BayanICQ [15.3.2010] (freeware, RU, CZ)

Aplikace pro 9.x telefony

BayanICQ [15.3.2010] (freeware, RU, CZ)

Příspěvekod Tomis v sob říj 25, 2008 7:50 am

Freeware symbianový IM klient od ruského vývojáře Alexandra Barobina.
(IM= Internet Messaging, IM klient ="kecálek")

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Recenze na webu s60.cz:
Kód: Vybrat vše
http://www.s60.cz/zabava/bayanicq-jednicka-mezi-messengery/

Server s60.cz je oficiální českou stránkou pro tuto aplikaci a na konci recenze naleznete odkazy ke stažení prakticky kompletně přeložené aplikace. Momentálně je tam ke stažení poslední verze 0.1.5 která je kromě nápovědy kompletně v češtině. Díky za češtinu a za oficilání českou podporu aplikace patří Martinovi Zdražilovi (na fórech Smažil).

Prosím nedávejte sem odkazy ke stažení kompletní aplikace odjinud než ze stránek autora nebo z s60.cz. Stačí pouze upozornit, že na těchto stránkách je k dispozici nová verze.
To se samozřejmě netýká odkazů/uploadů případných úprav, provedených jako patch do aplikace, nebo samotných upravených souborů.
Díky za pochopení.

Originální ruská verze aplikace je volně ke stažení na stránkách autora:
http://74.125.43.101/translate_c?hl=cs&sl=auto&tl=cs&u=http://www.barobin.com/&usg=ALkJrhjou_SodShL2mo3ESRfOjzIoFqtuQ

Testovací verze se dají stahovat po registraci na autorově fóru
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.barobin.com%2Fnews%2Ftestversions%2FbayanICQ_009x.html&hl=cs&ie=UTF-8&sl=auto&tl=cs

konkrétně z této sekce:
http://www.barobin.com/forum/viewforum.php?f=11

V prvním příspěvku u dané verze je link ke stažení označený názvem aplikace a verze, pokud byste měli problém se stažením tak klikněte na Скачать

Pro ty kdo by měli potíže s registrací na Barobinově fóru, pořídil matho screenshoty:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

(při registraci je také nutné vyplnit model telefonu, doporučuje se i verzi firmware)

Tipy k aplikaci:
  • - Aplikace je bezplatná, platíte jen za přenos dat svému operátorovi (pokud použijete Routování přes BT nebo máte telefon s vestavěným WiFi modulem a přístup k free WiFi Acces Pointu tak je zdarma samozřejmě vše)
  • - Ceny za datové připojení tří českých operátorů najdete zde, nejaktuálnější informace si ale ověřte u svého operátora.
  • - Žádný mobilní ICQ klient nebude komunikovat pokud použijete přístupový bod "wap" protože icqservery wapový protokol nepodporují. Použijte tedy přístupový bod "internet" (nastavení přístupových bodů: Průvodce nastavením → Operátor → OK. Přístupové body budou nastaveny dle vaší SIMkarty, můžete si také zavolat na infolinku operátora a požádat o zaslání nastavovací SMS pro přístupový bod "internet"

Základní nastavení klávesových zkratek:
  • # - zap/vyp Skupiny
  • 0 - zap/vyp Offline kontakty
  • 8 - na poslední řádek kontaktlistu
  • 2 - na první řádek kontaktlistu
  • 5 - přepínání účtů
  • 1 - zap/vyp fullscreen
  • zelená klávesa - výpis otevřených komunikačních oken
----------------------------------------------------------------------------------------

Aktuální verze: 0.1.8

Obrázek

http://www.mynokia.cz/data/userfiles/image/zabava/bayanICQ/bayanicq-0.18-mynokia.cz.zip

PC Program na úpravu skinů do BayanICQ (zatím pouze v ruštině):
http://www.barobin.com/files/addons/skinmaker.html

BayanICQ SDK (pro vývojáře):
http://www.barobin.com/downloads/bayanICQ_API.zip

(pro stažení klikněte na "Скачать" )
Naposledy upravil hanni dne úte bře 16, 2010 7:24 am, celkově upraveno 15
Důvod: Aktualizace
Nokia N95 FW 20.0.015, 8GB microSDHC class 6 SanDisk
Tomis
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod Dr. Nebolí to v sob říj 25, 2008 8:46 am

Jů, zkusím :) Můj milovanej Slick má problém odesílat na protokol ICQ, spousta lidí mě vidí jako offline. Jen doufám, že to nenahrává textury do normální viditelné složky, jako to dělalo svého času ještě VmICQ (beta verze, teď už se to jmenuje jinak). Vypadá hezky :wink:

EDIT: Bombovej program, chudáci LCG. Tohle je bomba :) I když Slick je stále víc než výbornej klient :wink:
Dr. Nebolí to
Moderátor
Moderátor

Telefon: E71

Příspěvekod Tomis v sob říj 25, 2008 10:22 am

Doktor: Souhlas, široký možnosti nastavení, možnost více účtů, přehledný nabídky, možnost výměny skinu, smajlů nebo ikonek (na fóru výrobce je i program na výrobu skinů), free a v češtině :) , co víc si může člověk přát?

Dle mých subjektivních testů bere (verze 0.08a) zhruba stejně dat jako QIP (1041).

Jinak verze 0.09b nefunguje korektně s češtinou pro verzi 0.08a (která je v recenzi), při pokusu vstoupit do nastavení program spadne.

EDIT: Vyjádření autora češtiny na S60.cz:
K dispozici je nová verze bayanICQ - v0.09b ; češtinu se budu snažit vypracovat co nejdříve, jinak se můžeme těšit na antispam, další horké klávesy, nové nastavení při startu a další a další vychytávky takže sledujte tento článek, brzy se zde objeví nová verze.
Tomis
Uživatel
Uživatel

jo -

Příspěvekod loskatos v ned říj 26, 2008 12:42 am

jo - konečně bez kompromisu dobrej program.
Velké možnosti nastavení, přesto funkční perfektně i jen po zadání parametru účtu. Zajmavostí je ukazování stavu na pohotovostním displeji telefonu:

ObrázekObrázek

další screen:

ObrázekObrázek

Opravdu povedený program ;-)
N73 T-Mobile brand, 2GB A-data - ukradena - sekat ruce..
takže N95 8GB, LD-3W :-)
loskatos
Uživatel
Uživatel

Telefon: N95 8GB

Příspěvekod rasasak v ned říj 26, 2008 12:59 am

nesel by ten SkinMaker taky relozit ? :oops:
E66-1 FW 400.21.013 HACKED
rasasak
Uživatel
Uživatel

Telefon: E66

Příspěvekod antoncik v ned říj 26, 2008 8:50 am

Mam tento soft uz od sameho vzniku a je zatim nejlepsi ICQ kecalek ( u mne ) . Umim rusky . jelikoz jsem se tam narodil :lol: a verze 0,9b je paradni . Vrele doporucuji . :wink:
antoncik
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod rasasak v ned říj 26, 2008 11:41 am

ja na nej presel az na 0.8 .... a okamzite sem smazal Slicka a Smapera ..... tenhle program je daleko predci :-)

a uz se tesi na 0.9 s cestinou, rotoze rusimy nerozumim ani nohu xD

sulda: Tы непонимаеш по русски мальчик?
rasasak
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod matho v ned říj 26, 2008 12:14 pm

V smaperovi sa da na klavesy hodit kontakt, cili rychla volba
Ale aj tak to vyzera viac nez dobre
Editovanie smajlov netusim , najlepsie na tom bol jimm
N82 - 8GB micro SDHC
samozrejme hacknuta
matho
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod Dr. Nebolí to v ned říj 26, 2008 2:16 pm

Tak přeci nedostatek a velkej. Verze 0.08a nedokáže posílat soubory ani popřípadě fotky prostřednictvím fotoaparátu. V tomhle slick teda dost vede. Snad to ve vyšších verzích půjde a brzo je přeložej. Rusky to ani nepřečtu, natož tomu rozumět :D
Dr. Nebolí to
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod prokop v ned říj 26, 2008 4:13 pm

Rudko, myslím že bys neměl zveřejňovat odkaz na hotovou upravenou aplikaci - platí tu to samé co u ostatních free aplikací: autoři potřebují vědět jaký je o jejich aplikace zájem :wink: .

:arrow: tady je upravená a doplněná čeština do verze 0.9b. Soubor rus_strings.txt rozbalte do !/System/Apps/bayanICQ/Lang

Jestli mi někdo vytáhne jazykový soubor z toho SkinMakeru tak se pokusím o překlad.
»Pro nové uživatele« »FAQ« »Seznamy aplikací«
»Certifikace aplikací« »Hack Symbianu« »Nový hack«
Vyhledávání již skoro funguje. Prosíme, vyplňte si v profilu model telefonu. SZ mi prosím pište jen v naléhavých případech.
Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod., vždy uvádějte přesné chybové hlášky
prokop
Administrátor
Administrátor

Telefon: SX1 , E61 , E71

Příspěvekod sekac v ned říj 26, 2008 6:55 pm

..člověk by toho neměl a přesto toho spoustu dělá.. Prokope, někteří Rudkovu (popř. moji) práci ocení. Tím oceněním myslím to, že jsou rádi když mají vše v jednom. ..ano, jsou i tací, kteří mi psali: kam že to mám ten ruský strink nakopírovat? ....
http://sek750i.wlist.cz/symbian/ ..něco málo více pro symbian 9.x ..tak sem si konečně pořídil N95 8GB :)
sekac
Uživatel
Uživatel

Telefon: N95 8Gb + N97

Příspěvekod prokop v ned říj 26, 2008 7:41 pm

Jasně sekáči (rád tě tu vidím :wink: ), já osobně si vaší práce taky vážím.
Chtěl jsem to původně přepakovat jako rudko, ještě přepsat název název aplikace v menu do latinky a přibalit do archívu ten soubor users.us

Jenže si myslím právě to že autoři těch aplikací by měli vědět že je o ně zájem aby je buď mohli dál rozvíjet nebo aby šli radši na ryby.

Takže je podle mě lepší cesta si tam ten soubor nakopírovat a případně laikům vysvětlit co a jak a oni už by příště v podobných případech měli vědět ak na to.
A nejlepší je kontaktovat autory a poslat jim ten překlad aby ho doplnili do aplikace. Kdybych byl autorem překladu já tak bych to už udělal ale já ho jen upravil a doplnil o těch několik nepřeložených stringů. Takhle budu muset kontaktovat autora češtiny a probrat to s ním.

Takže kdo ten upravený český překlad použijete tak prosím napište co by bylo vhodnější změnit, jen jsem to v rychlosti prolítnul a opravil pár věcí co mě praštily do očí.
Vyhledávání již skoro funguje. Prosíme, vyplňte si v profilu model telefonu. SZ mi prosím pište jen v naléhavých případech.
Při žádostech o vyřešení problému s telefonem, aplikacemi apod., vždy uvádějte přesné chybové hlášky
prokop
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod LinDan v ned říj 26, 2008 8:02 pm

prokope,ten tvůj překlad je perfektní. :D A aplikace taky. :cool:
Nokia E51 White Steel + 2GB MicroSD Verbatim
LinDan
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod prokop v ned říj 26, 2008 8:16 pm

Aby náhodou nevznikla mýlka:

To není můj překlad, já tam přeložil jen asi těch 20 chybějících stringů a asi 15 původních jsem upravil - dvě nebo tři věci mi připadaly nesmyslné nebo špatně přeložené a u zbytku se mi zdálo lepší použit jinou formulaci
prokop
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Tomis v ned říj 26, 2008 9:05 pm

Prokope, braň se autorství češtiny jak chceš, přesto ti za ni patří dík :D .
Ne fakt verze 0.09 je už zase o něco lepší (na 0.08 jsem včera zaregistroval několik bugů) a takhle je zase přístupnější pro větší množství uživatelů /ačkoliv slovenštinu asi taky všichni zvládneme, toto je pohodlnější/.

Ještě doufám, že se na mě nebudou autoři a neautoři překladů zlobit, že přidal jsem linky do prvního příspěvku, aby to bylo přehlednější pro nově příchozí, kteří chtějí Bajana vyzkoušet.

//prokop/:
já to nahoru chtěl přidat až uvidím že si ten "můj" překlad stáhlo pár lidí a nemají námitky, vypadá to že je to tedy OK tak dík žes to udělal sám.
Tomis
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod Dr. Nebolí to v ned říj 26, 2008 9:32 pm

Jo, prokop má mé vélké dík a to i autor původní češtiny :wink: Doufám, že už půjdou posílat soubory, jdu to zkusit...

EDIT: tak posílat soubory stále nejde. Pár nových fcí přibylo, ale téhle stále vážně...
Dr. Nebolí to
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pon lis 03, 2008 6:48 pm

Tady je čeština na tu poslední verzi (0.9b doufám). Funguje mi dobře, nemám problém a nic se mi nesype :wink:
http://www.uloz.cz/show/file/85927-_e_tina.rar

Jinak, kdo používáte? V předchozí verzi 0.8 jsem měl možnost změnit si font na systémový místo z aplikace. Ale teď mám 0.9 a tu možnost tu nevidím, několikrát jsem to prošel položku po položce a nikde to nemám. Jsem fatk tak slepej, nebo tahle volba zmizela (doufám, že jsem si to nespletl se Slickem, ale myslím, že určitě ne :oops: ). Protože Bayan nepodporuje všechny znaky. Třeba mezery neumí, spoustu diakritiky a kdo to má sakra luštit. Myslel jsem, že změna fontu na systémový by teoreticky mohla pomoc, ale teď tu položku nikde nevidím. Bylo to přímo v nastavení programu, jde to nebo ne prosím???
Dr. Nebolí to
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod ivounek v úte lis 11, 2008 12:48 pm

Jak jste na tom s animovnejma smajlíkama? Já jsem zajásal, že konečně budou, ale nejdou mi. Pokud je zaškrtnu, restartnu program, tak se mi zobrazej v podobě závorek a ne v grafický podobě, když dám volbu animovaný náhled, tak se mi nabídka smajlíků vůbec neotevře. Funguje mi to jen s klasicky statickýma. Máte to podobně?
ivounek
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvekod rasasak v úte lis 11, 2008 2:21 pm

ja to zkousel... a mne se vubec nechce otevrit to okno se smajlikama :D takze navrat na predchozi verzi .. :(
rasasak
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod res66 v pát lis 14, 2008 9:05 am

na ICQ(bayan,smaper,qip atd) se pripoj pres GPRS web....
zadnej problem
E51 (hack)
FW:200.34.36
res66
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod kombajn v ned lis 16, 2008 2:21 am

sbohem qipe, slicku, jimme a jini.. tohle je opravdu velke prekvapko. jeste tak kdyby to zvladlo jabber, gtalk, msn a jsem spokojen nadmiru. je to hotovy zazrak! :))
Nokia N73 ME - FW 4.0839.42.2.1
kombajn
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod Dr. Nebolí to v pon lis 17, 2008 11:23 pm

Já se z vrátil zpět ke slicku. Tahle jinak hezká mrška má problémy s diakritikou, po autorizaci mě má kontakt stále bílýho, musel jsem na pc předělávat, nejdou posílat soubory a občas mám problémy s viditelností. Má to slušně našlápnuto, funkcí je spousta, ale vrátím se, až bude zvládat základní věci. Stejně všechny rozhovory končí slovy počkej, já jdu přes slicka, za chvíli sem zase online :)
Dr. Nebolí to
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod funkyhk v úte lis 18, 2008 7:40 pm

Super app, jen kdyby autor doresil posilani souboru prostrednictvim tohoto klienta...
funkyhk
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod VINNETOU v úte lis 18, 2008 7:59 pm

a posilani sms jsem tam taky nevidel :p
#N73 plum&silver + 2GB Kingstone + Nokia CP 155
VINNETOU
Uživatel
Uživatel

Telefon: N73

Příspěvekod rasasak v pát lis 21, 2008 9:52 am

yep :)
takze v Contact Listu

# - zap/vyp skupiny
0 - zap/vyp Offline kontakty
8 - na posledni radek CL
2 - na prvni radek CL
5 - prepinani uctu
1 - zap/vyp fullscreen
zeleny - vypis otevrenych komunikacnich oken

//prokop/:
Díky, přidal jsem to do prvního příspěvku. (a R+ :wink: )
rasasak
Uživatel
Uživatel

Příspěvekod skcookie v pát lis 21, 2008 6:30 pm

je to proste super program ale stale beta ak viete niekto po rusky napiste im na forum nech pridaju prenos suborov a nech sa daju vypnut zvuky prichadzajucej spravy pri otvorenom okne a aj zvuky ked sa niekto pripoji.
skcookie
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvekod Dr. Nebolí to v ned lis 23, 2008 3:13 pm

Darkspirit: Tohle by fungovat mělo, jestli nemáš málo ramky, proto by to mohlo zkázkat zpět do menu. Radši se na ni ještě mrkni :wink:

Rasasak: moc díky, takže nevidím důvod instalace. Prostě Slick pořád vede. Tohle má dobře našlápnuto, ale jak to nezvládá základy, nechápu, co se prděj s animovanejma smajlíkama apod...
Dr. Nebolí to
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod foony v úte lis 25, 2008 10:35 am

no mne tiez nefungovalo vsetko ako tu pisete, pomohlo az odinstalacia a zmazanie celeho adresara kde sa aplikacia nachadzala. po naslednej instalacii funguje vsetko ok a aj ikonky su animovane. Proste len preinstalovanie, upgrade nefunguje.
foony
Uživatel
Uživatel

Telefon: E72 - je nejaká spomalená :-(

Příspěvekod rozik.l v sob lis 29, 2008 1:55 pm

Program je to výbornej, ale dokuď to nebude umět diakritiku tak je naprd..
Vlastním nepovedený 5730 XpressMusic
rozik.l
Uživatel
Uživatel

Telefon: N900 ke vší spokojenosti :-)

Příspěvekod ivounek v sob lis 29, 2008 2:30 pm

jj program naprosto výtečnej, ale chyběj mi tam animovaný smajlíci, to je pro mě jediná slabina.
Nokia N95, FW 30.0.015, 16GB Micro SDHC
ivounek
Nový uživatel
Nový uživatel

Další

Zpět na Symbian i Java aplikace