Amaze[19.11.2011] (java)

Navigační aplikace a mapy pro OS Symbian

Amaze[19.11.2011] (java)

Příspěvekod vasikk v čtv úno 01, 2007 9:52 pm



Amaze

Vývojář:
:arrow: Amaze
Licence:
Freeware
Kompatibilita:
S60v3/v5
Aktuální verze:
5.2




ObrázekObrázek



Popis:
* Turn-by-turn voice guided navigation
* Navigation simulation mode
* 2D and 3D (bird view) mapping navigation modes
* Arrows navigation mode
* Navigation over satellite imagery including 'bird view' mode
* Optional routing for car, pedestrian, etc.
* Routing setup tools: fastest, shortest, etc.
* Day and Night automatic modes
* Textual routing mode

Překlad (google)

* Navigační simulační režim
* 2D a 3D (ptačí pohled) režimy mapování navigaci
* Arrows navigačním režimu
* Navigační nad satelitními snímky, včetně "ptačí pohled" módu
* Volitelné směrování auta, pěší, apod.
* Směrování nastavení nástroje: nejrychlejší, nejkratší, atd.
* Denní a noční automatickém režimu
* Textové Routing



:arrow: Download

Všeobecné FAQ pro většinu navigací

Otázka: Co potřebuji ke zprovoznění navigace v symbianovém telefonu?
Odpověď: Telefon který navigování podporuje (prakticky všechny se Symbianem OS 9.x ), navigační aplikaci + mapy, GPS modul (neplatí pro aplikace s možností práce přes GSM nebo přes internet)
Modernější telefony mají modul vestavěný (většina všech od OS 9.2 výše).
Starší telefony, nebo některé telefony 'nižší třídy' GPS modul vestavěný nemají, takže je nutné dokoupit Bluetooth GPS modul. Všeobecně se k symbianovým Nokia telefonům doporučují osvědčené moduly Nokia LD-3W nebo modernější LD-4W. Další moduly viz téma :arrow: ]Moduly pro GPS navigaci - které fungují a které ne?

Otázka: Jak zakážu navigaci připojování k internetu?
Odpověď:
V modernějších symbianových telefonech navigační aplikace používají tzv A-GPS (Asistované GPS), které slouží k rychlejšímu vyhledání GPS satelitů přes internet. Vypnout se dá takto:
V s60v3 telefonech: interní aplikace GPS Data → Nastavení polohy → zrušit zaškrtnutí u 'Asistované GPS'
V s60v5 telefonech: Aplikace → Umístění → Poloha → Metody určování polohy → zrušit zaškrtnutí u 'Asistované GPS'
V S^3 telefonech: Nastavení → Nastavení aplikací → Poloha → odškrtnout "Asistované GPS".
Počítejte však s tím, že vyhledávání satelitů může trvat o dost déle.
Další možnosti:

  • Přepnutí telefonu do offline režimu (nefunguje u všech modelů telefonů, v některých by navigace nepracovala nebo nešla spustit)
    .
  • Smazání přístupových bodů operátora (počítejte ale s tím, že při vyjmutí a vložení SIM karty by si je telefon měl zase automaticky vytvořit)
  • "Zaheslování" přístupových bodů operátora". Ve skutečnosti nejde o "zaheslování" , ale máte tak jistou kontrolu Stačí zvolit v nastavení jednotlivých přístupových bodů volbu "vyžadovat heslo". Toto "heslo" může být libovolné nebo i žádné - ve chvíli kdy se nějaká aplikace bude chtít přes takto "zaheslovaný" přistupový bod připojit, tak máte jen 2 možnosti: 2x odkliknout nebo 1x odmítnout (může se hodit i pro jiné příležitosti :wink: )
  • Doinstalovaná aplikace s funkcí zamezení přístupu k internetu jiným aplikacím (např. Safe Manager)

Otázka: Navigace mi nedokáže vyhledat satelity, žlutě svítí či bliká jen jeden dílek indikátoru.
Odpověď: Navigaci spouštějte na volném prostranství, před jízdou - ne až během ní. Zejména při prvním spuštění. První vyhledání satelitů (nebo první vyhledání satelitů po velké změně vzdálenosti) trvá relativně dlouho - v extrémních případech bez zapnutého A-GPS až 20 min. Se zapnutým A-GPS při dalších spuštěních cca 10s - 3min podle modelu telefonu a navigační aplikace.

TIP
Zrychlení nalezení polohy pomocí změny serveru pro určování polohy.

A-GPS dnes používá téměř každý, ale proces nalezení aktuální a polohy můžeme ještě trochu popohnat.
Stačí když změníme server kam se telefon připojuje.

Ve stejném nastavení jako se nachází vypnutí A-GPS je položka "SEVER URČOVÁNÍ POLOHY". Otevřeme toto nastavení (viz. výše). Výchozí nastavení přepíšeme na "supl.google.com" a změny potvrdíme.

Naposledy upravil vasikk dne pát zář 28, 2012 2:49 pm, celkově upraveno 1
Důvod: FAQ
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Příspěvekod Kudli3 v čtv úno 01, 2007 10:12 pm

Neni nak info? Jako pokrytti CR atd?
Uživatelský avatar
Kudli3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 20, 2006 4:14 pm
Bydliště: Brün

Příspěvekod scorpi™ v čtv úno 01, 2007 10:21 pm

Čeče myslím, že pro našince to bude condemnation :?

Tak možná akorát Londýn

Obrázek

A navíc...je to java aplication..IMHO of no avail :?
Uživatelský avatar
scorpi™
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 349
Registrován: ned lis 05, 2006 9:30 am
Bydliště: Olmik Czech
Model telefonu: N86 8MP

Příspěvekod Kudli3 v čtv úno 01, 2007 11:25 pm

No tak skoda :D
Uživatelský avatar
Kudli3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 20, 2006 4:14 pm
Bydliště: Brün

Příspěvekod igas v pát úno 02, 2007 9:59 am

Pokrytie map: Andorra, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, france, Germany, Italy, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom a samozrejme US and A.

Cize pre mna nezaujimave, ci uz preto, ze tam nieje SR, alebo ze to taha data po nete...
N73 Silver Grey/Deep Plum | FW 3.0649.0.0.31 | Apacer 1GB
Uživatelský avatar
igas
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 77
Registrován: pát pro 15, 2006 10:38 am
Bydliště: Bratislava, SVK

Příspěvekod scorpi™ v pát úno 02, 2007 10:22 am

Máš pravdu.Včera mě to vůbec nezaujalo, takže jsem to dál nestudoval.Otázkou je, jak pokrytí vypadá.Pokud by to toužil rozchodit, dejte vědět :wink:
Uživatelský avatar
scorpi™
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 349
Registrován: ned lis 05, 2006 9:30 am
Bydliště: Olmik Czech
Model telefonu: N86 8MP

??

Příspěvekod Kája GOTT v pát úno 02, 2007 10:43 am

Tak jsem to stáhnul, ale je to soubor *.JAD a nechce se to instalovat. Co s tím pleas ?? :shock:
Kája GOTT
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 27
Registrován: pon črc 31, 2006 7:03 pm

Příspěvekod igas v pát úno 02, 2007 12:15 pm

JAD Na 100% nenainstalujes(Java Application Descriptor) - to je vynatok z JARu. Stiahni si JAR(java archive)
N73 Silver Grey/Deep Plum | FW 3.0649.0.0.31 | Apacer 1GB
Uživatelský avatar
igas
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 77
Registrován: pát pro 15, 2006 10:38 am
Bydliště: Bratislava, SVK

Příspěvekod Stedy v pát úno 02, 2007 12:38 pm

V N73 JAD otevřeš. Buď pomocí PC suite, nebo normálně zkopíruj do tel. a v instalátoru se stáhne aplikace.
Stedy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 81
Registrován: sob črc 29, 2006 9:17 pm

MAPY

Příspěvekod TEUSE v pát úno 02, 2007 2:43 pm

chci se zeptat jestli nevíte něco o normálních mapách měst a republiky, který nepotřebujou přístup na internet. Případně kde je zdarma ztáhnout. Díky moc TEA
Nokia N73 Plum/silver + 2GB mini Secure Digital Ultra II, LD3W + TomTom, Aligator BT, FW v 3.705.1.0.31
Uživatelský avatar
TEUSE
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř led 17, 2007 9:39 pm
Bydliště: Česká Třebová

Příspěvekod Kudli3 v pát led 18, 2008 8:44 pm

Je dobra? Funguje i s internim GPS ? A co pokryti? nebo to je jen aplikace.. ?!?
Uživatelský avatar
Kudli3
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 20, 2006 4:14 pm
Bydliště: Brün

Re: Amaze/AF Track [18.1.2008]

Příspěvekod vasikk v sob lis 19, 2011 5:24 pm

Upraven 1. post
Aplikace se trochu vylepšila. Více na stránce výrobce
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: Amaze[18.1.2008]

Příspěvekod jan l v sob lis 19, 2011 5:57 pm

Tak teď to vypadá už i jako navigace. Zkoušel to někdo na N73 (vystačí její RAM ? )
jan l
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 477
Registrován: pon zář 10, 2007 11:32 am
Model telefonu: N95 8Gb

Re: Amaze[18.1.2008]

Příspěvekod vasikk v sob lis 19, 2011 5:59 pm

Podle výrobce ano
>>Jak zálohovat telefon<<
NEIGNORUJ PRAVIDLA A KOUKNI >SEM<
ČTI DŮLEŽITÁ TÉMATA
Návody čti v klidu a pozorně
Je slušné popsat postup vyřešení problému
Chybové hlášky pište přesně

Zasměj se
Uživatelský avatar
vasikk
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2120
Registrován: pát úno 29, 2008 8:20 am
Bydliště: Prague city
Model telefonu: THL 5000

Re: Amaze[18.1.2008]

Příspěvekod jan l v sob lis 19, 2011 6:01 pm

Tak až budu mít víc času tak se na to vrhnu. Kouknu jak se to instaluje jak s mapa a pokrytím.

Edit:
Takže, navigace vypadá zajímavě. Má i pěkné vychytávky. Ale, instalace je hrozně dlouhá. Už jsem jí killnul a pak zjistil, že se ještě něco stahovalo. Tak se mi nenahrály všechny hlasové povely. Ani nevím kam se stáhnuté věci uloži.
Dále je to omezené, takže jen se dá prohlédnout mapa. Navigovat nejde. Pokrytí bych řekl, že bude dobré. Moc jsem to nestudoval.
A ještě jeden neduh - docela je to pomalé. Pomalé načítání v menu. Možná, také, že se vše stahuje
jan l
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 477
Registrován: pon zář 10, 2007 11:32 am
Model telefonu: N95 8Gb


Zpět na Navigace pro Symbian

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron