Veškeré ukončování procesů je na vlastní nebezpečí. Testoval jsem na sobě a nedospěl k ničemu závadnýmu, ale neručím za případné chyby v systému!!!
Trochu jsem si hrál s Active filem a záráželo mě, co všechno umí. Vlastně dokáže zobrazit veškerý procesy, který běžej, ale veškerý a taky s nima umí nakládat. Tak jsem přemýšlel, jak by se toho dalo využít. A když jsou Nokiáci takový parchanti, že nechaj 20 MB ramky pro kritickej stav a nás ošiděj, snažil jsem se pozavírat vše, bez čeho se obejdu, abych získal nějakej ten kB navíc. A asi takhle to dopadlo:
Tasks able to kill:
Blinkingled
Multimedia list
Autolock
Securitinotifier
LifeblogDBSERVER.exe
Dnd.exe
Faxmodem.exe
Naměřený hodnoty přes Memory scan:
In: 16.312 kB
Out after Tasks: 16.924 kB uncompressed
Out after Tasks: 16.968 kB compressed
In: 16.968 kB
Out after Processes: 17.724 kB uncompressed
Out after Processes: 17.724 kB compressed
------------------------------------------------------
Effective RAM boost: 1.412 kB, tj. cca. 1,37 MB
Což se občas hodí, ne?
Zajímavosti:
RightsServer.exe ... po ukončení se vypne telefon (asi systémově nezbytný)
Starter.exe ... to je asi známý, proces, po jehož ukončení přijde restart. A ten taky využívá aplikace reboot, vypadá to naprosto shodně. Narozdíl od elegantního a korektního restartu v Activefilu, kterej vše ukončí, pak až udělá restart. Jinak sem si taky vypl indikátory signálu a baterky (já vůl zapomněl, co to bylo)...
S DRM se mi vybavil IR remote control. I po vypnutí DRM jde zapnout a DRM se přitom znovu nespustí.
Warning:
Neukončujte proces Screensaver. To je spořič displaye a nevěřili byste, jak je náchylnej. Stačí den bez spořiče se stejným obrázkem na ploše a už ho tam máte vypálenej

Už mi to zbledlo, ale nechci si domyslet co by se stalo, kdybych si toho nevšiml a nechal to takto týden
Zkuste někdo podotknout, že máte 88 MB a přísahám, že dostanete doživotní blacklist
EDIT: lze ukončit i proces allwaysonlinestarter (nutno 3x po sobě, než to telefon pochopí. Potom se ale nepůjde připojit zpět k síti, takže pokud střídáte profily online a offline, není to nic pro vás. Pokud jste ve stálém dosahu signálu a do offlinu nechodíte, klidně to zavřete.
Dále ukončujte Menu (Tasks) (přes Trackera např.), žere dost. Pokud možno ho vůbec nepoužívejte, Jbtaskman nebo Tracker jsou za něj dokonalá a mnohem lepší náhrada.
Volba tématu také napomůže. Obyčejné Black&white je mnohem lepší než monstrum co zabere 2MB ram. Dobrý je original od Nokie
Ukončujte Music player a Multimedia list (Tasks). Ty se otevřou znovu při každém spuštění hudebního přehrávače a kliknutím na multimediální tlačítko.
Proces CalenSvr.exe můžete též ukončit, pokud nevyužíváte mobilu jako kalendář. Pokud ano, tak je riziko že si zamezíte upozorněním na úkoly, schůzky a poznámky!!!
Proces usbsvr.exe můžete též ukončit, ale pouze pokud nevyužíváte kabelové spojení s PC. Pokud butete chtít po ukončení tohoto procesu spojit mobil s počítačem přes kabel, PC mobil nenajde!!! Vhodné pro ty, co se bězně připojují přes BT.
BTServer.exe ukončí v procesech asi málokdo. Zamezíte tím správné fci bluetoothu. Takže kdo komunikuje s jinými BT přístroji, určitě neukončovat!
Závěrem jeden dobrý tip pro N-GAGE hráče
Dejte si zástupce n-gage aplikace do pohotovostního režimu, přímo mezi ikony na desktop. Před samotným hraním doporučím ukončit taskman. Kdo používá trackera, vymáčkne tím ještě další 1MB navíc, takže můžete teoreticky bez komprese dostat až 21MB s poslední a debilním fw, s novějším ještě o cca 1,5 MB VÍCE!!! Jbtaskman žere míň, ale také si pomůžete. Takže jděte před hraním do taskmana, ukončete ho a pak spusťte rovnou na ploše bez lezení kamkoliv hru. Hned to půjde líp
Výše uvedených hodnot dosáhnete ale jen za předpokladu, že před všemi těmito operacemi bude předcházet restart telefonu. Pak se dostanete k maximu. Je to zběsilý, ale v praxi to sežere ne víc jak 2 minuty. Kdo má peníze, ať si koupí radši něco silnějšího, než je N73