Jinak tu proběhla čistka témat s poruchami fotoaparátu, takže na Vás apeluji k udržování pořádku. Poruchy foťáku řešíme zde

Milanos69 píše:Zdravíčko, mam takovej větší problém. Nejde mi vubec foták, po zapnutí se objeví jen černá obrazovka s ikonama na boku. Mam tam i novej FW řady 4 ale nepomohlo.. Prosím poraďte co stím.
Dr. Nebolí to píše:Servis, s tim nic nenaděláš, pokud firm nepomoh. Nešťourat se v tom, od toho je záruka
Cyberracer píše:tak sem nainstaloval 4ku FW a kdyz sem si dal fotak tak vpoho (fotit sem nezkousel) ale frknul sem tam kameru a vyskocilo na me "Porucha hardwaru: restartujte fotoaparát"jak mám restartovat?
Cyberracer píše:nový poznatek, udělalo to po tom, co sem to přepnul na ukládání na kartu, tu sem vytáh a hle, vše běží.. tak ji zkusim sformátovat a za chvíli dám vědět
EDIT: tak už mi to fachá.. Jinak telefon sem samo restartoval..
deLiq píše:Cau,
potreboval bych zjistit jestli ma nekdo stejnou zkusenost ..
Muj problem:
Pri foceni hlavnim fotakem po stisknuti spouste vyleti blesk obraz se zastavi jako by mel normalne vyfotit ale pak nic... proste fotka se udela az treba na patej pokus... A nez udelam fotku svyho xichtu tak oslepnu pod palbou blesku.... je to divny
Stejnej problem je i u foceni vice snimku zaroven .. podari se mi to spustit napriklad na 5. pokus ale pak to vyfoti vsech 5 fotek vpohode.. firmware ma mnejnovejsi a N73 klasickou
diky za pomoc
Dr. Nebolí to píše:Ano, občas se to stane i mě, ale jenom vyjímečně. Tzn. tak 2x do měsíce, kdy prostě uložení fotky do mezipaměti (ještě před uložením na normální umístění na C nebo E) selže. Takhle často je to ale vyloučno. Udělal bych znovu flash. A i kdyby tak nešlo, tak servis. Ale raději nejdřív ty míň drastický a namáhavý kroky a potom až ty krajní, se servisem na konci
Možná bych ještě zkontroloval paměť na pevným disku C, popř. i E a hlavně ramku přes nějakej taskman (nevim, jakej používáš). To bych jako nejlehčí udělal nejdřív. Zbytek je popsanej výš
deLiq píše:vazim si tve ochoty, firmware mam nejnovejsi. Problemy zacli na predchozi verzi a s updatem firmwaru neskoncili...
Handy taskamn rika ze mam volne RAM 18.9/44 cili skoro 19MB volnych. 1GB volny na karte a 14MB na disku.
To by melo byt ok ne ?
Diky
Dr. Nebolí to píše:Hodnoty jsou víc než v pořádku, tím to není. Říkáš, že nepomohl ani firmware, potom vidím jako jediný východisko servis. Není to chybně nahranou aplikací fotoaparát (2x za sebou, vyloučeno), není to nedostatkem prostředků, takže to bude v HW. Servis![]()
MUDRC.M píše:Ahoj...Nedávno jsem si chtěl něco vyfotit se svou n73 a co se nestalo. Odsunul jsem krytku fotoaparátu a objevila se tam cerna obrazovka s panelem nastroju. Ať dělám co dělám foťák mi pořád zobrazuje černou obrazovku a nefotí. Už jsem zkoušel naformátovat telefon. Také jsem zkoušel jiný ovládač fotoaparátu, ale pořád se nic nezměnilo. S mobilem sem nikde neházel ani mi nespadl, takže si nemyslím že se mi rozbyla optyka. Předem díky za odpověď.
MUDRC.M píše:.:Generic:. píše:Zkus přehrát firmware, třeba se ti ta rozbitá optika spraví. Jo a ty ovladače na fotoaparát jsi nahrával jak prosímtě?
Tak jsem zkusil přehrát ten firmware a problém je pořád stejný. Ale díky. A tím ovladačem jsem myslel např. aplikaci cCam. Potkan007 mě pochopil.
Edit: Zkoušel jsem taky vyčistit kontakty, ale to taky nepomohlo. Nemůže to být z horka? Nedávno sem se vrátil z dovolené.
prokop píše:Tohle vypadá na zaseknutou závěrku a jestli je to ono tak to asi v domácích podmínkách nikdo neopraví.
Takže servis....
K.o.v.b.o.j píše:Známému dělá jeho N73 tadytuhle chybu. Zajímalo by mě čím by to mohlo být...
Viz fotka:
http://img529.imageshack.us/img529/7412 ... 019vt9.jpg
Už jsem to iukazoval najiných forech ale neporadili.
K.o.v.b.o.j píše:Tak mě ji již vrátili. Vyměnili tam základovku.
krenislav píše:Dobry den
Minuly tyden jsem si koupil n73 ME , jsem spokojen , az na trosku vetsi odezvu telefonu , zpusobenou rpavdepodobne velkou pametovou kartou , nicmene k memu dotazu
Kdyz vyfotim fotku , zobrazi se na displeji v poradku , ovsem kdyz aplikaci fotoaparatu vypnu , a chci shlednout fotky v galerii , tak vetsina s fotek je poznamenama pruhem ruzne barvy .... ten pruh vypada jako cast fotky , ale posunute o kus jinam nez ma byt a barvy jsou zde vyrazne ... vetsinou je to kriklava oranzova , nebo fialova ... v pocitaci se fotka jako miniatura zobrazuje spravne tak jak to ma byt , ale pri otevreni teto fotky v jakemkoliv prohlizeci se objevi se stejnymi pruhy jako v telefonu
nevite nekdo co stim ? Podobny problem mam i pri prijimani obrazku pres BT , obrazek je v poradku , ale kdyz ho otevru v galerii , je pak obrazek napr. pouze vrchni pulka viditelna , a dolni je bily "prazdny" pruh
Ukazka fotky z telefonu s "pruhem"
http://img244.imageshack.us/img244/926/ ... 024xb0.jpg
poradte co stim prosim
jlp píše:Skus naformatovat kartu v telefone...mam skusenosti, ze karta naformatovana od vyrobcu je inac formatovana, ako je optimum pre mobil...ja mam skusenost, ze ked kartu formatnem v PC, tak na nu zapisuje tak cca. 1.8MB/s ale ked ju formatnem v telefone tak ide v pohode aj 4MB/s. Neviem cim to je, ale je to tak. Skus to a daj vediet.
EDIT: Kazdopadne, ak mas stary FW, odporucam upgrade, urcite sa zlepsia aj odozvy.
krenislav píše:tak po formatu jsou fotky v poradku , i kdyz je ukladam na kartu ....pruhy uz se neukazuji
krenislav píše:tak posledni update asi .... fotky se na kartu ukladali dobre , az do te doby , nez jsem pres PC suite nahral na kartu MP3 soubory ... potom zacali zase problemy s pruhy
KrocaN: nemažeš to předpokládám céčkem. Zkoušel jsi změnit na paměť telefonu? Kolik toho máš v Galerii? Když je ten podělanej Nokiáckej soft přehlcenej, nefunguje. Nahraď ho aplikací Resco photo wiewer a videa si otevírej ručně třeba v real playeru, Galerie je něc, co nikdy neměla spatřit světlo světa současně s tou RAM, kterou poskytli N73
andrea182 píše:Nokiu N73 mam den a doteraz slo vsetko v pohode, ale teraz ked odkryjem zadny kryt tak sa mi vobec nezapne fotoaparat, mobil vobec nereaguje na odkrytie krytu. Neviem, ci som s tym nieco nechtiac ja porobila, alebo to samo prestalo ist :-/ prosim poradte
lukasio píše:Ahoj, potreboval bych zjistil jak jde restartovat fotak kamera u n73ky do defaultu.Aniz bych musel resetovat celej telefon:)
Problem je totiz v tom ze mi nejdou nahravat videa a hlasi to chybu zarizeni,ale fotit s tim jde. Jenomze ted je tam defaulte nastaveny video ,pri zapnuti kamery.tkaze to hned nahlasi chybu hardware a nejde prepnoutna foceni,ktere funguje:)
Takze nejaky napady?
PS:proste potrebuju mit pri zapnuti fotaku jako default fotak a ne kameru:)
sulda píše:Přes Menu - Fotoaparát - Nastavení - Obnovit nast. fotoap. to taky nejde?
lukasio píše:kdzy zapnu a dam VOlby,tak mam jen polozky napoveda/konec:) a na displ Porucha HW restartujte fotoaparat.
dave1x píše:Ahoj,
od včerejška mám Nokii N73 a mám takový dotaz. Ať dělám co dělám, blesk se mi nezapne ani při focení ani při natáčení videa a já netuším proč. Už jsem si odtud stáhl i aplikaci pro použití blesku jako svítilny a stejně nefunguje! V čem by mohl být problém? Jde to nějak opravit nebo je to na reklamaci?
Možná se ptám hloupě, ale je to můj první mobil se Symbianem, doteď jsem používal Siemens M75...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků