátora". Ve skutečnosti nejde o "zaheslování" , ale máte tak jistou kontrolu Stačí zvolit v nastavení jednotlivých přístupových bodů volbu "vyžadovat heslo". Toto "heslo" může být libovolné nebo i žádné - ve chvíli kdy se nějaká aplikace bude chtít přes takto "zaheslovaný" přistupový bod připojit, tak máte jen 2 možnosti: 2x odkliknout nebo 1x odmítnout (může se hodit i pro jiné příležitosti :wink: )
  • Doinstalovaná aplikace s funkcí zamezení přístupu k internetu jiným aplikacím (např. Safe Manager)

Otázka: Navigace mi nedokáže vyhledat satelity, žlutě svítí či bliká jen jeden dílek indikátoru.
Odpověď: Navigaci spouštějte na volném prostranství, před jízdou - ne až během ní. Zejména při prvním spuštění. První vyhledání satelitů (nebo první vyhledání satelitů po velké změně vzdálenosti) trvá relativně dlouho - v extrémních případech bez zapnutého A-GPS až 20 min. Se zapnutým A-GPS při dalších spuštěních cca 10s - 3min podle modelu telefonu a navigační aplikace.

TIP
Zrychlení nalezení polohy pomocí změny serveru pro určování polohy.

A-GPS dnes používá téměř každý, ale proces nalezení aktuální a polohy můžeme ještě trochu popohnat.
Stačí když změníme server kam se telefon připojuje.

Ve stejném nastavení jako se nachází vypnutí A-GPS je položka "SEVER URČOVÁNÍ POLOHY". Otevřeme toto nastavení (viz. výše). Výchozí nastavení přepíšeme na "supl.google.com" a změny potvrdíme.

Naposledy upravil vasikk dne pát zář 28, 2012 3:07 pm, celkově upraveno 2
Důvod: Doplnění info
fox.vwgolf
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 25
Registrován: úte pro 26, 2006 2:55 pm

Příspěvekod logitech v ned pro 31, 2006 3:59 pm

To víš ,že máme ,nebudu se s tím vypisovat,tak tady máš odkaz
Je to tvoje věc,ale TT6 funguje naprosto bechybně.
I když Route 66 je v některých věcech mnohem lepší.

Kód: Vybrat vše
http://ipmart-forum.com/showthread.php?t=129472&highlight=route+mobile


Route66.Mobile7.v7.30.Multilanguage.S60v3.SymbianO S9.1.cr@cked.Read.NFO-BiNPDA
Obrázek

Musím tě upozornit - už jsem to zkoušel asi před 2 měsíci,ale myslím že to na mě nemluvilo česky.
Motorola D520>Ericsson T39>Sony J6>Siemens M55>Motorola V300>Nokia 6230>Nokia 6100>Siemens A50>SonyEricsson D750>Motorola V360>Siemens SL65>Nokia 6230i>Nokia N70>SE W810i>Nokia 6280>Samsunq D900>Nokia N73>Nokia E50-2>E61>E60>ASUS P535+Nokia E65,nyní N82
Uživatelský avatar
logitech
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 154
Registrován: pát lis 10, 2006 12:07 pm

Příspěvekod Tom.Boy v ned pro 31, 2006 4:08 pm

A o tý mapě nevíš? Jediná výhoda R66 je, že se dá plánovat cesta pro náklaďák, což mě netrápí. Měl jsem před půl rokem R66, tu minulou verzi v n N70 a moc mi to nesedělo, mapy dost bídný.
Uživatelský avatar
Tom.Boy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 100
Registrován: stř pro 13, 2006 10:13 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod logitech v ned pro 31, 2006 4:11 pm

Mapy jsou na tom foru co jsem dal odkaz
Motorola D520>Ericsson T39>Sony J6>Siemens M55>Motorola V300>Nokia 6230>Nokia 6100>Siemens A50>SonyEricsson D750>Motorola V360>Siemens SL65>Nokia 6230i>Nokia N70>SE W810i>Nokia 6280>Samsunq D900>Nokia N73>Nokia E50-2>E61>E60>ASUS P535+Nokia E65,nyní N82
Uživatelský avatar
logitech
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 154
Registrován: pát lis 10, 2006 12:07 pm

Příspěvekod Tom.Boy v ned pro 31, 2006 4:52 pm

To jsou na mapě která má 4Omb všechny tyhle země: Eastern European countries (Baltic States, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Greece, Hungary, Poland, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia) ???

Tak mapy tam jsou, ale jediná mapa se kterou to funguje je mapa řecka, ta naše nějak neběhá. Neví někdo?
Uživatelský avatar
Tom.Boy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 100
Registrován: stř pro 13, 2006 10:13 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod fox.vwgolf v sob led 06, 2007 9:48 pm

Lidi potřebuji ke stažení program a pak mapy.Známej jezdí kamionem tak pro to chce Route 66.Ja jsem s tom tomem spokojenej!!
fox.vwgolf
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 25
Registrován: úte pro 26, 2006 2:55 pm

Stahnout

Příspěvekod pawson v úte led 09, 2007 9:56 pm

Nevite jak to mam s ty stranky stahnout?? furt mi to tam neco pise,a ja tomu nerozumim,nemuzete to dat nekdo na edisk nebo neco takovyho?dik
pawson
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned lis 12, 2006 2:50 pm

Příspěvekod kami3120 v ned bře 11, 2007 2:49 pm

Nemáte někdo instalačku route 66 která po nainstalování nelásí: Resource error resource files are missing. please reinstall aplikacation...????!!!Mapy a vse potřebné mám jen tu instalačku správnou....Rád bych zkusil něco jiného než TomTom....Děkuji!
Nokia N95 8GB * LD-3W*
Uživatelský avatar
kami3120
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned říj 15, 2006 2:34 pm
Bydliště: Pragua

Příspěvekod Fire v sob kvě 12, 2007 11:05 am

ta instalačka by teda nebyla ?
Uživatelský avatar
Fire
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte zář 19, 2006 8:18 pm
Model telefonu: NOKIA E66

Příspěvekod kami3120 v sob kvě 26, 2007 8:43 am

Řídil sem se instrukcemi v návodu a za 7minut už mi Routte 66 běžela neni to nic složitýho! Ikamžitě mě zaujal vychytanej ženskej hla oznamující "vítejte v route 66"krásně česky satelity našla hned, řiká i nadmořskou výšku, která odpovídá! Fakt se mi to líbilo ale postrádám tam hlavní menu jako je u tom toma-místo něj je to asi jako když v menu zmáčknete volby zobrazí se vám pár nabídek co můžete provést.... Ale jinak i klávesové zratky nechybí, je to skvěle udělan é, ale pro mě závažná chyba mapa je to čistě jednoduchá, ačkoli zahrnuje celou evropu a má 300MB což je u tomtoma asi 180MMB tak neobsahuje vedlejší silnice mezi vesnicemi např.:nše Řitka a líšnice za prahou vůbec neni je to dost strohé i uličky v praze -převladájí jen hlavní tahy.! Takže pro mě je to naprd-zlatej tom tom ten má tžy mapy fakt dobrý! Ale kdyby byla někde čistě na Čr pro route66 bylo by to super ta appp se mi mooooc zalíbila!
Nokia N95 8GB * LD-3W*
Uživatelský avatar
kami3120
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned říj 15, 2006 2:34 pm
Bydliště: Pragua

Příspěvekod scorpi™ v sob kvě 26, 2007 9:21 am

Autonavigace R66 je použitelná od česka na západ. Mám za to, že jinak to nebude ani ve verzi pro symbian :wink:

edit:

tady jsem našel pokrytí česka - to snad hovoří za vše

Obrázek

V ČR a SR je plně pokryto (včetně podrobné sítě ulic) sedm měst: Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Karlovy Vary, Mladá Boleslav a Bratislava.

Západní část území ČR (tmavě žlutá barva) je pokryta na úrovni kompletní silniční sítě (bez ulic ve městech) a na mapě jsou uvedeny všechny obce a města.

Dále jsou detailně v uliční síti pokryty Budapešť v Maďarsku, Varšava a Poznaň v Polsku, Lublaň ve Slovinsku, Rijeka a Pula v Chorvatsku a Bukurešť v Rumunsku..

Zbytek území ČR a SR, jakož i ostatní státy (Maďarsko, Polsko, Slovinsko, Chorvatsko, Rumunsko, Bulharsko, Litva, Lotyšsko a Estonsko) obsahují pouze hlavní silniční tahy (dálnice a rychlostní silnice) a několik největších měst, ve kterých nejsou ulice!

(velikost mapy na kartě: 52MB)
Uživatelský avatar
scorpi™
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 349
Registrován: ned lis 05, 2006 9:30 am
Bydliště: Olmik Czech
Model telefonu: N86 8MP

Příspěvekod renek v pon zář 10, 2007 1:39 pm

Tak jsem to vyzkousel na svem founu a funguje bez problemu,ale s tomtomem se to neda rovnat.Tomtom je skoro ve vsem lepsi a prehlednejsi a hlavne pokryti je nesrovnatelne
N8 Dark Grey, CFW Belle N8-FeReT v2.0-ofiko Obrázek
Uživatelský avatar
renek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 340
Registrován: stř kvě 09, 2007 6:54 pm

Příspěvekod 7387 v pon zář 10, 2007 1:53 pm

Ale vše se má brzo změnit. :lol:

viz.

Kód: Vybrat vše
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=113466&CAI=2157
N95 Plum/Silver + SDHC 4GB SanDisk
Uživatelský avatar
7387
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 28
Registrován: ned črc 15, 2007 8:25 pm

Příspěvekod duke v pon zář 10, 2007 1:56 pm

Čtěte a myslím si, že je rozhodnuto....

Kód: Vybrat vše
http://navigovat.mobilmania.cz/testynavigaci/AR.asp?ARI=111981
N82 Black, Kingston 2GB, FW: 30.0.019, RM-313, Nokia N82(06.01)
Uživatelský avatar
duke
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 18
Registrován: čtv lis 30, 2006 6:33 pm

Příspěvekod renek v úte zář 18, 2007 12:34 pm

Postrehl jste nekdo rozdil v mapach EasternEurope 50mb a 190mb co se tyce ceske rep.?
Ja nainstaloval obe a zadny rozdil nevidim,mel jsem za to,ze bude podrobnejsi,ale nic takoveho nemuzu potvrdit
Mate nekdo nejaky postreh?
N8 Dark Grey, CFW Belle N8-FeReT v2.0-ofiko Obrázek
Uživatelský avatar
renek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 340
Registrován: stř kvě 09, 2007 6:54 pm

Příspěvekod kehar v sob zář 29, 2007 8:01 pm

Poraďte mi někdo kam mám nahrád mapu po instalaci mi napíše Tel-ať znovu nainstaluji \Route66\že nemůže najít soubory.Dík moc
kehar
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned črc 01, 2007 3:18 pm

Příspěvekod renek v pon říj 01, 2007 6:29 am

E/system/apps/Route66/maps
N8 Dark Grey, CFW Belle N8-FeReT v2.0-ofiko Obrázek
Uživatelský avatar
renek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 340
Registrován: stř kvě 09, 2007 6:54 pm

Příspěvekod pkucto v stř říj 03, 2007 6:57 am

potřeboval bych odkaz na funkční ROUTE 66 , mapymám , ale zatím se mi žádnou verzi programu nepodařilo rozchodit.
Díky
pkucto
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon říj 01, 2007 8:12 am

Příspěvekod Vita v ned pro 02, 2007 11:54 am

Prosím hodtě mi link na nějakou funkční mapu ČR.Díkyvšem.
N 73 black+ 2 GB Kingston
http://s9.bitefight.cz/c.php?uid=70915
Uživatelský avatar
Vita
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv úno 22, 2007 7:53 pm

Příspěvekod Vita v ned pro 02, 2007 1:01 pm

Nevíte náhodou proč mi nejde zkopírovat mapa na kartu?Po několika procentech zkopírování mi to píše ,,nelze zkopírovat:Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O".
Nevíte čím by to mohlo být?Hlásí to stejnou chybu i když kartu vyndám a kopíruju bez telefonu.Díky všem za odpověd.
N 73 black+ 2 GB Kingston
http://s9.bitefight.cz/c.php?uid=70915
Uživatelský avatar
Vita
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv úno 22, 2007 7:53 pm

Příspěvekod Vita v čtv pro 06, 2007 8:38 pm

Opravdu nikdo nevíte? :cry:
N 73 black+ 2 GB Kingston
http://s9.bitefight.cz/c.php?uid=70915
Uživatelský avatar
Vita
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv úno 22, 2007 7:53 pm

Příspěvekod Garfield73 v čtv pro 06, 2007 10:01 pm

Funguje to i jako mapa bez gps prijimace?
Nokia N73
Uživatelský avatar
Garfield73
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 173
Registrován: čtv črc 19, 2007 9:45 am
Bydliště: ČR - Praha

Příspěvekod m.a.x.i.m.u.s v pát pro 07, 2007 1:23 pm

Garf.: R66 má slabé pokrytí a sáhli k němu hlavně uživatelé N95, protože funguje s interním GPS, ale teď už je Garmin se super pokrytím ČR. Použij raději TomToma a budeš spokojený.
m.a.x.i.m.u.s
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř lis 28, 2007 1:20 pm
Bydliště: Zlín

Příspěvekod palmt3 v ned led 20, 2008 5:04 pm

Nevíte někdo jak aktivovat Route 66 Mobile 7 ? Všechno sem nainstaloval včetně map a když spustím route 66 tak to po mě chce aktivaci pres SMS nebo net ?
N73 ME , 2GB miniSD , GPS Nokia LD-3W
palmt3
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned led 20, 2008 4:57 pm

Příspěvekod lukas26 v ned led 20, 2008 7:33 pm

palmt3: záleží jaká je to verze, ale zkus zvolit přes net a zadej jakýchkoli 16 číslic a mělo by to být ok...
Uživatelský avatar
lukas26
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1381
Registrován: úte led 02, 2007 1:47 am
Bydliště: Zlín
Model telefonu: iPhone 4S 16GB

Příspěvekod palmt3 v úte led 22, 2008 4:53 pm

Díky , už je to OK , stáhl sem jakejsi instalační balíček sis kterej má 14MB a ten fungoval úplně v poho , nic po mně něchtěl

lukas26: necituj poslední příspěvek...přečíst pravidla...upraveno.
N73 ME , 2GB miniSD , GPS Nokia LD-3W
palmt3
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned led 20, 2008 4:57 pm

Re: route 66 mobile 7 a 8 (2008-08-02)

Příspěvekod MC1980 v úte led 13, 2009 8:26 pm

Tady je ta verze Route66 Mobile 8.0.9253 S603
:pd Edisk
Kód: Vybrat vše
http://url.googluj.cz/3ri


Ale nemůžu nikde sehnat nové mapy...
Motorola Amio, Motorola T2288R, Nokia 6150, Nokia 6310i, Nokia 3310, Nokia 3410, Siemens C55, Nokia 7650, Nokia N73, Nokia N95 8Gb

Obrázek
Uživatelský avatar
MC1980
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 233
Registrován: sob kvě 26, 2007 1:48 pm
Bydliště: Ústí nad Labem
Model telefonu: N95 8GB (hacked)


Zpět na Navigace pro Symbian

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron