Nokia Sports Tracker [1.10.2011] (signed,CZ/EN,s60v3/v5/S^3)

Aplikace pro 9.x telefony

Nokia Sports Tracker [1.10.2011] (signed,CZ/EN,s60v3/v5/S^3)

Příspěvekod prokop v stř bře 14, 2007 4:47 pm



Sports Tracker

Vývojář:
Nokia
Licence:
freeware
Kompatibilita:
S60v3/s60v5/S^3
Aktuální verze:
4.22





Info na webu výrobce:
http://www.sports-tracker.com/

Aplikace především pro sportovce, pracuje s GPS modulem.
Mapy, měření času a vzdáleností, krokoměr, grafy atd. Spolupracuje s Google Maps.
Vše se ukládá do diáře, telefon lze vlastně použít jako osobní sportovní počítač.

Obrázek



:ld
Ovi Store:
Kód: Vybrat vše
http://store.ovi.com/content/31721

v.3.05 pro s60v3:

:EN v4.0.1 pro s60v3:

:EN v4.0.1 pro s60v5:
:EN v4.0.1 pro S^3:



Všeobecný FAQ pro většinu navigací

Otázka: Co potřebuji ke zprovoznění navigace v symbianovém telefonu?
Odpověď: Telefon který navigování podporuje (prakticky všechny se Symbianem OS 9.x ), navigační aplikaci + mapy, GPS modul.
Modernější telefony mají modul vestavěný (většina všech od OS 9.2 výše)
Starší telefony, nebo některé telefony 'nižší třídy' GPS modul vestavěný nemají, takže je nutné dokoupit Bluetooth GPS modul. Všeobecně se k symbianovým Nokia telefonům doporučují osvědčené moduly Nokia LD-3W nebo modernější LD-4W. Další moduly viz téma :arrow: ]Moduly pro GPS navigaci - které fungují a které ne?

Otázka: Jak zakážu navigaci připojování k internetu?
Odpověď:
V modernějších symbianových telefonech navigační aplikace používají tzv A-GPS (Asistované GPS), které slouží k rychlejšímu vyhledání GPS satelitů přes internet. Vypnout se dá takto:
V s60v3 telefonech: interní aplikace GPS Data → Nastavení polohy → zrušit zaškrtnutí u 'Asistované GPS'
V s60v5 telefonech: Aplikace → Umístění → Poloha → Metody určování polohy → zrušit zaškrtnutí u 'Asistované GPS'
Počítejte však s tím, že vyhledávání satelitů může trvat o dost déle.
Přepnutím telefonu do offline režimu (nefunguje u všech modelů telefonů, v některých by navigace nepracovala nebo nešla spustit)
Smazáním přístupových bodů operátora (počítejte s tím, že při vyjmutí a vložení SIM karty by si je telefon měl zase automaticky vytvořit)

Otázka: Navigace mi nedokáže vyhledat satelity, žlutě svítí či bliká jen jeden dílek indikátoru.
Odpověď: Navigaci spouštějte na volném prostranství, před jízdou - ne až během ní. Zejména při prvním spuštění. První vyhledání satelitů (nebo první vyhledání satelitů po velké změně vzdálenosti) trvá relativně dlouho - v extrémních případech bez zapnutého A-GPS až 20 min. Se zapnutým A-GPS při dalších spuštěních cca 20sec - 3min.

Naposledy upravil flibor dne pát kvě 25, 2012 5:49 pm, celkově upraveno 11
Důvod: Aktualizace
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod lukas26 v stř bře 14, 2007 8:43 pm

no i z těch obrázků je zřetelné, že je to aplikace na sport, třeba běhaní a je k tomu potřeba gps...počítá to vzdálenost a čas, za který jste ji běhli a poté to lze exportovat do Google Maps a je vidět i kama jste běželi...
takže je to spíš pro ty, co nějak aktivněji žijí a denně chodí běhat...
Uživatelský avatar
lukas26
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1381
Registrován: úte led 02, 2007 1:47 am
Bydliště: Zlín
Model telefonu: iPhone 4S 16GB

Příspěvekod demigod v pon bře 19, 2007 9:53 pm

geniální aplikace, už nemám důvod odkládat koupi GPS modulu, hodně jezdím na kole a tohle se mi moc hodí, díky moc :lol:
N73 Plum/Silver + 1GB MiniSD Pretec -> N95 Plum + 1GB MicroSD Kingston -> N95 8GB + LD-4W + BH-101
demigod
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: čtv pro 14, 2006 2:57 pm

Příspěvekod rose263 v stř bře 28, 2007 8:19 pm

Zkoušeli jste někdo zobrazit trasu v Googlu? Nevím jak mám do vyhledávače Goog. dostat odkaz na soubor *.kml vyexportovaný z telefonu. Vypadá to, že je nutné ten soubor dostat na www stránky a tuto cestu vložit do Googlu.
E72, 052.005, BH-503
rose263
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 578
Registrován: ned pro 17, 2006 10:26 pm
Model telefonu: NOKIA E72

Příspěvekod Yacob v stř bře 28, 2007 8:54 pm

Myslím, že jsi to špatně pochopil, export spolupracuje s aplikací Googleaerth (vyzkoušeno a funguje parádně)..nikoliv s webovým rozhraním.

url: www.googlearth.com
Uživatelský avatar
Yacob
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned lis 12, 2006 8:53 am

Příspěvekod lemmy v čtv bře 29, 2007 7:58 am

jj presne tak s web rozhranim to nemaka s google earth jo, skoda ze se neda nejak jeste naexortovat mapa do telefonu pod tu trasu co si clovek vytvoril pak by to nemelo chybu...
Nokia N80 Black@IE + SanDisk Ultra II™ Mobile miniSD 2GB + GPS LD-3W
Uživatelský avatar
lemmy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 28
Registrován: úte zář 12, 2006 6:43 am
Bydliště: ....

Příspěvekod Waltham v čtv bře 29, 2007 9:42 am

Tak jsem to odzkousel na behani,akorat je tam problem s GPS. pripnul jsem si GPS gumickou k telefonu, aby se mi nemlatil v kapse a asi to nebylo to nejlepsi reseni protoze GPS jak chyta signaly tak ta pozice skace plus minus pet metru a ten programek to bere jako ze vlastne tech pet metru tam a zpatky behate, takze z sesti km co jsem nabehal mi ti potom napsalo ze jsem ubehl 18 km. Doporucujou aby ten GPS modul byl nasmerovany nahoru a v kapse se mlati,tak se snazim vymyslet neco jak to upevnit na tele aby byl porad v jedny poloze. Ale na kole to bude fungovat super.Potom jsem si stahl ten programek google earth a zaklikal na ten expor toho behani a vypadalo to super.Doporucuju.
Uživatelský avatar
Waltham
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 19
Registrován: stř zář 06, 2006 9:38 am
Bydliště: London

Příspěvekod demigod v čtv bře 29, 2007 10:02 am

S prográmkem jsem celkem spokojenej ale stalo se mi, že hodně přestřelil vzdálenost. Jel jsem na kole starou známou trasou a schválně jsem nechal zapnutej program aby mi udělal záznam a mohl jsem se podívat na mapu ale místo cca 8 km mi naměřil 17 km což mě dost překvapilo. Možná to bylo tím, že jsem měl modul chvíli v kapse na rukávu a měl špatný signál se satelity ale každopadně to je hodně velká nepřesnost. Jinak s výsledkem v mapě spokojenost.
N73 Plum/Silver + 1GB MiniSD Pretec -> N95 Plum + 1GB MicroSD Kingston -> N95 8GB + LD-4W + BH-101
demigod
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 14
Registrován: čtv pro 14, 2006 2:57 pm

Příspěvekod Darwen v čtv bře 29, 2007 11:18 am

Supr prográmek na sledování služebního automobilu:D. Telefon do offline režimu na nabíječce GPS modul na nabíječce, ukrytý kdesi v autě a po týdnu si prohlídnu co kde jak byli kilometry, zajížďky, rychlost a zda nepoužívali auto ke svejm soukromejm záležitostem :D. Je to trochu sviň ale co má člověk dělat :D
Darwen
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned bře 18, 2007 11:35 am

Příspěvekod rose263 v sob bře 31, 2007 5:14 pm

To Yacob: pochopil jsem to správně. Přes www.googlearth.com to chodí. Ale zkoušel jsem i jiný postup: soubor *.kml z mobilu jsem uložil na net a odkaz na něho jsem vložil do hledání map na maps.google.com a také to vykreslí mapu. Vyzkoušel jsem to až dnes předtím to byl jen dohady, ale jde to.
E72, 052.005, BH-503
rose263
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 578
Registrován: ned pro 17, 2006 10:26 pm
Model telefonu: NOKIA E72

Příspěvekod Yacob v sob bře 31, 2007 7:44 pm

No vida, to jsem ani nezkousel.. v kazdym pripade gratuluju
Uživatelský avatar
Yacob
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned lis 12, 2006 8:53 am

Příspěvekod Polish v ned kvě 27, 2007 5:05 pm

Tak jsem dnes testoval. Mapu jsem exportoval do kompu a vypadá to moc pěkně. Nevíte někdo jak vyexportovat ty grafy co to zaznamená ?

Edit: udělal jsem screen pres screen snap, ale kdyby někdo vědel jinej způsob tak sem s nim :)
$*N73 Deep Plum/Silver*$ $*SanDisk Ultra II 2GB*$ $*pouzdro Krusell*$ $*fw:4.0735.3.0.2*$
Polish
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv úno 22, 2007 12:58 pm
Bydliště: Tábor

Příspěvekod Dupi v ned kvě 27, 2007 6:30 pm

Waltham: Podla mna staci vypnut staticku navigaciu a nastavit, nech sa ti pauznu statistiky, ked ides menej ako 5 km/h a je po probleme :) .
HTC TyTN II (Kaiser) :) :) :) + N73 Silver/Black + 4.0735.3.0.2 + 2GB Kingston
Uživatelský avatar
Dupi
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 363
Registrován: sob lis 18, 2006 12:47 am
Bydliště: Bratislava, SVK

Příspěvekod rose263 v ned kvě 27, 2007 6:54 pm

Od verze 1.42 je přidána nová možnost nastavení GPS filtering. Má dvě možnosti Simple filter nebo Off. Domnívám se, že by to mělo odfiltrovat zcestné GPS informace - zkoušel jsem a těžko říct jak to funguje. Máte s tím nějaké zkušenosti. Možná by to řešilo i ten problém na který reaguje Dupi.
E72, 052.005, BH-503
rose263
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 578
Registrován: ned pro 17, 2006 10:26 pm
Model telefonu: NOKIA E72

Příspěvekod aradszki2 v úte čer 12, 2007 7:31 pm

toto je popis na vypnutie statickej navigacie(tovarensky zapnuta)gps modulu LD3W.. s asistenciou pocket pc.S pouzitim pc som nic nenasiel

TADY
MB:Asus P5K Premium WiFi,CPU:IntelC2D E8400@4,2GHz,RAM:A-Data EE800MHz 4x1GB Cl4-4-4-12,VGA:nVidia 8800GT,HDD:2xWD Raptor X150GB in Raid0,OS:Vista 64-bit,PU:Tagan 480W,Mobil:Nokia N95+4GB microSDHC Kingston FW V 21.0.016 14-02-2008
Uživatelský avatar
aradszki2
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 30
Registrován: úte pro 26, 2006 12:04 pm
Bydliště: Trencin

Příspěvekod rose263 v úte čer 12, 2007 7:38 pm

Vypnutí statické navigace pomocí PC
http://forum.n73.eu/viewtopic.php?t=203 ... pnut%C3%AD
E72, 052.005, BH-503
rose263
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 578
Registrován: ned pro 17, 2006 10:26 pm
Model telefonu: NOKIA E72

Příspěvekod Dupi v úte čer 12, 2007 7:54 pm

S pouzitim PC cez SiRFDemo >>>
Stiahnut a nainstalovat SiRFDemo : http://www.sirf.com/SiRFDemo.zip
Citacia |Mio| z clanku + moje doplneniea http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=30372&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=ff04ee96d362af553e292ecf943fb00c
1. Sparujeme GPS s BT v PC, namapujeme na serial port (u me COM 12, dale jest referencnim)
2. Spustime SirfDemo, po startu zvolime COM12 a rychlost 9600
3. Zvolime Action->Open Data Source - V podokne Debud View- NMEA nam zacnou behat data
4. Prepneme na protokol Sirf volbou Action->Switch to SIRF protocol - V podokne Response view zacnou behat data, rychlost se automaticky prepne na 57600
5. Vypnuti staticke navigace udelame volbou Navigation->Static navigation ..., v okenku zvolime Disabled a potvrdime Send
6. Mame nastaveno, ted jen prepneme zpet do NMEA volbou Action->Switch to NMEA protocol, v tabulce nechame vychozi hodnoty a potvrdime Send
7. Volbou Action->Open data source odpojime SirfDemo a nasledne jej zavreme, potom odpojime i Buetooth Serial port

!!!
Tym ludom, ktorym nejde prepnut na protokol Sirf (ako napr. mne), pouzijeme nasledovne:
V aplikacii zvolime Action -> Transmit Serial Message . Vyberieme "NMEA" a napiseme $PSRF100,0,9600,8,1,0*0C . A je to :) .
Ak potom uz len vypneme staticku navigaciu.
Aby sme odisli z protokolu Sirf, opat zvolime Action -> Transmit Serial Message. Vyberie "None (HEX)" a napiseme A0 A2 00 18 81 02 01 01 00 01 01 01 01 01 01 01 00 01 00 01 00 01 00 01 00 01 25 80 01 36 B0 B3 .

Hotovo :) .Staticka navigacia vypnuta.

EDIT:
Forum, na ktore som dal link je celkom zaujimava debata o EGNOS systeme.
HTC TyTN II (Kaiser) :) :) :) + N73 Silver/Black + 4.0735.3.0.2 + 2GB Kingston
Uživatelský avatar
Dupi
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 363
Registrován: sob lis 18, 2006 12:47 am
Bydliště: Bratislava, SVK

Příspěvekod kolda5 v pát čer 22, 2007 1:13 pm

Chci se jen zeptat,je v tom programu nejaka podaplikace ktera by nepotrebovala GPS ???
kolda5
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 107
Registrován: stř čer 13, 2007 9:49 pm

Příspěvekod filo18 v sob čer 23, 2007 7:57 pm

Pracuje tento SW i s iným GPS BT modulom okrem LD-3W napr. Garmin 10 Mobile?
http://www.funtv.skObrázek - NOVA OBDOBA YOUTUBE pridavajte videa rychlo a jednoducho
Uživatelský avatar
filo18
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 18
Registrován: pát pro 29, 2006 11:39 am
Bydliště: SLOVAKIA

Příspěvekod M4t3s v pon črc 02, 2007 8:44 pm

Naadohou....to je moc mazec programek, behani neni my hobby, ale bike je fajn, a s drzakem na riditka...perfekt, muze nahradit tachometr :-) super je altituda (vejska) :-)
N73 Red & White - 2 GB miniSD Transcend - BT GPS Navilock, Nokia AD-46 + Koss Spark Plug, V4.0812.4.0.1 FW

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
M4t3s
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon lis 13, 2006 6:45 pm
Bydliště: Brnoooo

Příspěvekod hanni v stř lis 21, 2007 5:01 pm

Nokia Sport Tracker v.1.61

:arrow:
Kód: Vybrat vše
http://allnokia.ru/symbsoft/download.php?id=4097
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod KaoluNuKain v stř lis 21, 2007 5:10 pm

koukam, ze by se to dalo pouzit i na lyze :)
Obrázek
...went out for iPhone
Windows 7
Uživatelský avatar
KaoluNuKain
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 128
Registrován: pon srp 20, 2007 1:29 pm
Bydliště: Praha, n73
Model telefonu: N73, N5800, iPhone 3GS

Příspěvekod hanni v pát pro 21, 2007 4:43 pm

Nokia Sports Tracker v.1.66

:arrow:
Kód: Vybrat vše
http://allnokia.ru/symbsoft/download.php?id=4097
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod mopy v úte pro 25, 2007 12:15 pm

Zajímá mě, jak je to s použitím třeba dvou aplikací pro GPS najednou. Třeba že bych měl puštěný tenhle prográmek na zaznamenávání trasy a k tomu tom tom na navigaci...Nezkoušel to někdo?

EDIT: Můžu rovnou odpovědět - nejde to :( Druhá aplikace modul nenajde...
Ale tenhle prográmek je super nejen pro turisty - podívat se na mapku trasy včetně nadmořských výšek je elegantní i pro využití automobilových výletů ;)
N95 8Gb
Uživatelský avatar
mopy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát zář 21, 2007 12:22 pm
Model telefonu: N95 8Gb

Příspěvekod mopy v stř pro 26, 2007 10:35 am

Vim ze bych mel dat edit, ale chci to posunout trochu nahoru :)

Chci se zeptat, kdo ten program aktivne pouziva? Pisnete pls, trochu bych dal pokec na co jste prisli vy a na co treba ja...

Nevite jestli jdou nejak dostat do pocitace grafy tech tras - např rychlost...? Diky za odpovedi
N95 8Gb
Uživatelský avatar
mopy
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát zář 21, 2007 12:22 pm
Model telefonu: N95 8Gb

Příspěvekod Ferraracek v čtv led 03, 2008 2:05 pm

:arrow: má k tomu někdo návod v cz? najivka :idea: :?:
N95,SONY MDR-EX71,4GB www.zlutahala.cz
Uživatelský avatar
Ferraracek
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 290
Registrován: pát srp 11, 2006 2:43 pm
Bydliště: Olomouc

Verze 1.71 signed

Příspěvekod prokop v pát bře 21, 2008 5:16 pm

v.1.71
signed

Kód: Vybrat vše
pro telefony: N71, N73, N75, N77, N80, N91, N92, N93, N93i, E50, E62, E65, E70, 3250, 5500 Sport :
:arrow: http://www.uloz.to/261151/SportsTracker_ADIS_30_v171.zip

pro E60, E61:
:arrow: http://www.uloz.to/261165/SportsTracker_E61_30_v171.zip

pro N82, N95 8GB:
:arrow: http://www.uloz.to/261168/sportstracker-n82-31-v171.zip

pro N95:
:arrow: http://www.uloz.to/261178/sportstracker-n95-31-v171.zip

pro N76, N81, N81 8Gb, E51, 5700, 6110 Navigator, 6120, 6121, 6290:
:arrow: http://www.uloz.to/261202/sportstracker-31-v171.zip

Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod, uvádějte přesné chybové hlášky, a problém se snažte co nejvíce popsatDokud zde bude tento text, budu odpovídat na SZ jen v těch nejnaléhavějších případech.
Uživatelský avatar
prokop
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 4937
Registrován: pon zář 03, 2007 6:40 pm
Bydliště: Na konci přímky
Model telefonu: SX1, E61, E71, E5, Xperia P...

Příspěvekod hanni v čtv kvě 22, 2008 6:05 pm

Sports Tracker v 1.76

:arrow:
Kód: Vybrat vše
http://forum.allnokia.ru/download.php?id=200492



Pre 9.2:

:arrow:
Kód: Vybrat vše
http://forum.allnokia.ru/download.php?id=200493
Uživatelský avatar
hanni
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7104
Registrován: pát dub 20, 2007 5:00 pm
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Model telefonu: Nokia N8 Blue

Příspěvekod duspica v pát kvě 30, 2008 6:51 am

Cest chlapy musim u toho bejt pripojenej na net?Za jak dlouho vam najde E90 satelity nebo vase GPS.Dik
duspica
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 31
Registrován: stř bře 26, 2008 8:16 am

Příspěvekod maxricho v úte čer 03, 2008 11:44 am

k cemu je dobre to vypnuti staticke navigace?pouzivam modul jak na behani tak k tomtomu,nenastane pak nejakej problem s pouzivanim tomtomem?myslim presnost navigace-rychlost atd.???
maxricho
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 20
Registrován: úte čer 05, 2007 3:49 pm

Další

Zpět na Symbian i Java aplikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron