InfoSB [25.7.2011], (CZ)

InfoSB [25.7.2011], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 8:56 pm

InfoSB v1.0.0
Svátky, kurzy měn a předpověď počasí na hlavní obrazovce telefonu.
Obrázek
● Aplikace není dělaná jako aktivní pohot. režim, ale jako pozadí které se automaticky aktualizuje. O to se stará jen proces aplikace (python launcher), který tolik nezatěžuje paměť telefonu.
● Po spuštění je potřeba nejdříve nastavit přístupový bod pro připojení k internetu, město pro předpověď počasí a interval aktualizace. V případě měst se shodným názvem, je potřeba zadat v jakém kraji se město nachází. Např. "Jiříkov, ústecký".
● U kurzů měn (euro, us dolar) jsou použitá data, která vydává a pravidelně aktualizuje ČNB (jen v prcovní době).
● Předpověď počasí je z google weather. Zobrazuje se aktuální počasí v daném místě (meteorologická stanice která provadí měření) a předpověď na 4 dny.
● Aplikace je dělaná pro telefony s rozlišením 240x320.
Download
Naposledy upravil Saros dne pon črc 25, 2011 3:25 pm, celkově upraveno 11
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod .:Generic:. v pát říj 30, 2009 9:07 pm

Aplikace jen problikne, z čehož soudím, že potřebuje pro běh asi nejnovější modulepack, je to tak?
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 9:15 pm

Jo. Třeba Python plus, nebo nějakej ten novější modulepack.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod .:Generic:. v pát říj 30, 2009 9:20 pm

Jojo, "nainstaloval" jsem poslední Modulepack co postnul flibor a jede to...vážně hezká aplikace :) :clap
Bylo by možný třeba v další verzi importovat do nastavení co chci a nechci zobrazit? Třeba ty kurzy měn jsou pro mě celkem zbytečný
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 9:26 pm

Určitě. Jen tohle zatím berte spíš jako testovací verzi.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod prokop v pát říj 30, 2009 9:27 pm

No ty vole :shock: . Super. Kvůli tomuhle si asi aktivuju natrvalo pohotovostní režim a přepíšu si to na 320x240 a třeba i 360x640. Bude mi to vyhovovat víc než H.Weather
Možná bys tam mohl dát ještě aktualizaci a vypínač přímo z poh. režimu ale i takhle je to prostě paráda.

Prej testovací verze.... A co jsou teda proti tomu Nokia aplikace? preprepreAlfy? :D .

:class: :clap :clap :klasik:

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod .:Generic:. v pát říj 30, 2009 9:33 pm

Jestli tohle je testovací verze...tak to se těším na 1.0 final minimálně..známe ty Tvoje triky :D

Vážně povedená aplikace :klasik:
Uživatelský avatar
.:Generic:.
Expert fóra
Expert fóra
 
Příspěvky: 1448
Registrován: sob lis 10, 2007 9:53 pm
Bydliště: ブルノ
Model telefonu: Galaxy SII

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 9:38 pm

No tohle je spíš pro ty co neradi používaj aktivní pohot. režim. Jsou to vlastně dvě aplikace. Ta druhá je skrytá a běží jen proces. V Jbak taskmanu pak vidíš v procesec "python_launcher". Takhle to žere míň ramky, než kdyby běžela hlavní aplikace
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod hanni v pát říj 30, 2009 10:41 pm

Kurna, zase problem s dalsou pythonkou. dalsia nefunkcna aj po instalacii posledneho modulpacku od flibora...aplikacia sa spusti, nastavim ale po starte iba prazdy displej :roll:
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 10:53 pm

Generic psal že s tím posledním modulepackem to běží. U tebe je jinej problém. Zatím to je dělaný jen pro telefony s češtinou. Úplně jsem na slovenčinu zapomněl. Takže ti nepůjde aktualizace, ale jinak by to mělo fungovat. Zkus to stopnout a změnit město.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod rose263 v pát říj 30, 2009 11:14 pm

No mě to zase pro změnu funguje, ale počasí mi to ukazuje na jen pro Jiříkov. Když v nastavení změním jiné město, ověří se OK, pak start a připojí se datově na net, ale nic se nezobrazí - vydržel jsem jen 10 min (Jiříkov se zaktualizoval cca do 2 min.).
E72, 052.005, BH-503
rose263
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 578
Registrován: ned pro 17, 2006 10:26 pm
Model telefonu: NOKIA E72

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod hanni v pát říj 30, 2009 11:20 pm

Zmenil som mesto na Prahu a hlasim pokrok :D :

Obrázek

len dodam, ze je to neovladatelne a v JBT nevidim ziaden proces na tuto aplikaciu.
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 11:29 pm

Tyhle věci musím ještě vyladit. Někdy se stane že na google weather nejsou pro danou oblast zrovna kompletní data. Jsou to jen malý výpadky, ale jsou. To ověření je jen na to, jestli je dostupný město. Pak stačí když jim tam chybí třeba jen aktuální teplota a už je problém.

Edit:
Jak jsem psal, není to aktivní pohotovostní režim. Je to pro ty kterým nevyhovuje a maj ho stále vypnutý. Funguje to jako tapeta. V procesech běží jen python_launcher, který hlídá aktualizace.
Naposledy upravil Saros dne pát říj 30, 2009 11:40 pm, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod hanni v pát říj 30, 2009 11:35 pm

Najlepsie na tom je to, ze ledva som sa toho zbavil z displeja a aplikacia nejde idinstalovat...ani v procesoch to nikde nevidim :t
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pát říj 30, 2009 11:42 pm

V aplikaci dej stop a odinstaluj
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod hanni v pát říj 30, 2009 11:48 pm

super...v tom "stop" bol problem :class:


inac,to mi je jasne,ako si to myslel, ze je to iba tapeta...myslel som,ze te to neovladatelne funkcne,proste neslo to vypnut,nic...oz som to odinstaloval.
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod adddi v sob říj 31, 2009 1:27 pm

Vyborna a pekna app. Chcem sa opytat, ci bude aj v sk! Dakujem. addi :clap
adddi
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv lis 22, 2007 8:17 pm
Bydliště: Prievidza
Model telefonu: NOKIA N82 v 31.0.016 HACK

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod prcek15 v sob říj 31, 2009 1:35 pm

adddi

:welcome:

Saros psal, že na svk zapomněl, takže asi svk bude. :) Jinak Sarosi: GW :!: :class:
Pravidla fóra | Pravidla psaní příspěvků
Pro nové uživatele | Sygic 8.06 2010 CZ-SK
Neposkytuji podporu přes SZ, napište do diskuze!
Uživatelský avatar
prcek15
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 228
Registrován: pát pro 12, 2008 10:35 am
Bydliště: Slaný
Model telefonu: HTC HD2, N95 8GB

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v sob říj 31, 2009 2:05 pm

Zatím se vyskytujou ještě nějaké chyby. Jakmile to vyřeším, tak myslím nebude problém se slovenčinou. Aspoň teda u svátků a počasím. Horší to bude s kurzy, protože vy už máte eura. Tak jedině, že bych tam dal dolar a třeba českou korunu k euru. Nebo forint?
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod flibor v sob říj 31, 2009 6:47 pm

Mě aplikace nejde - pustím ji, nastavím, ona si stáhne data ale v pohotovostním režimu nic není...
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v sob říj 31, 2009 7:06 pm

Zkus to stopnout a zkus jiný město
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod flibor v sob říj 31, 2009 7:54 pm

Už jsem na to přišel. Oni jsou funkční jen města, které nemají v názvu diakritiku (Praha, Strakonice atd.). To by chtělo opravit. Ale jinak dobrá práce. :-)
flibor
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 967
Registrován: čtv dub 02, 2009 12:32 pm
Model telefonu: ZTE Grand X In 4 GB

Re: InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod rose263 v sob říj 31, 2009 9:09 pm

No já nevím mě nešly ani Pardubice.
E72, 052.005, BH-503
rose263
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 578
Registrován: ned pro 17, 2006 10:26 pm
Model telefonu: NOKIA E72

InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v stř lis 04, 2009 12:37 pm

Tak kolega přišel na to že když prověříte město, který je "OK" a aplikace se stejně nespustí, tak je potřeba zkoušet jiný města nebo vesnice někde poblíž. Je to případ třeba Olomouce. Problém je v tom že na serveru chybí jeden údaj o aktuálních podmínkách. Myslel jsem že to je třeba dočasný, ale zřejmě tenhle údaj nedodává meteo stanice. V příští verzi to udělám aby to šlo i bez toho.
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

InfoSB [30.10.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v ned lis 15, 2009 8:42 pm

InfoSB v1.1.0
Před instalací této verze nejdříve v aplikaci ukončete proces volbou "Stop"!!!
● Přidaná slovenština (aj meniny)
Město nebo případně kraj se zadávají stejně jako v češtině. Tedy např. "Horné Lefantovce, Nitriansky kraj".
● Opraven problém s diakritikou
● Kurzy měn se aktualizují jen v pracovní době, tedy Po-Pá, 8-17h (v tuhle dobu aktualizuje kurzy ČNB)
● Kurzy je možné vypnout
Obrázek
● Vypnout je taky možný aktuální podmínky
Obrázek
U některých měst totiš nejsou k dispozici
Obrázek
V archivu je mapa s meteo stanicema které provádějí měření. Nejsem si ale jist, že všechny dodávají data do výměnné databáze. Je tedy třeba zkoušet okolní města. Pokud bydlíte třeba jako já na čáře, můžete zkusit nějaký město u sousedů.
Download
Přílohy
InfoSB_v1.1.0.zip
(109.42 KiB) 451 krát
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

InfoSB [15.11.2009], (CZ)

Příspěvekod jakubb69 v pon lis 16, 2009 12:52 am

jj , pekny pokrok ...Skoda ze pozadie neostane... ale stale to nieje pre mna to prave ...
ja chcem len offline aplikaciu , aby sa to nemuselo pripajat na net, a bez pocasia vsetkeho...
chcem sa spytat ci na tom este budes pracovat a budu nejake nove verzie? a je moznost ze to tam fakt bude sa dat vybrat len cisto sviatok a aby to nebralo info z netu ale vytiahlo len meno z kalendara?
Alebo si nerozmyslal doplnit do tvojej aplikacie Svatky doplnit plugin ktory by aktualny sviatok hodil na pozadie(nieco ako battery timer) ?

inac sklaniam poklonu nad tym co dokazes :clap
jakubb69
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 29, 2009 9:55 am
Model telefonu: N82

InfoSB [15.11.2009], (CZ)

Příspěvekod Saros v pon lis 16, 2009 12:20 pm

No původně jsem tohle dělal právě pro aplikaci Svátky. Už nějakej čas přemýšlím jak udělat nějakej ten plugin aby nahradil pohot. režim, nabo jako to je třeba v Battery timer. Bohužel v Pythonu jsou tyhle možnosti zatím omezený. Všechno to jde přes knihovny. S tím taky souvisí to pozadí jak zmiňuješ. To jsem zkoušel hned na začátku aby apl. automaticky měnila tapetu podle zvolenýho tématu, ale zatím si s tím nevím rady. Teď k těm tvým svátkům. Není to zrovna lehký udělat, že když třeba kurzy jsou vypnutý, akt. podmínky taky a třeba svátky a počasí zapnutý. A k tomu ještě ke všemu danou pozici ikon a textu. No prostě těch kombinací je hodně a už takhle jsem z toho měl zmatek. Ale asi to udělám tak, že když nebude zvolenej přístupovej bod, tak poběžej jen svátky. Prostě ofline. Teď mi ještě řekni, jestli nebude lepší tam dát ještě pod čáru svátek na druhej den?
Uživatelský avatar
Saros
Pythonýr a Expert fóra
Pythonýr a Expert fóra
 
Příspěvky: 984
Registrován: pon bře 17, 2008 5:05 pm
Bydliště: Jiříkov/DC
Model telefonu: 6120 classic, E51, N79

Re: InfoSB [15.11.2009], (CZ)

Příspěvekod prcek15 v pon lis 16, 2009 2:40 pm

Saros
Jestli to jde, tak bych ten svátek na 2. den dal jen jako možnost v nastavení. Někomu se to bude líbit, ale někomu to asi bude překážet, no nevím zkus to a ukaž. :)
Pravidla fóra | Pravidla psaní příspěvků
Pro nové uživatele | Sygic 8.06 2010 CZ-SK
Neposkytuji podporu přes SZ, napište do diskuze!
Uživatelský avatar
prcek15
V.I.P.
V.I.P.
 
Příspěvky: 228
Registrován: pát pro 12, 2008 10:35 am
Bydliště: Slaný
Model telefonu: HTC HD2, N95 8GB

InfoSB [15.11.2009], (CZ)

Příspěvekod jakubb69 v pon lis 16, 2009 5:25 pm

No neviem , mne osobne by stacil aj ten jeden na aktualny den...
jak sa ti to bude dat ,tak to sprav :) to je mi uz jedno
jakubb69
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 29, 2009 9:55 am
Model telefonu: N82

Re: InfoSB [15.11.2009], (CZ)

Příspěvekod dr.spiritus v sob pro 05, 2009 6:20 pm

Pěkná aplikace, ale na E71 se do ní plete zobrazení hodin :(.
Přílohy
Screenshot0004.jpg
Naposledy upravil dr.spiritus dne sob pro 05, 2009 9:00 pm, celkově upraveno 2
dr.spiritus

 

Další

Zpět na Python Aplikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron