nefunkční sít na N79

Tipy, triky, poradna při potížích s 9.x telefony

nefunkční sít na N79

Příspěvekod gegy v sob úno 22, 2014 8:31 pm

ahoj
koupil jsem si N79 asi se jednalo o šedivku, byla v angličtině, tak jsem změnil PC, po par utrapach a neschopnosti jsem dosahnul vysledku že telefon hlasí sít (vodafone) je v češtině, v nejnovější vezri FW .... ale .... nedá se z něho volat ani přijimat hovory.... sit ma, ale nějak se do ní neumí hlasit ... co s tím ?
gegy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř dub 14, 2010 9:34 am
Model telefonu: N78

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod fpolocek v sob úno 22, 2014 11:38 pm

Takže pokud dobře chápu koupil sis N79 v en a změnil jsi PC.Popiš to prosím přesněji jak mám vědět jestli jsi použil Nemesis a NSU či Phoenixe(jde to vůbec ještě?) či JAF?Můžeš zkusit jiný PC znovu zkusit přehrát FW a pokud to nezabere tak nevím(můžeš zkusit trojhmat ale podle mně ti bude na dvě věci).

edit:A nejde přijmout hovor že ti to ani nezobrazí příchozí hovor nebo po zvednutí selže?
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod šulda v ned úno 23, 2014 12:38 am

Změnu PC podle mě provedl v NSS, dál je-jsou jeho posty (řeší to na více frontách) zmatečně napsány a prase se v tom nevyzná. Můj názor na to je podle toho zmatenýho popisu i jinde že je vadná čtečka sim karty.
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

nefunkční sít na N79

Příspěvekod gegy v ned úno 23, 2014 9:48 am

ok, takže celé:
koupil jsem si N79 brandovaný pro Tmobile s angličtinou
našel jsem 3 PC pro n79, použil jsem NSS a použil první PC - objevila se čeština i novy FW ale vubec žadna sít. zkusil sem druhé PC a stejny problem.... provedl jsem trojhmat a zkusil ještě jednou první PC a už to skočilo všechno - čeština , novy FW i sít vodafone.... jenomže když se pokusím zavolat tak po chvilce vytáčení napíše hlášku Chyba spojení.... dovolat se na moje číslo nejde.
ani na operatora nejde volat
gegy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř dub 14, 2010 9:34 am
Model telefonu: N78

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod šulda v ned úno 23, 2014 10:55 am

Jako první věc už jsi dávno měl udělat zkoušku s jinou sim, v dnešní době snad není problém.
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

nefunkční sít na N79

Příspěvekod gegy v ned úno 23, 2014 11:13 am

vyměnil jsem za sim Bleskmobil- bez sítě, vložil jsem svoji vodafone sim a už taky bez sítě :)
gegy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř dub 14, 2010 9:34 am
Model telefonu: N78

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod šulda v ned úno 23, 2014 10:18 pm

No a ještě tě mělo napodnout tu sim od vodníka šoupnout do jinýho telefonu jestli funguje, ale už teď je na 99% zřejmé že chyba bude HW, např. viz výš. tedy pokud je pravda co píšeš jinde:
gegy píše:před tím šla, mam simku od vodafonu a když měl telefon angličtinu tak šel.
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

nefunkční sít na N79

Příspěvekod gegy v pon úno 24, 2014 4:10 pm

ne pane,
moje sim funguje ve všech telefonech, a hw problem to spiš nebude protože s tím anglickym FW to fungovalo dobře, chyby nastaly až po změně PC
gegy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř dub 14, 2010 9:34 am
Model telefonu: N78

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod šulda v pon úno 24, 2014 4:34 pm

Změna PC by na tohle neměla mít vliv. S tím EN FW jsi i telefonoval? Zkus vrátit zpět původní FW a budeš mít jistotu. Opravdu to chce od začátku popsat jednoduše selsky, třeba místo "fungovalo dobře" = mohl sem volat a přijímat hovory :idea: Jestli je bloklej na EN opa :tyty:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod fpolocek v pon úno 24, 2014 6:48 pm

gegy
A měl jsi na původním FW nějáký Brand?
Siemens CX75 -> Nokia 5300 XpressMusic -> Nokia 6210 Navigator -> Nokia 5800 XpressMusic -> HTC Desire X -> Sony Xperia E4g -> Google Nexus 4 (nyní rezervní) -> BlackBerry Z30
Uživatelský avatar
fpolocek
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 300
Registrován: stř led 02, 2013 11:44 am
Bydliště: Město Orlová
Model telefonu: BlackBerry Z30

Re: nefunkční sít na N79

Příspěvekod šulda v pon úno 24, 2014 11:46 pm

Měl tam T-mobile. Jinde psal že mu to fungovalo, pak ne, pak zase jo (už po změně PC a s českým FW) a pak zase ne, prostě chaos. Z toho sem usuzoval na HW závadu. Změna PC a přehrání brandu (i zahraničního) na čistej nemá vliv na signál, leda by se někde něco pokadilo, nikdy sem to ale ještě nezažil, což neznamená že se to nemohlo stát. Já tady ten problém ňuchám jinde :lol:
Obrázek
Člověk se pořád učí ;) Na 100% funguje jen smrt.
Uživatelský avatar
šulda
Moderátor.
Moderátor.
 
Příspěvky: 2190
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:54 pm
Bydliště: Jemnice
Model telefonu: E7 Belle Refresh VDÚ


Zpět na Tipy & Triky & Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron